martula martula komentáře u knih

☰ menu

Jména mrtvých dívek Jména mrtvých dívek Eric Rickstad

Ze začátku jsem se těžko orientovala, knihu totiž dělí od Tichých dívek pár týdnů, já ale mezi tím četla autorovo Číhání, které Dívkám předchází, takže místy jsem se ztrácela. Dále jsem měla problém s Ráchel, chovala se jako kr ... Druhá dějová linka byla napínavá, až mi přišlo líto, že se tam ta Ráchel furt motala :) a přišlo mi, že konec byl tak nějak utnutý. Tiché dívky u mě vedou, i když zde mají horší hodnocení.

06.02.2019 4 z 5


Poprava Poprava Werner Stanzl

Zas tak špatné, jak by se podle hodnocení mohlo zdát, to nebylo :) Určitě bylo zajímavé téma, bavila mě Vatikánská linka, netradiční bylo i prostředí severní Itálie, stejně tak pro mě zvláštní detektiv. Občas ale autor nelogicky odbočil, zatoulal se v myšlenkách. A trochu mě zklamal konec, i když to mohlo být tím, že jsem u toho ke konci opakovaně usínala.

27.04.2018 3 z 5


Pan Nikdo Pan Nikdo Gregg Hurwitz

Na Evana nikdo nemá, má devět životů jako kočka a chytrý je jak liška, na něj si žádný padouch nepřijde. Je to pohádka, která se ale pohodově čte a první část v horách je i hodně napínavá. V poslední třetině mi ale přišlo, že už to nebyla pohádka, ale sci-fi, což mě přestalo bavit.

02.04.2018 3 z 5


Zapomenutí mrtví Zapomenutí mrtví Tove Alsterdal

Zajímavý a v mnohém aktuální příběh ze současné Evropy. Nepochybuji, že se blíží realitě, i když dějová linka s americkým novinářem mi přišla těžko uvěřitelná. Každopádně zase jiné prostředí a místy hodně napínavé.

02.04.2018 4 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

První Jussi, do kterého jsem se nemohla začíst, stále jsem čekala, kdy to začne a pak byl konec. Chyběl mi tam sarkasmus minulých dílů, linka s Rose mi přišla strašně utahaná a kriminální příběh nemastný, neslaný ... nemělo to ten drive minulých dílů. Ale mám pro Olsena slabost, takže za 4 :)

24.02.2018 4 z 5


Blok 46 Blok 46 Johana Gustawsson

Kniha není tak špatná, jak by se snad mohlo podle hodnocení zdát. Počet stran je sympatický, takže to docela utíká. Pasáže z Buchenwaldu mi přišly zajímavé, detektivní příběh samotný byl trochu přitažený za vlasy, nedokážu si představit, že by to technicky i logisticky šlo provést, aby si nikdo takovou dobu nevšiml. I to mi možná v příběhu chybělo, nějaké vysvětlení na závěr - "jak"? Je to taková oddychovka :)

03.02.2018 4 z 5


Tajný deník Hendrika Groena Tajný deník Hendrika Groena Hendrik Groen

Jeden rok v životě starého muže žijícího v Holandském domově pro seniory. Místy velmi vtipná, ale i velmi smutná kniha, o "drobných a kouzelných detailech běžného života", o lásce, o naději, že člověk zažije ještě jedno jaro. Moc jsem Hendrikovi a celé jeho partě fandila a těším se na pokračování.

02.01.2018 5 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Pro mě příliš nelogický příběh. Jedna dcera mi tragicky zahyne, druhá z toho začne bláznit, s manželem se nenávidíme a nejen, že nevyhledáme odbornou pomoc, ne, my se odstěhujeme na ponurý ostrov do polorozpadlého, shnilého baráku plného potkanů, kde jediná přístupová cesta je po moři. A tu loďku si taky nekoupíme! Tři hvězdy za zajímavý námět a napínavou předposlední kapitolu.

26.12.2017 3 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Žízeň táhne Harry a zajímavý sériový vrah, i proto mě rozuzlení zklamalo, celou knihu je vrah popisován jako génius a pak vypadá jako hlupák (nebo jsem to nepochopila). Taky se musím přiznat, že mám radši "rozervaného" Harryho, linka s Ráchel mi v knize docela překážela (SPOILER - proto jsem asi jako jediná tady trochu doufala, že to nedá :-) - SPOILER). Ale Nesbo má svoje kouzlo a určitě nelituji, že jsem knihu četla.

26.07.2017 4 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Na základě zdejších recenzí jsem od knihy mnoho neočekávala a možná právě proto mě zcela pohltila. Ano, Joona je Superman křížený s Markem Dušínem a nejen on a Saga, ale všichni Švédi jsou "tak krásní", ale Keplerovým jsem vše spolkla i s navijákem a zvlášť závěrečná část z Norrlandu je napínavá jak kšandy.

20.07.2017 5 z 5