Mamina1214 Mamina1214 komentáře u knih

☰ menu

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Překrásné. Nádherně napsaný příběh o síle a statečnosti ženy, která rozhodně neměla lehký život, ale ve všech situacích si dokázala poradit. Inspirativní pro každou ženu.

08.12.2021 5 z 5


Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Kdyby se vyučovalo ve školách kritické myšlení touto formou, byla by společnost i několik kroků dál a manipulátoři z různých oborů by prakticky neměli pole působnosti. Jinak téma zajímavé, nutí k přemýšlení, i když děj dozadu mi úplně neseděl, ale přesto velmi dobrá kniha.

15.06.2021 5 z 5


Matka v trapu Matka v trapu Uljana Donátová

Skvěle napsaná oddychovka o tom, když vypadne v rodině servis 24/7 a co to vše může přinést. Výborné jsou dialogy mezi Tomášem a Reginou. A je to i dobré zamyšlení o pěstování vztahů v rodině - ty jsou obvykle nejtěžší.

08.07.2020 4 z 5


Péct, milovat a žít Péct, milovat a žít Josef Maršálek

Inspirativní životní příběh. Až neuvěřitelné, co vše se dá stihnout během poměrně krátkého života. Některé podrobnosti z rodiny bych však vynechala nebo aspoň zkrátila

01.04.2020 3 z 5


Jíme zdravě s Fitrecepty II. Jíme zdravě s Fitrecepty II. kolektiv autorů

Musím říci, že asi budu jediná, ale pro mě zklamání. Příliš často se v receptech objevuje kokosový olej, který pro svůj vysoký obsah mastných kyselin tělu neprospívá, spíše přináší kardiovaskulární problémy. Další kalorickou bombou je arašídové máslo, kterým se zde také nešetří, čili mezi zdravé recepty nepatří.
Fotky z přípravy vánočky jsou učebnicovým příkladem, jak ji nedělat - nesprávné pletení ze 4 dílů, přílišné obalení dílů v mouce či nevzhledné rýhy.
Některé recepty jsou až příliš primitivní - mandle v čokoládě.
Některé fotky mě spíše odrazují od vaření daného receptu - polévka s hlívou ústřičnou či losos s makovou krustou.
A hlavně zde zcela postrádám filozofii nákupu. Styl - běžte do supermarketu, je sice typickým příkladem naší konzumní společnosti, nicméně nepoukazuje na problém, kterým společnost trpí. Nákupem v řadě supermarketů totiž podrážíme ekonomiku ČR, protože zisky obchodníků odcházejí mimo ČR, dále podporujeme tranzitní dopravu, ničení našich silnic, znečištění ovzduší a s tím spojené sucho. Bylo by fajn nasměrovat lidi spíše k nákupu místních, regionálních potravin z obchodů, kde jsou majiteli Češi. V tom je úžasným příkladem Hanka Zemanová, jejíž knihy tak získávají mnohem větší váhu.

31.12.2019 odpad!


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Toto je čtvrtá kniha od Moyes a rozhodně ji řadím k top. Nádherné vykreslení emocí a to, že láska nikdy nekončí.

31.12.2019 5 z 5


Bílá hrozba Bílá hrozba Ken McClure (p)

Přečteno jedním dechem.

07.11.2019 5 z 5