michaelaIQFK michaelaIQFK komentáře u knih

☰ menu

Kolébka zla Kolébka zla Brian Keenan

Tento autentický příběh se mě hodně dotkl. Hodně mě zaujala ta obrovská vnitřní síla, odvaha a naděje v takových podmínkách.

15.03.2024 5 z 5


Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Čekala jsem víc. Podle mě mohla být mnohem kratší. Děj nebyl moc zajímavý. Teprve ke konci mě to doopravdy vtáhlo. Takže se asi vyplatilo jí dočíst.

14.03.2024 3 z 5


Dívka v pruhovaných šatech Dívka v pruhovaných šatech Ellie Midwood

Ne tak dobrá jako třeba Tatér v Osvětimi, ale přesto velmi poutavá.

08.12.2023 4 z 5


Tichá holka Tichá holka Torey L. Hayden (p)

Po přečtení knihy Spratek a pokračování Tygřice mě tahle kniha zklamala. Je to podle skutečnosti, takže chápu ten zdlouhavý proces, ale na mě to bylo únavné. Působilo na mě dost depresivně, že se pro tu holku nedalo udělat víc a daleko dřív. Smutná realita.

06.12.2023 2 z 5


Chůva Chůva Gilly Macmillan

Velké zklamání. Myslela jsem, že jí ani nedočtu. Zdlouhavé, zbytečně zamotané a málo napínavé.

02.12.2023 1 z 5


Tygřice Tygřice Torey L. Hayden (p)

Kniha nebyla tak působivá jako první díl, ale přesto se mi líbila. Důkaz toho, jak nás rané dětství ovlivňuje po celý život.

30.11.2023 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Začátek mě moc neoslovil, ale brzy mě kniha vtáhla. Trochu mi vadilo to prolínání příběhem, co babička napsala. O jejím životě potom v knize už víc nebylo, ale tak nějak z toho vyplývalo jako by žila "normální" život, což si moc dobře nedokážu představit po tom, co zažila. Reálnější mi přišla kniha Hana od Aleny Mornštajnové. A postava Josefa je taky zajímavá. Nečekala jsem, že půjde stejnou nebo podobnou cestou jako jeho bratr, ikdyž s odlišnou povahou. Konec mě hodně překvapil. Ale v dobrém. Nemyslím si, že taková zrůda jako jeho bratr by se dokázal tak změnit a cítit vinu za svou minulost. Neříkám, že to není možné, ale dost nereálné.

29.11.2023 4 z 5


Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Přečetla jsem jedním dechem. Velmi autentická kniha. Jsem ráda, že se najdou lidé, kteří se nedrží jen zásad a pravidel pro určité povolání, profesionality. Protože tam je vždy třeba nějaký odstup. Jenže takové děti potřebují víc než to a tahle kniha je toho důkazem. Jak dokáže láskyplný a upřímný vztah změnit člověka.

28.11.2023 5 z 5


Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Moje první knížka od této autorky. Moc mě nenadchla. Téma dobré, ale ne zpracování. Bylo to takové zdlouhavé a chyběla mi nějaká větší zápletka.

26.11.2023 2 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

První díl jsem přečetla jedním dechem. Tady to nebylo ono. Až v druhé půlce mě to trochu vtáhlo.

13.11.2023 2 z 5