Orlové smrti

Orlové smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13284/bmid_orlove-smrti-PHZ-13284.jpg 4 25 3

SS Wotan série

< 36. díl >

Cyklus Válečné lítice Román z rozsáhlého válečného cyklu popisuje dramaticky jednu z epizod bojové anabáze elitního pluku SS Wotan na jaře roku 1940, kdy se německá vojska chystají slavnostně vstoupit do Kodaně. Je duben 1940 a plukovník von Dodenburg dostává rozkaz sestavit jednotku dobrovolníků pro speciální poslání v Norsku. Riskantní operace, kterou osobně nařídil samotný Hitler, má proběhnout v největším utajení a jejím cílem je zajistit přepravu železné rudy pro německou válečnou výrobu do Narviku. Zpravodajská služba totiž odhalila Churchillův plán zastavit dodávky do Německa, což by mělo fatální následky pro německý válečný průmysl. Jednotka ke všemu odhodlaných dobrovolníků, ostřílených na bojištích celé Evropy, se po seskoku na norské území musí potýkat nejen s rozvědkou a partyzány, ale také s krutou a vražednou zimou, která jim jejich úkol nijak neusnadňuje. V riskantních akcích je ale spojuje jejich oddanost veliteli, elitnímu pluku, sobě navzájem ale hlavně ideálu nepřemožitelné německé Říše.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Válečné

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Death's Eagles , 1998


více info...

Přidat komentář

Camel-9
03.12.2019

Dobré čtení, tento autor se mi moc líbí. Způsob psaní je realistický. Vtáhne čtenáře do děje.

čef
05.06.2018 5 z 5

Zajímavá etapa války - boj o Narvik v průběhu obsazení Norska v roce 1940. Opět beletristicky poměrně věrně a napínavě popsána tak, jak je u autora zvykem. Elitní SS útvar Wotan opět bezohledně řádí v duchu hesla "Žijte život rychle a sladce a pokuste se stát hezkou mrtvolou". Je to sice fikce, ale podložená, čtivá a pro mne tedy atraktivní.


michal9632
30.12.2016 5 z 5

Další kniha od autora Leo Kesslera popisující dobrodružství a hru o život úderného pluku SS Wotan. Tentokrát je děj přesunut do Norska.