marki.d marki.d komentáře u knih

☰ menu

Posel Posel Markus Zusak

Nádherná knížka o tom, že každý z nás může dokázat v životě spoustu věcí, stačí jen chtít. Musím říct, že se mi do knihy mic nechtělo, ale pohltila mě od první stránky a jsem z ní nadšená. Mnohem lepší než Zlodějka knih, naprosto mě uchvatila.

04.07.2019 5 z 5


Kde se skrývá ďábel Kde se skrývá ďábel Craig Russell

Skvělá knížka, neotřelé téma, velice poutavě napsané. Pohltila mě od první stránky. Jen ke konci mi už vadilo detailní popisování zločinů jednotlivých členů Ďáblovy šestky. Proto jedna hvězda dolů.

02.07.2019 4 z 5


Nevěra Nevěra Valja Stýblová

Kniha mě moc nezaujala. Sice byla pěkně psychologicky zpracovaná, neseděl mi však styl psaní autorky. Kdyby knížka nebyla tak tenká, tak bych ji asi odložila a už se k ní nevrátila.

02.07.2019 2 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Napínavá knížka, jen mi neseděly některé pasáže, které vyprávěly o postavách, o kterých nebyla dříve zmínka a až ke konci bylo ujasněno, proč se jim autor věnoval. Pro mě trošku chaos, který mi byl objasněn až později. Jinak se už ale těším na další díl.

02.07.2019 4 z 5


Past Past Magda Váňová

Skvělá knížka. Nejprve jsem se do ní nemohla začíst, ale pak to stálo za to. Strhující děj, který neustále gradoval. Konec jsem obrečela, taková síla to pro mě byla. Rozhodně stojí za přečtení, autorka si pěkně vyhrála s vykreslením postav. A i když se můžou zdát některé scény trochu přitažené za vlasy, věřím, že nemusí mít občas daleko k realitě.

02.07.2019 5 z 5


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Kniha se mi moc líbila, byla napínavá, měla spád a četla se skoro sama. Neměla snad ani žádná hluchá a zbytečná místa. I když jsem od ní moc neočekávala, velice mile mě překvapila.

02.07.2019 4 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Tentokrát jsem se nemohla nějak začíst. Knížka měla sice spád a téma taky nebylo úplně špatné, ale nic, z čeho bych si sedla na zadek. Možná jsem po ní jen sáhla v nevhodnou dobu :)

12.06.2019 4 z 5


Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Tak tohle pro mě bylo zklamání, i když jsem se na knihu moc těšila. Připadalo mi, že je tam spousta zbytečných pasáží, kniha se dala klidně zkrátit na půlku. Psychologie postav byla pěkně propracovaná, námět taky hodně zajímavý, ale na mě až moc rozvláčné a zdlouhavé.

02.06.2019 3 z 5


Na konci naozaj obaja umrú Na konci naozaj obaja umrú Adam Silvera

Moc zajímavé téma, jen mi přijde, že autor z něho nevytěžil, co mohl. Dalo se to dle mého názoru rozpracovat trochu víc. Každopádně se kniha četla moc dobře. Příběh odsýpal a i přes název knížky jsem doufala, že to nakonec dopadne trochu jinak.

02.06.2019 4 z 5


Tichý výkrik Tichý výkrik Angela Marsons

Musím říct, že knížka mě celkem zklamala. Sice se četla dobře, ale pořád jsem čekala, kdy už to přijde a pořád nic. Žádný zajímavý a nepředvídaný konec se v podstatě nekonal. Průměrný thriller.

15.05.2019 3 z 5


Malinka Malinka Dita Táborská

Hodně silná kniha. Zpočátku se mi do ní sice hůř začítalo a ne ve všem jsem se úplně orientovala, ale postupně mě víc a víc bavila a ke konci jsem se už nemohla odtrhnout. Hodně dobře propracované charaktery postav a jejich vykreslení. Jednání některých postav jsem sice vůbec nerozuměla, ale o tom je život. Kniha ve mě zanechala nesmazatelnou stopu. Těším se, až si přečtu další knihu od autorky.

13.05.2019 5 z 5