Péct, milovat a žít

Josef Maršálek

přehled

Josef Maršálek je navzdory svému mládí velice úspěšný a světově proslulý cukrář. Dlouhá léta působil ve Velké Británii, kde dosáhl významného postavení ve slavném obchodním domě Harrods a vypracoval se na jednoho z nejrenomovanějších odborníků svého oboru. Pomáhal také zakládat cukrářský podnik v Indii, cestoval a inspiraci hledal po celém světě. Před pár lety se vrátil do Čech a snaží se zúročit své bohaté zkušenosti ve vlastním podniku, je porotcem populární televizní cukrářské soutěže, vyučuje, píše, peče, dál miluje život a těší se na každou jeho výzvu. O tom, jak se naučil péct u svých babiček, jak začínal v Bathu, jak žil jako velký šéf neobyčejného provozu či jak narazil po návratu do Čech, vypráví v autobiografii doplněné mnoha fotografiemi i recepty.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Péct, milovat a žít" zaujala čtenáře svým inspirativním příběhem Josefa Maršálka. Mnozí obdivují jeho cestu k úspěchu a vášeň pro pečení. Osobní vzpomínky a recepty dodávají textu jedinečný nádech. Čtenáři oceňují, jak autor sdílí své zkušenosti a lásku k životu, což činí knihu velmi čtivou a motivující. Vztah k rodině a přátelům je také důležitým tématem, které rezonuje s mnoha čtenáři. Kniha je považována za skvělý zdroj inspirace pro všechny, kteří hledají motivaci ve svém životě. Více v komentářích.

Komu by se kniha Péct, milovat a žít mohla líbit?

• Milovníci autobiografií a inspirativních příběhů
  • Čtenáři, kteří se zajímají o gastronomii a pečení
  • Fanoušci Josefa Maršálka a jeho práce
  • Osoby hledající motivaci a pozitivní příběhy
  • Rodiny hledající zajímavé čtení pro děti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Péct, milovat a žít. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ctenarAnna2345
01.03.2026

Krásná knížka, jak obsahem, tak množstvím fotografií a proložením několika recepty. Přečetla jsem ji jedním dechem, nemohla jsem se odtrhnout. Z knížky vyzařuje obrovská láska k životu a lidem a inspiruje k tomu mít otevřené srdce, budovat vztahy a objevovat svět. Měla jsem trochu problém zorientovat se ve zmiňovaných lidech, hodně se mezi nimi přeskakuje a občas mi to nedávalo úplně smysl. Jednou se pro někoho používá celé jméno, jindy zkratka nebo zdrobnělina a nebo se některá postava jen sem tam zmíní bez bližšího vysvětlení nebo popisu. Co se týče samochvály zmiňované v některých komentářích s tím jsem neměla problém. Netřeba falešné skromnosti, pan Maršálek si své místo poctivě vypracoval. Je v pořádku ukázat své úspěchy a popsat kolik píle na znimi stálo. Napadlo mě, jestli tam nechybí trochu sebekritiky, ale pochopila jsem, že přístup k životu pana Maršálka je takový, že z chyb se má člověk poučit, a jít dál. Čili mi dává smysl, že se věnuje svým úspěchům a žije z nich a nemá potřebu hledat a rozebírat své chyby.

všech 34 komentářů

Související novinky - Péct, milovat a žít (0)

Kniha Péct, milovat a žít v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně73x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi