Kája a Claudie: Hra na štěstí

Kája a Claudie: Hra na štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395498/bmid_kaja-a-claudie-hra-na-stesti-v7r-395498.jpg 5 25 15

Třídnice 4. B série

1. díl >

Dvojčata Claudie a Karel chodí do 4.B a protože se jejich rodiče rozvedli, tráví jeden týden u maminky a druhý zase ve vesnickém domku s tatínkem a babičkou. Pak se ale Claudie zraní, skončí v nemocnici a maminka rozhodne, že děti přestane k tatínkovi pouštět. Kája i Claudie jsou zoufalí a nevědí, co dělat. Rozhodnou se utéct z domova...

Žánr:
Literatura česká , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Kája a Claudie: Hra na štěstí , 2018


více info...

Přidat komentář

Karolína18
02.12.2023 5 z 5

U podobných příběhů se mi chce vždycky brečet nad tím, jak se děti stávají oběťmi světa dospělých a jejich jednání na ně doléhá tak, jak by nikdy nemělo. Pokud se děti adaptují na novou situaci, dospělí se rozhodnou, že ji zase změní a posunou tím negativním směrem. Přínosné bylo zapojení autisty Románka, paní učitelka s ním uměla moc dobře pracoval, ale TETA a její přístup ke komukoli? Absolutně nezdravý a nežádoucí, od první stránky jsem si přála, aby se taková osoba pedagogickému prostředí raději vyhnula.

simca9342
24.02.2023 5 z 5

Co všechno se dá zažít v jedné obyčejné třídě? Každý díl je o jiném žakovi třídy. Dvě deti jsou každý týden u jiného rodiče. Jednou se ale Claudii stane zranění a děti nemůžou dál chodit k otcovi. Chtějí utéct. Podaří se jim to? Stane se nějaká změna v postoji matky na otca? V knize je hezky vysvětlený přístup k dětem s PAS a jak to vlastně funguje, když jeden z rodičů chybí...


jaste
12.11.2022 5 z 5

Deti si knizku vybraly samy na zaklade autorskeho cteni s pani Fisarovou ve skole. Ze zacatku jsem si rikala, ze to bude pro deti pomerne tezke tema, ale postupne se ukazalo, ze i takto narocna vec muze byt podana s humorem. Poslouchali jsme jako audioknihu, ktera i tak skvele knize dodala dalsi rozmer. Opravdu povedene, vsem doporucuji a par knizek od pani spisovatelky urcite poputuje pod vanocni stromecek. Nemuzu jinak nez dat plny pocet.

petrulkaa
03.09.2022 5 z 5

Velmi hezky napsaná kniha o trampotách a nelehkém životě dětí rozvedených rodičů. Mám takových dětí v letošní čtvrté třídě několik, proto jsem tuto knihu zvolila jako prázdninové čtení. Jsem moc zvědavá na to, jak se dětem kniha líbila, těším se na jejich názory. Je to velká náhoda, mám ve třídě také dvojčata a mají také rozvedené rodiče. Jsou to děvčata Emička a Esterka,
Naštěstí střídavou péči nemají. Žijí s maminkou, která má s novým partnerem další tři holčičky. Jak se asi cítí? Mají to podobné, jako hrdinové této knihy? Měly také někdy pocit, že už je maminka nemá ráda? Chtěly také utéct k tatínkovi?

broskev28
04.09.2021 4 z 5

Tak to bylo těžké čtení, uf!
Já jsem si knihu půjčila kvůli třídě 4.B, takže jsem netušila, co mám čekat. A hnedle první díl mě docela "rozsekal". Místy mi bylo dvojčat fakt líto a úplně jsem chápala jejich pocity, přestože bych se nikdy nechtěla ocitnout v jejich kůži. Štvala mě maminka, bylo mi líto babičky a obecně jsem si snad posté říkala, jak k tomu přijdou děti, jejichž rodiče si už nemají co říct, snad s výjimkou výčitek, osočování nebo přímo nadávek.
Překvapila mě i role asistentky u Románka, snad poprvé jsem se setkala s tak záporným hodnocením další dospělé osoby ve třídě. Na druhou stranu uznávám, že děti ji ohodnotily spravedlivě, taková další součást jejich třídní farmy. Ale přesto doufám, že se v dalších dílech o tetě něco dozvíme a že se ona sama třeba změní k lepšímu!

NinaZPohádky
17.03.2021 4 z 5

Milá kniha, která může pomoci dětem i rodičům, co si prochází traumatem rozvodu. Může ukázat jak děti danou situaci mohou prožívat, jak si mohou některé situace vysvětlovat a že by rodiče měli více svým dětem naslouchat, byť je už tak pro ně situace velmi složitá. Knihu určitě doporučuji.

zuza83
03.12.2019 5 z 5

První kniha ze série Třídnice 4. B a naprosto skvělá. Baví Vás od začátku až do konce.

Lucka154
04.11.2019 5 z 5

Tahle knížka startuje úžasnou sérii Třídnice 4. B. Děti při četbě prožívají podobné příběhy jako ve své skutečné školní třídě. I to je nejspíš důvod, proč si dcerka tenhle knižní seriál tak oblíbila.

Viki11
04.11.2019 5 z 5

vždy aktuální téma, stojí za přečtení

andrea5636
04.11.2019 5 z 5

Všechny knížky od paní spisovatelky jsou úžasné

Linda168
03.11.2019 5 z 5

Krásná kniha ze života a život není jen růžový a to vše v knize je. Kniha se čte perfektně. Vždy je mi líto, když je konec.

ReMi174
08.10.2019 5 z 5

Krásná knížka popisující skutečný život dětí. Obdivuji upřímnou a nezkreslující podobu vyjadřovacích prostředků dnešní moderní mládeže. Jsem překvapen, jak se spisovatelka nebála popsat tak složitou situaci, která je v knížce nabídnuta s naprostou absencí hloupé autocenzury. Naprosto jedinečný a poutavý autorčin styl mohu jen doporučit.

Pipi1
28.09.2019 5 z 5

Super knížka, velké doporučení!

Pipi1
28.09.2019 5 z 5

Kniha se nám velmi líbila, perfektně zvolená metoda psaní střídání ve vyprávění chlapce a děvčete. Knížka nabízí dva pohledy na věc. Rozesměje a poučí, v dnešním světě je milým pohlazením, není falešná a ukazuje opravdový život s jeho všemi stránkami. Myslím, že velmi mile překvapí svou uvěřitelností. I společné smíření sourozenců a vzájemná pomoc je daleko reálnější po vyhrocené hádce, která je velmi jemně, děti totiž často používají daleko horší slovník, a s citem pro dětskou duši, popsána. Výborné dialogy hlavních hrdinů! Kniha dovede děti k tomu , ze štěstí má každý v sobě a jen jen na něm, jak s ním naloží. Takové knížky jsou nezaplatiltelné! Díky za ni.

lenkaabooks
07.02.2019 4 z 5

Pro čtenáře od 8 let. Kniha mě dost překvapila, mile i nemile. Devítiletá dvojčata jsou ve střídavé péči, ale když má Claudie úraz, maminka ji chce zrušit. Dvojčata situaci řeší útěkem z domova. Příběh se mi líbil, je to moc dobře napsané, jen pár věcí mě zarazilo. Děti se titulují Blbče a Krávo, maminka o babičce řekne že je pitomá, Teta ve školní třídě se svými poznámkami. Musím říct, že i maminky jednání bylo často překvapivé, asi je to těžké, ale nevraživost mezi dospělými by se na děti opravdu přenášet neměla.