Lucka154 Lucka154 komentáře u knih

☰ menu

Pod Annapurnou svítá modře Pod Annapurnou svítá modře Jiří Fišar

Tahle knížka o Nepálu není pouhým cestopisem. Má v sobě daleko víc - poznání, dobrodružství, napětí, romantiku, poezii i filozofii. A to vše doplňují autentické fotografie samotného autora přesně z těch míst, kde se tento cestopisný příběh odehrává. Knížku jsem přečetla jedním dechem a stejně tak všichni, kterým jsem ji doporučila nebo darovala, protože nejednou už mi posloužila jako skvělý dárek.

19.08.2020 5 z 5


Kanálníčci: Strašidla z podzemí Kanálníčci: Strašidla z podzemí Michaela Fišarová

Tahle knížka nás zaujala na první pohled svým názvem a krásnými ilustracemi. Tak jsme ji koupili. Dcerka ji přečetla za pár dní (a to je u ní výkon). Prý je o příšerkách, které se kamarádí s lidmi a je to velká legrace. Pokud chcete pro své dítě (1. - 4. třída) knihu, která ho bude opravdu bavit, tak nákupem téhle knížky neprohloupíte.

17.05.2020


Nikolina cesta Nikolina cesta Michaela Fišarová

K přečtení doporučuji všem náctiletým slečnám. Těm, které řeší podobný problém jako hrdinka knížky, může situaci ulehčit a napovědět, jak z ní ven. A těm, které se s takovými starostmi potýkat nemusí, napomůže, aby si své štěstí uvědomily. Závažného tématu není třeba se bát. Kniha je napsaná tak poutavě a citlivě, že vás bude především bavit. Právem za ni autorka získala prestižní ocenění Zlatá stuha.

04.11.2019 5 z 5


Natálie: Nový bráška Natálie: Nový bráška Michaela Fišarová

Nevidí se dnes často, aby dítě nadchnul knižní příběh, i když to není komix nebo fantasy. Téhle paní spisovatelce se to podařilo, i když píše "jen" o dětech z jedné třídy (4.B).
A za to jí patří velký dík!

04.11.2019 5 z 5


Pavel: Kapela Pavel: Kapela Michaela Fišarová

Další díl skvělé série o třídě 4.B opět nezklamal. Tyhle příběhy o spolužácích baví kluky, holčičky a často k nim večer před spaním vtáhnou i rodiče. Nejde v nich o žádná kouzla nebo čáry, ale právě ta opravdovost je na nich nepřitažlivější.

04.11.2019 5 z 5


Jana: Povodeň Jana: Povodeň Michaela Fišarová

Tahle knížka je důkazem, že děti nepotřebují nadpřirozené bytosti k tomu, aby se jim příběh líbil. Starosti, radosti i trápení, které prožívá hrdinka příběhu, oslovil dcerku natolik, že s netrpělivostí očekávala pokračování této série.

04.11.2019 5 z 5


Kája a Claudie: Hra na štěstí Kája a Claudie: Hra na štěstí Michaela Fišarová

Tahle knížka startuje úžasnou sérii Třídnice 4. B. Děti při četbě prožívají podobné příběhy jako ve své skutečné školní třídě. I to je nejspíš důvod, proč si dcerka tenhle knižní seriál tak oblíbila.

04.11.2019 5 z 5


V bříšku V bříšku Michaela Fišarová

Tahle knížka baví celou rodinu. Je napsaná vtipně a nekomplikovaně. Nejen děti, ale mnohdy i čtoucí rodiče poučí o tom, co se děje s malým človíčkem u maminky v bříšku. Doplňují ji moc povedené ilustrace.

04.11.2019 5 z 5


Kamínek Kamínek Michaela Fišarová

Knížka, která podnítí v dětech fantazii a naučí je hledat příběh i za těmi nejobyčejnějšími věcmi. A navíc je to bude bavit.

04.11.2019 5 z 5


Náš dvůr má tajemství Náš dvůr má tajemství Michaela Fišarová

Úžasná knížka, která může dětem ukázat, že největší dobrodružství nezažijí doma u počítače nebo u mobilu, ale venku se svými kamarády.

04.11.2019 5 z 5


A-Ž půjdeš do školy: Pro holky, co se neztratí A-Ž půjdeš do školy: Pro holky, co se neztratí Michaela Fišarová

Ideální knížka pro budoucí prvňačky, ale i pro malé školačky, které už těší, že si knížečku samy přečtou. Milý a vtipný text výborně doprovází povedené ilustrace.

04.11.2019 5 z 5