maafa maafa komentáře u knih

☰ menu

Mizera Mizera L. J. Shen

Na nové tituly této spisovatelky se vždycky těším, ani tato nebyla výjimkou. Opět to bylo velmi čtivé dílko s neotřelými hrdiny, skromnou a oddanou dívkou a hodně temným a bezcitným mužem. Jak jsme ale u této autorky zvyklí, nic není, jak vypadá a za vším se něco skrývá. Přiznám se, že Cilianovo tajemství mě překvapilo a jsem za něj autorce vděčná. Ona prostě umí vkládat vážná témata k zamyšlení i do téhle "lehké" literatury, a já jí za to moc děkuji.

13.03.2024 5 z 5


Lifestyle Lifestyle Taylor Hahn

Tahle kniha je asi tak erotická, jako já jsem dvacetiletá modelka :). Ačkoli se část děje motá okolo erotických klubů,je to opravdu cudné. Ale to není nic špatného. Spíš je to příběh o nešťastných vztazích, než o čemkoliv jiném. Hlavní hrdinka mě vůbec neoslovila, ačkoli ji má být přes třicet a má být úspěšná právnička, chová se jako naivní dítě, a zároveň by každému chtěla řídit život. Vůbec jednání skoro všech postav bylo úplně nelogické, divné. Jsem ráda , že jsem to dočetla a že to bylo v rámci e-vypůjčky. Ale třeba to někomu jinému sedne.

21.07.2023 2 z 5


Ramsay Ramsay Mia Sheridan

Mia Sheridan patří mezi mé nejoblíbenější autorky, a tak je jasné, že hodnotím plným počtem. I tento romantický melancholický příběh mě zaujal. A kromě krásného pohádkového příběhu v něm padlo i spousta hezkých myšlenek. Třeba že když je člověk v jádru dobrý, moc dobře mu nejde někoho dlouho nenávidět. Nebo že někdy člověk soudí ostatní moc tvrdě, a přitom jde třeba jen o nedorozumění.
Každopádně pokud se chcete dojmout a na chvíli věřit v dobré konce, tak je takový příběh přesně pro vás:).

15.11.2022 5 z 5


Sváděj mě Sváděj mě Stacey Kennedy

Tak úplně jsem si z toho na zadek nesedla, ale budiž. Motivy Zoey a způsob odplaty mi přišly šílené, a Rhysův způsob fungování v tom klubu, no je to hodně, asi až moc vyfantazírované. Ale četlo se to svižně a vše dopadlo, jak má:).

10.10.2022 4 z 5


Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

A mně se tenhle díl líbil nejvíc. Ano, je to o sexu, ale to je snad každému z anotace jasné ne :) ? A i přes to moře pikantních scén mi stihli ti dva být sympatičtí:). Kdo nemá rád knihy o sexu, ať to, proboha, ani neotvírá:).

10.10.2022 4 z 5


Zatracená svatozář Zatracená svatozář Alessandra Torre

Vždycky , když se v knize řeší ztráta někoho blízkého, dotkne se mě to víc, než by mělo. Asi proto mě takhle bláznivá pohádka dostala. Praštěný, bizarní, ale dojemný příběh, který můžu jenom doporučit.

10.10.2022 5 z 5


Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Když už konečně vydavatelé přestanou s těmito nevkusnými obálkami ? Vůbec tenhle trend nechápu. Ale jinak opět děkuji autorce za milý zážitek, je to jedna z těch méně temných knih od ní. Příběh plný sympatických lidí, chemie, a lehkého humoru, který si s chutí přečtu za čas znovu.

10.10.2022 5 z 5


Ten první Ten první Roni Loren

Jestli nějaké knížce škodí obálka, tak je to právě tahle. Působí to jako laciná eroťárna, jakých tu vychází hromada. A přitom se jedná o krásný příběh s velmi neotřelým tématem následků velké tragédie. Ano, je tam výrazná romantická linka a dost erotiky, ale příběh je krásný a dojemný. Takže se nenechte zmást lacinou obálkou a nenechte si tento příběh ujít:).

10.10.2022 5 z 5


Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Mám ráda tento typ příběhů, kdy se chlap chová k ženě prostě jako kretén, a vy víte, že to má nějaký důvod, a že se to snad zlomí. A takový je tento letní příběh, který se ale moc dobře čte v jakékoliv roční době:). A navíc v nevšedním prostředí. A i když jde o typickou romanťárnu, není to vůbec hloupé a povrchní. Doufám, že se od této autorky dočkáme i dalších knih tady u nás.

10.10.2022 5 z 5


Iskra nádeje Iskra nádeje Layla Hagen

Ačkoli jsem už příběhy na podobné téma četla, tento u mě vyhrává na plné čáře. Nedokázala jsem přestat číst, strhlo mě to, dojalo, prostě pro mě je to jedna z nejhezčích knih, které jsem letos přečetla. I když je to "jen" romantika, byly postavy krásně vykreslené , uvěřitelné, i vztah mezi nimi, krásně napsáno. Moc děkuji za zážitek, budu mít tento příběh dlouho v mysli.

10.10.2022 5 z 5


Muž mých snů Muž mých snů Penelope Ward

Přiznám se, že když se v knize hrdinům stane to co Farrah, nedokážu být moc kritická. A i když jde o (pro mnohé) červenou knihovnu, tohle mě vždycky dostane. Myslím že kdo si prošel v pubertě podobnou ztrátou, mě chápe. A proto nemůžu knížku hanit. A přiznám se, že já mám ráda tento typ příběhů, kdy se vám celou dobu při čtení trochu stahuje hrdlo, jak to těm dvěma nevychází, ale jste zároveň i tak nějak v klidu, protože víte, jak tyhle knížky končí. Takže já prostě nemůžu jinak, než 5*:).

25.06.2022 5 z 5


Nevinnost se zavázanýma očima Nevinnost se zavázanýma očima Alessandra Torre

Na každou novou knížku této spisovatelky se vždycky moc těším, protože si myslím, že v rámci tohoto lehkého žánru eroťáren pro ženy není tuctová. Umí mě vždycky překvapit. V této novince se tedy žádné wau nekonalo, a oba hlavní hrdinové mě vlastně trochu štvali. Brad svou rádoby moudrostí a Julia až přehnanou naivitou. Ale i přes tohle musím uznat, že A. Torre umí psát erotické scény a umí je pikantní:). A jelikož jsme v žánru erotiky, tak já jsem vlastně spokojená a další díl si rozhodně nenechám ujít:).

25.06.2022 4 z 5


Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

Tentokrát je děj o něco napínavější, ale opět plný žhavých scén, které, tedy podle mě, Meghan March prostě umí. Samozřejmě je to zas krátké a ukončeno "dramaticky":). Na takové konce už jsme ale u této autorky zvyklé:). Teď už jen čekat na závěr...

05.05.2022 4 z 5


Divoký princ Divoký princ Meghan March

Člověk tohle prostě musí brát s hodně velkou rezervou. A hlavně se nad tím moc nezamýšlet:). Když si uvědomíte, co je on zač, čím se živí....Ale když se člověk překousne přes tohle, pak je to šťavnaté, i napínavé. Líbí se mi koníček Temperance, je to prostě drsná baba:).
A i když víme, jak ta celá trilogie asi dopadne, stejně se nemůžeme dočkat pokračování:).

05.05.2022 4 z 5


Královsky v háji Královsky v háji Emma Chase

Emma Chase mě opět přesvědčila, že i tolikrát omleté klišé se dá napsat čtivě. Já jsem tedy spokojená, bylo to takové svěží, vtipné, moc hezky popsaná chemie mezi těmi dvěma. Prostě šťavnatá jednohubka, jediné snad malé mínus je pro mě to rádoby drama na konci . Už se těším na další:)

05.05.2022 5 z 5


Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Další z příběhů, který jsem "zhltla" v rámci prokrastinace:). Jestli to se mnou půjde takhle dál, skončí to se mnou bledě:).
NIcméně jsem moc ráda za tuhle jinou verzi L.J. Shen, méně tragickou, méně sladkobolnou, kde vtip a sarkasmus převažuje nad dramaty.
A i když se tam objevuje téma smrti, se kterým mám bohužel také zkušenost, a v podobném věku, je to tady podáno tak, že se z toho člověk nesesype.
Takže milá L.J. Shen, klidně piš, budu se zas těšit, i na drsnější příběh, i na takový jemnější, jako byl tento. A slibuju, že už se žádné beletrie nedotknu, dokud nedodělám resty:)...tedy budu se snažit:)...

28.03.2022 5 z 5


Už žádné předstírání Už žádné předstírání Vi Keeland

Nevím, jak ostatní čtenářky, ale já, když mám někdy období, kdy se na mě valí práce a starosti ze všech stran, tak i když jsem v totálním časovém presu, prostě z toho všeho nějak musím na chvilku uniknout.
A právě k tomu mi tento příběh krásně posloužil, za což autorkám moc děkuji. Jsem moc ráda za to, jací oba hrdinové byli, Declan, jako obětavý, i když o sobě pochybující, a Molly, pracovitá, na sebe přísná, oba s nějakými těmi stíny minulosti. Narozdíl od jiných čtenářek mě tedy Molly neštvala, chápala jsem její váhání a pochyby o sobě samé. A hlavně, vše dopadlo, jak má.
Takže i když jsem opět nepochopila tu obálku, a ani zařazení zde do žánru erotika, tak stejně musím dát pět:).
A ačkoli teď budu dohánět čas, tak ten, strávený s tímto příběhem, za ztracený nepovažuji. Možná právě v této době, kdy se mezi lidmi rodí spousta zloby a nenávisti, by mohl být příběh s dobrým koncem lék:)...

23.03.2022 5 z 5


Ty nejsi můj Romeo Ty nejsi můj Romeo Ilsa Madden-Mills

Přiznám se, že stejně jako čtenářky, které už tu komentáře napsaly, mě tedy obálka neuchvátila. Tak jsem se po knížce nijak urputně nesháněla. Teď jsem se k ní po hektickém období dostala. A...no...pro oddech po náročné době to bylo dobré, obzvlášť začátek byl takový čerstvý, vtipný. Pak už mě to ale zas tak nebavilo. Nevadí mi číst červenou knihovnu, nevadí mi, že v tomto žánru jde kolikrát logika stranou. Tady toho už ale bylo asi moc. Ale pokud chce člověk úplně vypnout a povznese se nad nějaké věci, jako třeba příliš "mluvení" u erotických scén, tak proč ne:). A protože jsem ženská zvědavá, tak i přes tu trošku zklamání si v knihovně druhý díl stejně zapykám:).

06.02.2022 3 z 5


Hra s ohněm Hra s ohněm L. J. Shen

Jako snad každá knížka od L.J.Shen je i tato plná lásky, bolesti, vzteku, lítosti, pochopení...
Nemůžu si pomoct, ale i když vím, že tohle je "jen" další young adult příběh s očekávaným scénářem, tak mě autorka vždycky dostane. Ačkoli i tady je to místy přitažené za vlasy a nereálné, je tu tolik krásných úvah a myšlenek, že člověk prostě musí dát pět hvězd:).

"Nikdo mě nevaroval, co se stane, až fénix konečně vstane z popela a zbaví svá nádherná křídla s rudými konci těžké vrstvy prachu.
Že se vynoří další stvůry a příšery, s nimiž bude muset bojovat.
Že ho čekají kruté boje, i když bude svobodný.
A že všechny budou krvavé."

30.12.2021 5 z 5


Když jsme to tajili Když jsme to tajili Sarina Bowen

Je zajímavé tady číst ty různorodé komentáře. Někoho příběh moc nezaujal, jiný je nadšený. Já jsem tedy spokojená moc. Příběh dvou nešťastných duší, co k sobě hledají cestu, dopadne, jak v tomto žánru dopadnout má. A jako matka si říkám, že i když jde o červenou knihovnu, k nějakému zamyšlení by vést mohla. Třeba k tomu, jak i ještě v dnešní době se tváříme jako tolerantní k menšinám, ale když se to týká našich blízkých, moc nám to někdy nejde. Nedovedu si představit, co by moje děti musely udělat, jaké by musely být, abych je zavrhla. Přitom být jiný je těžké už samo o sobě, natož potom, když za vámi nestojí žádná opora. I kdyby jen pro tohle zamyšlení jsem ráda, že tento příběh vznikl.

28.12.2021 5 z 5