Maat2 Maat2 komentáře u knih

☰ menu

Inferno Inferno Dan Brown

Nezklamal, podle mne, zatím jeho nejlepší počin

23.12.2013 5 z 5


Desperátská mašina - Harley-Davidson a hledání ducha Ameriky Desperátská mašina - Harley-Davidson a hledání ducha Ameriky Brock Yates

jedna z mnoha knih věnovaná vzniku a historii značky Harley Davidson

21.10.2013 3 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

super jako vždy

21.10.2013 5 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

nejde hodnotit jinak než plným počtem hvězdiček

21.10.2013 5 z 5


Da Vinciho kód Da Vinciho kód Dan Brown

Tahle kniha mne dost zaujala a pamatuji se, že jsem ji čet i v MHD

21.10.2013 5 z 5


Na chromovaném koni z Milwaukee Na chromovaném koni z Milwaukee Petr Mašek

Až budu vydělávat takový peníze, že si budu moct kupovat nový HD a letecky si je nechat přepravovat do USA kde si s nima budu jezdit po vyhlášených srazech, tak pak tuhle knihu začnu chápat.

21.10.2013 1 z 5


Tlustej Mexikán - Krvavý vzestup motocyklového klubu Bandidos Tlustej Mexikán - Krvavý vzestup motocyklového klubu Bandidos Alex Caine

Dobře se mi to četlo. Hlavně je to z dob nedávno minulých jako třeba Sheddenský masakr z roku 2006 a dozvíte se zde i nějaké informace o podmínkách pro přijetí mezi Bandidos a také informace o dalších třech klubech velké pětky, jako Outlaws,Pagans a Mongols

21.10.2013 5 z 5


Cesta z pekla Cesta z pekla George Wethern

Obsah je ze ¾ jenom o drogách a pocitech feťáka, Jedná se o padesátá až sedmdesátá léta a překlad této knihy je totální fiasko. Zjistíte že: německý pastýř je vlastně německý ovčák, kotouč je kolo a cyklisti jsou motorkáři. Ovšem víc námahy vyžadovalo zjistit, proč motorkáři na svejch mašinách zkracovaly nárazníky protože byly moc těžký, pak vám docvakne že se vlastně jednalo o blatníky. Asi se překladatelka vyřádila s Googlem. Inu nejsou nárazníky jako nárazníky.

21.10.2013 2 z 5


Žádnej anděl: Moje tajná mise mezi Hells Angels Žádnej anděl: Moje tajná mise mezi Hells Angels Jay Dobyns

Donnie Brasco. Jay Dobyns - první federální agent, kterému se kdy podařilo infiltroval vnitřní kruh psaneckého motorkářského klubu Pekelných andělů.

Takový průměr

21.10.2013 3 z 5


Dva roky s Mongoly Dva roky s Mongoly William Queen

Kniha o motorkářském Jidášovi, i když tentokrát se jedná o agenta ATF, který infiltroval do klubu Mongols MC a ne jako v knize „Cesta z pekla“ kde práskal původní člen klubu. Kniha je perfektně napsaná a dobře se mi četla. Děj mi dost připomíná film „Ve stínu gangu“ Jde o jednostranný pohled agenta na život a dění v nejnebezpečnějším klubu ameriky. Občas se to zdá až neuvěřitelný co se všechno v knize píše, ale odehrává se to v USA tak proč by ne. Je zajímavé pozorovat jak se agent Queen dostane do klubu a postupně se propracovává z člena až na funkci pokladníka. Jak ho to vtáhlo a stala se z něj rozpolcená osobnost. Na jedné straně jej pohltila klubová soudržnost a na straně druhé shromažďování důkazů na to, aby je pak poslal do kriminálu. Queen strávil dvacet osm měsíců jako „Billy St. John“ – zarostlý, pivo chlastající motorkářský gangster, začal mít sám problém uvědomit si, kým opravdu je. Během dlouhého vyšetřování si Queen, úplně izolovaný od své rodiny a přátel, připadal, jako by Mongolové byli jediná rodina, která mu zůstala: „Nepochyboval jsem, že tito chlapi mají Billyho St. Johna upřímně rádi a položili by za něj život. Ale neváhali by zavraždit Billa Queena.“

21.10.2013 4 z 5


Hell's Angels Hell's Angels Hunter Stockton Thompson

Vyjádření Sonnyho Bargera ke knize: Hunter S. Thompson napsal 17.5.1965 o HA článek, kterej vyšel v časopise The Kation a jmenoval se „Motorkářské gangy, ztroskotanci a vyděděnci. Líbilo se mi, jak byl ten článek napsanej, i když některý věci zveličoval. Poté, co měl článek dobrou odezvu, vrátil se Thompson do Oaklandu a poflakoval se po nejznámějších motorkářských pajzlech, až jsme se konečně setkali tváří v tvář. Řekl mi, že by chtěl jezdit se mnou a s klubem a pak o nás napsat knihu. Protože se mi líbilo, jak píše, nechali HA z Oaklandu a Friska Huntera za dvě bečky piva tahat se s klubem. Za čas se ukázalo, že Hunter je sráč a pojebanej zbabělec. Dostal od HA nakládačku .Napsal brak. Nejhorší je, že se ta kniha stala příručkou pro fízly. Je tam spousta přehánění a hovadin, který si autor vymyslel nebo musel bejt sjetej, když to psal. Kromě toho nám ten ubohej lacinej zkurvysyn nikdy nedal ty bečky piva. Ostatní pekelní andělé pohlížejí na tu knihu jen jako na další výmrd. A to taky je

21.10.2013 odpad!


Born to be wild - Historie amerických motorkářů a motocyklů 1947-2002 Born to be wild - Historie amerických motorkářů a motocyklů 1947-2002 Paul Garson

Jako vstupní kniha k motorkářství dobrý

21.10.2013 4 z 5


One Percenter: Legenda o motorkářích mimo zákon One Percenter: Legenda o motorkářích mimo zákon Dave Nichols

Podle mne je 60% textu o ničem. V první třetině je kniha o historii, kterou autor zajímavě spojuje např. s Huny, Vizigóty, Mongoly a udává spodobnění s jednoprocentáři.

Pak následuje výčet výrobců motorek a závěrem se dozvíte pár známejch informací.

Tak úplně ji nezatracuji, lze tam najít spoustu zajímavých věcí a hlavně je tam spousta fotografii Kima Petersona. Ale pokud někdo čeká styl Sonnyho Bargera, bude zklamán.

21.10.2013 3 z 5


Svoboda - Kréda ze silnice Svoboda - Kréda ze silnice Sonny Barger (p)

Knížka, která by neměla chybět v motorkářské knihovničce. Je to „průvodce“ životem na silnici od Sonnyho Bargera, a věřím že si v ní každý dokáže něco najít. Navíc je velice čtivá, pevné vazby a velikost je v podstatě tak akorát do vnitřní kapsy kožené bundy.Sonny v této knize mimo jiné shrnuje svoje pravidla podle kterých žije a jež mu pomáhají sjednotit život na silnici s životem v reálném světě. Těchto jeho „pravidel“ je tam 50 a řada z nich je vhodná pro všechny lidi a nejenom pro motorkáře.
ú)ryvek:
Jednou z věcí, na které poldové u motorkářů pořád zapomínají, je fakt, že máme sklony držet pospolu. A i když jste třeba v životě neseděli na motorce, na tuhle věc byste nikdy neměli zapomínat.

Vzpomínám si na jednoho soudce, který na nás shlížel ze své stolice a připravoval se na žhavý a brutální proces ve věci spiknutí.Během tohoto předběžného slyšení ohledně kauce, kdy se poldové předháněli v tom, jak mě očernit jsem na tom byl bledě. Pak, když došlo k tomu, že jeden náš kámoš poskytl jako zástavu svou farmu. Aby se jeho kámoš dostal ven na kauci, soudce udiveně vzhlédl skrze brýle. „Vy skutečně poskytnete svůj dům a domov jako kauci za někoho, kdo není ani váš příbuzný?“ zeptal se konsternovaně. „To já bych neudělal.“

Na což ten kámoš odvětil: „A v tom se právě lišíme, vaše ctihodnosti.“

21.10.2013 5 z 5


Hell's Angel (Pekelný anděl) Hell's Angel (Pekelný anděl) Ralph "Sonny" Barger (p)

Je zde použito spousta soukromých fotografií. Malá encyklopedie o tom, jak vzniklo a v počátcích žilo jedno z nejznámějších celosvětových bratrstev motorkářů . Příběh oddanosti i zrady. Příběh kriminálníka a opravdové lásky ke svobodě. Je to jedna z mála knih s touto tématikou,která se dá číst i opakovaně.
Dva měsíce po vydání se Pekelný anděl stal v USA bestsellerem. Jak v úvodu píše Sonny: … čtenáři konečně, po desetiletích, kdy je média krmily svinstvem, dostali do rukou skutečný příběh Pekelných andělů.
Můj oblýbený uryvek z knihy:
Nakonec jsem stejně došel k závěru, že až budu tak starej, že nebudu moct jezdit na mašině ani jít do postele s pěknou holkou, vrátím se raději do basy, než bych skončil v domově důchodců. V lochu chovají starý basmany v úctě. Kupují vám cigára a zmrzlinu a poslouchají vaše historky. Je to kurevsky větší sranda než hrát s dementníma staříkama scrabble.

21.10.2013 5 z 5


Vraždil jsem pro Hells Angels Vraždil jsem pro Hells Angels Pierre Martineau

Pro mě je to totální brak. Martineau se snažil sepsat poutavý příběh podle skutečné události pouze na základě vyšetřovacích záznamů a vyprávění (chvastouna) Serge Quesnela. Tento nájemní vrah (Serge Quesnel), se pro svoje ambice a hlavně peníze vetřel mezi kluby HA, aby posléze na základě své liknavosti a neopatrnosti skončil ve vyšetřovací vazbě. Pro svůj budoucí bezstarostný život neváhal u soudu na základě výhodné dohody mezi nim a státní Kanadskou mocí nabonzovat všechny kdo s ním přišli do styku. Typický obraz Jidáše, který za novou identitu a rentu 500 dolarů týdně poslal mnoho motorkářu za mříže. Mario Lussiera na 25 let, Francoise Hinse na 4 roky, Mario Brouilettea na 6 let, Sylvaina Thiffaulta na ě roky, Clermonta Carriera na 4 roky, Claude Giguerea na 2 roky, Rick Valléea na 20 let a Meloua Roye svím přiznáním poslal přímo na smrt, ktero pokud neutekl někam do exilu vykonali jeho bratři.

21.10.2013 odpad!