Vraždil jsem pro Hells Angels

Vraždil jsem pro Hells Angels https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124480/vrazdil-jsem-pro-hel-124480.jpg 3 14 6

Ve chvíli, kdy mu bylo patnáct let, Serge Quesnel už věděl, pro koho chce pracovat: pro Pekelné anděly, Aby si ho všimli, vydal se na životní cestu plnou krádeží a zabíjení, která ho dovedla za mříže – a k pracovní nabídce od Pekelných andělů z pobočky v Trois-Rivieres, vedené Louisem „Melou“ Royem. Andělé dali Quesnelovi pocit, že někam patří, který hledal – a kontrakty, aby eliminoval několik jejich nepřátel. Celkově zavraždil pět mužů. Když byl Quesnel zrazen jeho starým kamarádem, neměl jinou možnost, než prodat svoje „bratry“ ve výhodné výměně za novou totožnost a zkrácený čas ve vězení. Nyní Quesnel vypráví novináři Pierru Martineau s mrazicí detailností svůj příběh plný násilí a zrady. Výsledná kronika je moderní zločineckou klasikou.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: ,
Originální název:

I Was a Killer for the Hells Angels: The Story of Serge Quesnal , 2003


více info...

Přidat komentář

Kiwiman
22.12.2020 2 z 5

No kniha velký zklamání. Když pominu spoustu gramatických chyb..text je kolikrát tak zmateně splácanej, že člověk nepozná jestli konkrétní odstavec vypráví zločinec, spisovatel nebo vyšetřující policista. Stačilo v některých pasážích použít např. kurzívu.
K osobě samotného Quesnela - opravdový lidský odpad na kterém opravdu člověk nenajde ani jedno procento sympatií. Ano jak cituje sám, i pro policajty je naprostá spodina a špína. Nejenže zradil všechny svoje parťáky,ale ještě obtěžoval z nudy a vychcanosti své okolí - policajty,soudce, státní instituce, burzovní makléře a dokonce i zdravotní personál. Hnus. Takový člověk by vůbec neměl do huby brát slovo "právo".

katie.k09
21.05.2020

Jsem ráda, že jsem knihu měla jen půjčenou a nekupovala ji. Protože podpořit její koupí bezpáteřního primitiva a nasypat mu ještě víc peněz, to bych opravdu nezvládla.
Kniha jako taková je příšerná, asi špatný překlad, prakticky jen přepsané zápisy výslechů atd. Ten zbytek, kde Quesnel volně popisuje své myšlenky, je snad ještě větší odpad.
Nemám ráda lidi, co překračují zákony, a ještě míň mám ráda podrazáky. Quesnel je obojí. Lidský odpad, který jen parazituje na ostatních, na systému a za prachy a svůj blahobyt zaprodá všechno a všechny. Živit takovou lůzu ze státního systému je do nebe volající.


kaja3190
17.02.2018

Knihu jsem nedočetla. Stačilo mi přečíst 70 stran a absolutně mě to nudilo.

Kubason
10.04.2016 4 z 5

Kniha je průměrná. Pokud vás zajímá téma motorkářských gangů, stojí určitě za přečtení.

Maat2
21.10.2013 odpad!

Pro mě je to totální brak. Martineau se snažil sepsat poutavý příběh podle skutečné události pouze na základě vyšetřovacích záznamů a vyprávění (chvastouna) Serge Quesnela. Tento nájemní vrah (Serge Quesnel), se pro svoje ambice a hlavně peníze vetřel mezi kluby HA, aby posléze na základě své liknavosti a neopatrnosti skončil ve vyšetřovací vazbě. Pro svůj budoucí bezstarostný život neváhal u soudu na základě výhodné dohody mezi nim a státní Kanadskou mocí nabonzovat všechny kdo s ním přišli do styku. Typický obraz Jidáše, který za novou identitu a rentu 500 dolarů týdně poslal mnoho motorkářu za mříže. Mario Lussiera na 25 let, Francoise Hinse na 4 roky, Mario Brouilettea na 6 let, Sylvaina Thiffaulta na ě roky, Clermonta Carriera na 4 roky, Claude Giguerea na 2 roky, Rick Valléea na 20 let a Meloua Roye svím přiznáním poslal přímo na smrt, ktero pokud neutekl někam do exilu vykonali jeho bratři.

vetaiveta
28.06.2013 3 z 5

Mé oblíbené motorkářské prostředí, ale trošku jinak , než jsem byla zvyklá...kniha nic moc, ale za přečtení stála.

Autorovy knížky

Pierre Martineau
kanadská, 1953
2012  64%Vraždil jsem pro Hells Angels

Kniha Vraždil jsem pro Hells Angels je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x