Iskra nádeje

Iskra nádeje https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490602/bmid_iskra-nadeje-ZTr-490602.jpg 4 53 13

Aimee prežíva vlastnú rozprávku. Má dokonalého snúbenca, vysnívané šaty a od svadby ju delí len pár dní. Sadne do súkromného lietadla a nevie sa dočkať príchodu na ranč v Brazílii, kde ju už čaká milovaný snúbenec. Ibaže by jej v tom niečo zabránilo... Tristan, pilot lietadla, musí núdzovo pristáť v srdci amazonského pralesa, a keďže civilizácia je ďaleko, obaja sa musia spoľahnúť len na to, že pomoc je na ceste. Ich nádej sa však každým dňom vytráca a nahrádza ju zúfalstvo. Hlad, choroby, jedovaté zvieratá, to je len zlomok problémov, ktorým musia čeliť, ak chcú prežiť. A hoci je Aimee snúbencovi oddaná, s Tristanom ju spája čoraz silnejšie puto. V dažďovom pralese sa skrýva všetko možné, ale človek sa v ňom neskryje sám pred sebou, pred svojím strachom a ani pred láskou.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Withering Hope , 2015


více info...

Přidat komentář

maafa
10.10.2022 5 z 5

Ačkoli jsem už příběhy na podobné téma četla, tento u mě vyhrává na plné čáře. Nedokázala jsem přestat číst, strhlo mě to, dojalo, prostě pro mě je to jedna z nejhezčích knih, které jsem letos přečetla. I když je to "jen" romantika, byly postavy krásně vykreslené , uvěřitelné, i vztah mezi nimi, krásně napsáno. Moc děkuji za zážitek, budu mít tento příběh dlouho v mysli.

dooky
10.10.2022 5 z 5

Dlouho jsem čekala na další slzy při čtení nějakého příběhu. Tady se mi jich dostalo hned dvakrát. Četlo se to krásně, emoce pracovaly a člověk by si přál prožít takovou bezmeznou a nekonečnou lásku.


jitka_dankova
18.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Smršť plná silných emocí, kdy se občas bojíte otočit stránku a máte o hlavní hrdiny strach. Tahle kniha se mi ale sakra dostala pod kůži a přinesla mi silný příběh, o kterém jsem ještě dlouho po přečtení chtě nechtě musela přemýšlet. A k přemýšlení je tam toho opravdu hodně. Ať už to, že je vám líto snoubence hlavní hrdinky, který prostě za nic nemůže a přitom je vám jasné, že tohle mu musí zlomit srdce. Nebo musíte přemítat nad problémy, se kterými se jen pomalu a opatrně svěřuje Tristan. A do toho to prostředí džungle, které hází hrdinům klacky pod nohy a všudypřítomný strach z každé infekce, z každé chyby či špatného kroku.

(pozor spoiler) Bála jsem se o hrdiny. I když jsem věděla, jak to skončí, stejně jsem se bála. Setkání se snoubencem bylo potom tíživé, o tom žádná, nicméně to, co Aimee a Tristan v džungli našli, bylo prostě fakt tak krásné... prostě tohle je knížka, která vás emočně semele a chce to odvahu na to se do ní pustit a všechno si to prožít. Naprosto si cením, že byl celý příběh krásně zarámovaný a v knize si autorka troufla i na epilog, ve kterém je hlavním hrdinům přes sedmdesát let a příběh se pro oba uzavírá. Jo, slza mi ukápla, ale ten epilog k tomu podle mne taky patřil.

Doufám, že ji brzy někdo přeloží i do češtiny.

petusska01
13.06.2022 4 z 5

Určite musím túto knihu, príbeh pomenovať ako emocionálny. To zaručene. Od strachu, cez hľadanie odvahy, držania sa nádeje, lásku a bolesť. Akcie tam bolo veľmi málo. Ozaj som bola prekvapená ze vlastne 99% sa odohralo na jednom mieste. A ten zvyšok bol len ďalší emocionálny nášup. Určite toto nepatrí do bežných klasických romantických príbehov. Ani do robinsonoviek. Ani drámy. Je to taká zmeska plná emócií. Nie jednoduchá. Niekomu sa to zapáči a niekto to môže v polovici hodiť do krbu. A je to v poriadku.

moma08
07.06.2022 5 z 5

Takže asi takhle, knihu jsem vzala ráno do ruky a musela jsem jí pořád číst a nedej bože, když jsem musela něco dělat. Opravdu čtivé.
I když to bylo asi nereálné, vlastně kdo ví, tak to bylo krásné. Děj byl dobrodružný, ale nakonec ve mě zanechal tolik pocitů, které jsem při čtení měla, že jsem to nečekala.
A ten konec!!!No to teda bylo!!! Ano slza mi ukápla.

Evaho73
07.06.2022 4 z 5

Môj úlet od náročnejších žánrov som započala touto novodobou robinzonádou, ktorej ústredným námetom sú dvaja stroskotanci na opustenom ostrove.
Jednoduchý dobrodružný príbeh s romantickou zápletkou (síce s "otrepaným" námetom) splnil svoj účel a poskytol mi dokonalý relax.
Knihu odporúčam skôr nenapraviteľným romantikom a priaznivcom červenej knižnice, ku ktorým sa z času na čas hlásim aj ja a vôbec sa to nehanbím takto otvorene priznať ;-).

suzanne1997
05.06.2022 4 z 5

No nestává se mi to často, ale tak nějak nevím, co o téhle knize napsat...
Příběh Aimee a Tristana je zajímavý, pohlcující a nečekaný, ale taky příšerně monotónní. Ty listy se šíleně táhnou. Ano, čtenář si ani neuvědomí, že už je na konci, tak moc se do příběhu dokáže ponořit, ale když už na tom konci je, tak nějak neví, co si o tom díle má myslet ... Nebo alespoň já to nevím...
Autorka ty čtyři měsíce, které v pralese strávili, popsala hezky, několikrát jsem se zasmála a dokonce jsem se místy cítila, jako bych tam byla s nimi, ale ... Tohle celé mi přijde, jako přitažené za vlasy, naprosto nereálné a místy až moc povrchní. Jako pohádka, která by měla mít další pokračování, nebýt tedy poslední čtvrtiny.
Nicméně dobře, tři čtvrtiny knihy utekly jako voda a hrdinové byli milí, jiskřilo to mezi nimi a děj se nezadrhával. Jenže ten konec, za mě příliš náhlý, vysvětlený několika větami, se skoky v čase a ukončením jejich společných životů je za mě prostě moc. Ano, uznávám, že je napsaný dobře - hodně dobře, nestává se příliš často, že by byl podobný epilog do příběhu zařazen, dával smysl a zapadal do už tak neobvyklého děje, ale mi na tom přeci jen něco nesedí, za mě smrt do takových příběhů nepatří, přestože je svým způsobem nádherná.
Když nad tím tak přemýšlím, celý příběh je prostě jiný a zvláštní. Sama nevím, jestli je to dobře či nikoli. A zatímco píšu tento komentář, vážně netuším, jak knihu ohodnotit. Autorka píše dobře, všechno do sebe zapadá, ale je tady prostě nějaké ale, které si nedokážu odpustit. Za mě po zhodnocení všech pozitiv, negativ a prosakujících emocí dávám tři a půl hvězdičky, a protože vždycky zaokrouhluji nahoru, vycházejí z toho čtyři. A knihu nejspíše do ruky už nikdy nevezmu.

Ewe291
15.05.2022 4 z 5

Zo zaciatku som si myslela, ze knihu nedocitam. Lenze ani neviem ako a precitala som ju celu. Kniha a pribeh boli krasne, clovek ani netusi ako to ubieha a ten epilog ..... No krasa

kristy.books
06.05.2022 5 z 5

Iskra nádeje bol naozaj skvelý príbeh. Veľmi sa mi páčila zápletka ohľadom havárie uprostred divočiny. V romantických príbehoch nie je prostredie amazonského pralesa až také bežné, a preto to bolo pre mňa vítané spestrenie. Príbeh sa mi čítal ľahko a rýchlo, zhltla som ho na jedno posedenie. Kniha má len okolo 250 strán, takže je to taká jednohubka.

Obdivujem Aimee a Tristana, ako si s celou situáciou dokázali poradiť, predovšetkým Aimee, ktorá sa rýchlo priučila novým veciam (zháňať potravu, stavať obydlia a ochranné stavby, narábať so zbraňami). Nedokážem si predstaviť, že by som tam vydržala toľko mesiacov (aj keď nehovorím, že prostredie pralesa nemalo svoje čaro).

Romantická linka sa mi veľmi páčila. Aimee a Tristan boli prakticky cudzí ľudia (aj keď Tristan už nejaký čas pracoval pre snúbenca Aimee, prehodili spolu len pár slov), no v tejto situácii museli pracovať ako team a vzajomne si kryť chrbát. Ich vzťah sa vyvíjal pomaly a ja som si nesmierne užívala ich spoznávanie a zbližovanie.

Aimee a Tristan sú v podstate dosť odlišní. Ona pochádza z pomerne bohatej rodiny, no peniaze ju neskazili, ku každému je milá a šíri okolo seba pozitívnu energiu. On je dosť uzavretý, veľa nehovorí a stráži si svoje tajomstvá. Má za sebou náročnú minulosť, ktorá ho doteraz prenasleduje prostredníctvom nočných mor a výčitiek svedomia.

Romantika je zároveň popretkávaná nebezpečnými scénami, kedy dvojica doslova bojuje o život. Obe stránky boli pekne vyvážené. Záverečný epilóg mi vohnal slzy do očí. Možno to už bolo moc sladké a nereálne, ale nevadilo mi to.

evineckY
29.04.2022 5 z 5

Krásný a silný příběh plný bolesti, naděje a pohádkové lásky a ten epilog mě teda dostal !
Samozřejmě vím, že je příběh vymyšlený, ale určitě by se mohl přihodit.
Moc mě povzbudil, že i bolesti jsou malicherné, proti tomu, co jiní lidé zažívají.
A tak se radujme každý den z každé maličkosti. Doporučuji.

Michalka24
22.04.2022 4 z 5

Romanticka rozpravka z pralesa. Prijemna oddychovka.

narisa
22.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Přečteno jedním dechem. Na tuto knihu jsem se moc těšila, protože pojí dobrodružství v přírodě s romantikou. A byla to paráda. Samozřejmě v reálném světě by byla jejich šance na přežití mizivá, ale... Tristan byl naprosto fascinující. Vážně existují takoví lidé? Takoví muži? To je sen každé ženy. Opravdu byl vnitřně krásný a jeho láska k Aimee úžasná. Aimee byla také velice milá, starostlivá a jsem ráda, že se rozhodla Tristanovi lásku oplatit. Tvořili dokonalý pár. A ta povolání, která si nakonec zvolili, odrážela jejich nitro. Tristan lečil lidi fyzicky a Aimee jejich duše. Prostě dokonalé.
Klidně bych brala, kdyby byla kniha delší a jejich dobrodružství a společně strávený čas propracovanější. Aimee dlouho cítila velký pocit viny vůči Chrisovi.
U Chrise mi celkem vadilo, že mu to tak dlouho trvalo než je zase vpustil do svého života, když všichni tvrdili, že s Aimee byli spíše jako bratr a sestra.
Je to úžasná romantická pohádka. A to nemluvím o tom dojemném epilogu.
Rozhodně doporučuji.

Ralemo
18.04.2022 5 z 5

(SPOILER) No tak to klobouk dolů. Nádherný příběh od kterého se nešlo odtrhnout. Musela jsem knihu přečíst na jeden zátah až do konce.
Aimee a Tristan zůstanou po pádu letadla v džungli a snaží se přežít den po dni. Postupem času zjistí, že je to k sobě táhne a zjistí kdo je jejich pravá láska. Žití v džungli si ale bere svoji daň a oni se každý den bojí o svůj život.
Nádherný příběh, procítěný, emočně těžký. Kniha měla nádherný konec- šťastný, každopádně ji lehce zkazil epilog po několika letech, poslední věta odpovídala celému příběhu- „Tak veľmi ju ľúbil, že sa s ňou ni­kdy nechcel rozlúčiť. Musel odísť s ňou.“ Když nežila ona, nechtěl žít ani on. Společné zakončení celého jejich života.

Štítky knihy

láska boj o přežití pralesy svatba letecké katastrofy

Autorovy knížky

Layla Hagen
americká
2022  86%Iskra nádeje

Kniha Iskra nádeje je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce95x
Chystám se číst27x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x