Tichá holka přehled
Sedmiletá dívenka, která nemluví, a okolí se zdá, že vůbec nevnímá, že jsou kolem ní nějací další lidé. A spolu s ní se ve třídě sejdou další problémové děti, které by v běžné škole nestačily svým vrstevníkům, prožily různá traumata a potřebují speciální péči. Hrdinka knihy Venus trpí elektivním mutismem a zpočátku se všichni domnívají, že pravděpodobně neslyší. Časem ale její učitelka Torey zjistí, že Venus „pouze“ nemluví. Co za tím stojí? Problematické rodinné zázemí a traumata z raného dětství „mohou“ za to, že Venus mlčí a mlčí. Společnost ostatních dětí ve třídě i pochopení učitelky ale pomohou tomu, že dívenka opustí hradbu svého mlčení. Knihu uvítají zájemci o skutečné příběhy s psychologickou tematikou, lidé, kteří se věnují práci s dětmi s handicapem a poruchami chování.... celý text
Originální název: Beautiful Child, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá holka. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 59 komentářůSouvisející novinky - Tichá holka (0)
Kniha Tichá holka v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 370x |
| ve Čtenářské výzvě | 38x |
| v Doporučených | 37x |
| v Mé knihovně | 126x |
| v Chystám se číst | 158x |
| v Chci si koupit | 45x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zanedbávané děti speciální pedagogika týrání škola duševní poruchy, duševní nemoci psychoterapie dětí a mládežeVictoria Lynn Hayden také napsal(a)
| 2008 | Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval |
| 1994 | Divná Jadie |
| 2009 | Dračice a mazánek |
| 2012 | Tygřice |
| 2015 | Tichá holka |

90 %
79 %

Moje první setkání s touto spisovatelkou a musím říct, že se mi knížka moc líbila, i když to místy bylo těžké čtení. Mrzí mě jen obálka, která znázorňuje Venus jako blonďatou bělošku, ačkoliv Venus byla afroameričanka.