Dva roky s Mongoly

Dva roky s Mongoly https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80515/dva-roky-s-mongoly-80515.jpg 5 14 14

Pravdivý příběh tajného agenta, který infiltroval nejnebezpečnější americký motorkářský gang Mongols MC, který 17 let válčil s Hell´s Angels MC o užívání spodní nášivky s nápisem „California“, Mongolové tento boj vyhráli. Vyšetřování mezi Mongoly byla nebezpečná hra. Podle informací získaných ATF se z Mongolů stal nejnásilnější motorkářský klub Ameriky, byli úzce provázaným kolektivem bláznivých, nepředvídatelných a nestoudných hajzlů. Tři sta padesát plnoprávných členů bylo jen zlomkem počtu Hells Angels, jejich nenáviděných rivalů, ale od počátku sedmdesátých let, kdy byli založeni, dokázali způsobit již hodně pohrom. Jejich nejvýznamnější násilné činy v 70. a 80. letech byly namířeny proti Hells Angels, s kterými vybojovali a nakonec vyhráli válku trvající sedmnáct let. Ale v polovině 90. let se pod vlivem nelítostných latinskoamerických gangů východního předměstí Los Angeles nevybíravé násilí Mongolů rozšířilo z motorkářského podsvětí a začalo terorizovat veškeré obyvatelstvo jižní Kalifornie. Když Mongolové zavítali do obyčejných barů a klubů, kde lidé neznali jejich hrůzu nahánějící reputaci, byla výsledkem série ostrých útoků, soubojů na nože a přestřelek..... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Bodyart Press
Originální název:

Under and Alone: the true story the undecover agent who infiltrated America , 2005


více info...

Přidat komentář

Alezi76
10.11.2020 5 z 5

Přečteno poměrně rychle, vzhledem k tomu, že mě tato tématika zajímá. Zajímavý příběh, který se skutečně stal. Koho tato tématika zajímá může přečíst a posoudit, jak obtížné je zde být úspěšný. Doporučuji.

Maat2
21.10.2013 4 z 5

Kniha o motorkářském Jidášovi, i když tentokrát se jedná o agenta ATF, který infiltroval do klubu Mongols MC a ne jako v knize „Cesta z pekla“ kde práskal původní člen klubu. Kniha je perfektně napsaná a dobře se mi četla. Děj mi dost připomíná film „Ve stínu gangu“ Jde o jednostranný pohled agenta na život a dění v nejnebezpečnějším klubu ameriky. Občas se to zdá až neuvěřitelný co se všechno v knize píše, ale odehrává se to v USA tak proč by ne. Je zajímavé pozorovat jak se agent Queen dostane do klubu a postupně se propracovává z člena až na funkci pokladníka. Jak ho to vtáhlo a stala se z něj rozpolcená osobnost. Na jedné straně jej pohltila klubová soudržnost a na straně druhé shromažďování důkazů na to, aby je pak poslal do kriminálu. Queen strávil dvacet osm měsíců jako „Billy St. John“ – zarostlý, pivo chlastající motorkářský gangster, začal mít sám problém uvědomit si, kým opravdu je. Během dlouhého vyšetřování si Queen, úplně izolovaný od své rodiny a přátel, připadal, jako by Mongolové byli jediná rodina, která mu zůstala: „Nepochyboval jsem, že tito chlapi mají Billyho St. Johna upřímně rádi a položili by za něj život. Ale neváhali by zavraždit Billa Queena.“


McGrinder
04.08.2013 5 z 5

Ráno v 9 hodin jsem knihu na chatě otevřel, že jako jen nakouknu a půjdu něco udělat na zahradu. Odložil jsem ji až přečtenou kolem 14 hodiny. To se fakt musí přečíst na jeden zátah.

stancold
20.03.2013

Přečteno za jeden den. Svižný děj se stálou akcí vás nenechá se nudit, kdo má rád knihy s tématikou motogangů a drsnějšího života na silnici (jako je od Sonnyho Bargera - Pekelný anděl) si přijde určitě na své. Vřele doporučuji.

vetaiveta
24.06.2011 5 z 5

Skvělé počteníčko!!

Štítky knihy

motorkářský gang

Autorovy knížky

William Queen
americká
2011  91%Dva roky s Mongoly