maličká maličká komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tak nějak nevím co si o tom myslet...
Na jednu stranu jsem nadšená, že jsem se mohla zase jednou vrátit do tohoto magického světa. Na druhou stranu chci akorát křičet: "To jako vážně!?"
Ani by mi zase tolik nevadilo divadelní zpracování a zrychlený děj. Ale co mě zaráželo celou dobu, v porovnání s předchozími knihami, byla předvídatelná zápletka, která není až tak skvěle promyšlená, jak jsem u HP serie zvyklá.
Docela ráda bych ale viděla tuto divadelní hru naživo, jsem opravdu zvědavá, jak na jeviště zvládli přenést to spoustu kouzel, ale hlavně neustálé změny scén.

20.05.2017 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Nevím, ale nebyla jsem z knihy tak nadšená, jak jsem čekala. Možná za to může fakt, že mi ji stále někdo vychvaloval a já pak čekala zázraky...
Samozřejmě kniha je zajímavá, vtipná a neustále jsem čekala jak stařík přispěje do dějin a koho dalšího vezme sebou na cestu za klidem.
Je to přesně ten tip knížky, který vám zvedne náladu. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že mi to až moc připomíná Foresta Gumpa.

04.02.2015 3 z 5


Mé roky s Ferrari Mé roky s Ferrari Niki Lauda

Vcelku zajímavá kniha, napsaná podle Laudových magnetonových pásek. Pokud jste viděli film Rivalové, tak doporučuju přečíst, dozvíte se totiž že film není až tak pravdivý, jak se možná tváří :)
Každopádně kniha je zajímavá a můžete si díky ní udělat obrázek o Laudovi jako o člověkovi.

04.02.2015 4 z 5


Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Četla jsem všechny jeho knihy, ale tahle je pro mě ta nejlepší z nich.

24.01.2015 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Jedna z mých nejmilovanějších knih, které můžu číst pořád dokola. Zdeněk Jirotka napsal krásnou knihu s poutavým a často nepředvídatelným dějem. Vždy když ji čtu, bavím se stejně, jako když jsem ji četla poprvé.

24.01.2015 5 z 5


Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Tak trochu ve mě knížka vyvolala rozporuplné pocity. Chápu, že v té době bylo postavení ženy chápáno úplně jinak než dnes, ale i tak mě přišel závěr lehce ponižující. Ale když jsem viděla film s Elizabeth Taylor a Richardem Burtonem, změnila jsem názor, protože mi došlo, že ti dva jsou pro sebe jako dělaní. A Kateřině jenom prospělo, že ji Petruccio zkrotil :). Takže v tomhle případě si myslím, že vidět je lepší než číst.

29.01.2013 3 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Tahle knížka byla jasná volba k maturitě, protože je tenká. Ale jakmile jsem se začetla, tak jsem si ji zamilovala a musela jsem si ji přečíst ještě jednou. A určitě se k ní někdy ještě vrátím.

29.01.2013 5 z 5


Harry Trottel a posel Talibánu Harry Trottel a posel Talibánu Peter M. Jolin (p)

I když jsem velký fanoušek Harryho Pottera, tak jsem se u téhle knížky hodně nasmála a užila si ji

29.01.2013


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Jaky u většiny fantasy knížek co jsem četla se mi nechtělo věřit, že je konec. A obzvlášť u zaklínače ne. Konec byl úžasný, i když smutný. A myslím, že paní jezera byla skvělá tečka na závěr celé ságy.

29.01.2013 5 z 5