Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Kanálníčci: Strašidla z podzemí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435928/bmid_kanalnicci-strasidla-z-podzemi-OT2-435928.jpg 4 42 15

Sliz Blemcavý je tak staré strašidlo, že se sotva pohne. Smrďouch se živí pachem z různých smrdutých věcí. Můra Vysávalka vysává energii z dětí, co v noci nespí a hrají počítačové hry. Tito tři hlavní hrdinové jsou strašidla z kanálu neboli kanálníčci, kteří spolu s dalšími tvory a bytůstkami žijí v podzemí. Co se stane, když se jednoho dne Smrďouch ztratí a zůstane uvězněný v dětském batohu? Podaří se zachránit Sliza Blemcavého, kterého strhne proud podzemní řeky? A přiletí Můra Vysávalka včas?... celý text

Přidat komentář

Varjohukka
01.03.2024 5 z 5

Dcera četla knihu ve škole, ale bavila ji natolik, že když ji objevila v knihovně, tak jsme si ji musely půjčit a přečíst společně ještě jednou.
Bylo to velmi milé čtení o napínavém dobrodružství kanálových strašidel. Také ilustrace byly výborné.
A kapitoly krátké tak akorát, že se skvěle hodily na čtení před spaním. Určitě doporučujeme!

Malinali
26.09.2023 5 z 5

Výborně napsané, zábavné, poučné. Vhodné už pro děti od 4 let, syna baví do teď.


Akvabela
14.06.2023 5 z 5

Dětem se kniha moc líbila. Fandili jsme slizu blemcavému, aby se dostal zpátky domů. Krásné ilustrace. Povedená kniha.

kokrokr
06.04.2023 4 z 5

Koupil jsem vnukovi k narozeninám. Kniha má pěkné ilustrace a zábavný text. Nejvíc se líbí Smrďouch.

broskev28
11.10.2022 4 z 5

Potěšily mě všechny nadšené komentáře, protože mně se Kanálníčci z knih M. Fišarové, které jsem dosud přečetla, líbili nejméně. Nebylo to špatné, ale taky nijak úchvatné čtení; taky není určeno mně, chápu, a nečetla jsem ho maloškům, kteří by ho určitě ocenili lépe.
Asi nejvíc mě pobavil atlas kanálových strašidel na konci knihy, stolní hra na předsádce a taky slovní hříčka: strašidla se přece nemůžou bát něčeho, ale můžou se bát o někoho! Chapadla (resp. jejich střední rod) se ukázala býti nezvládnutelným oříškem, takže na s. 29 se přece jen vloudila chybička. Závorky já naopak oblibuju, takže ty mi lahodily. A obrázky se dětem se určitě budou líbit!
P.S. Když si po sobě pročítám komentář, zjišťuju, že se toho v téhle knížce vlastně povedlo docela dost, takže i já jsem spokojená.

misssicccka
30.08.2022 4 z 5

Super knizka pro deti.
A ma to i vychovny presah - ponocovang bordel, cuceni do tabletu.
Je to napinave a ilustrace jsou luxusní

Lienilda
21.01.2022 5 z 5

Ilustrace Anety Žabkové známe z časopisu Puntík a máme je moc rádi. Syna čeká k narozeninám kniha Botička od A.Ž., tak jsem zvědavá. Od pani Fišarové je toto moje první kniha a je tedy suprova. Krátké kapitoly na večerní čtení, ale stejně jich přečtěte vic... děsivě krásné obrázky a vtipný, místami nechutný příběh :) dětem se stoprocentně bude líbit.

Rametka76
12.01.2022 5 z 5

Knihu jsem koupila kvůli ilustracím paní Anety Žabkové (milujeme prostě ty její zvířátka a obludky). Synové (3,7 let) si knihu hned oblíbili. Příběh vypráví o třech strašidlech z kanálu, kteří se dostanou k dětem. Je to vtipné, poučné, děti i postrašíte. Krátké kapitoly byly super pro večerní čtení. Kniha obsahuje deskovou hru, ze které byli kluci nadšení. Jediné co bych vytkla byly popisky v závorkách ( bylo jich moc), ale není problém přeskočit.

ZuzullaM
12.01.2022 5 z 5

Túto knihu som objavila v knižnici, hrozne ma zaujal obal a keď ju zbadal syn, už žiadnu inú nechcel. A vybrali sme správne. Krásny príbeh, napínavý, vždy sme prečítali o jednu, dve kapitoly viac ako sme sa pred spaním dohodli. A tie ilustrácie!! Bomba! :-)

lucakuca
14.07.2021 5 z 5

Vypadá hrůzostrašně, ale je děsivě miloučká a třaskavě chechtací!
Kanálníčci jsou božáci a tak děsivě rozmanití :-) :-)

knihovniceS
04.06.2021 4 z 5

Kanálníčci: Strašidla z podzemí
Jako knihovnice čtu občas i dětské knihy. Neodolala a pro naše malé čtenáře jsem koupila milou úsměvnou a trochu i poučnou knihu... Kniha je dobře vyvedená, bohatě ilustrovaná. Moc se mi líbila a ráda ji budu doporučovat.

Kattie
09.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsme pořídili kvůli oblíbené ilustrátorce. Předčila mé očekávání. Syn - 3,5 roku se do ní zamiloval a je to zatím naše nejdelší knížka spolu s knihou O pejskovi a kočičce. Většinu knížek, co máme, přečteme za jeden večer - případně jich čteme několik, u téhle to vyšlo asi na třikrát, už je delší, ale syn by ji vydržel celou na jeden zátah. Syn si knihu pořád vytahuje a prohlíží si obrázky a lexikon strašidel. Už umí všechna jména kanálníčků a často o nich i mluví. Třeba když někde něco smrdí, hned zmíní Smrďoucha :). Roztomilá stvoření se budou líbit mladším dětem a ty starší asi zaujme mrtvá žába v tašce a prdící sliz v záchodku. Milá a praštěná knížka, psaná pro děti.

KatyM.
30.04.2021 5 z 5

Kniha se dětem moc líbila, velmi krásné ilustrace.

MámaZúza
06.01.2021 5 z 5

Dceru kniha moc bavi a popravde i ja jsem s kazdou prectenou kapitolou zvedava na pokracovani pribehu :) kapitoly jsou kratke, takze pred spanim precteme i tri. Jen je na muj vkus v knize hodne vet v zavorce, ktere pri cteni preskakuji, coz ale nijak neubira na souvislosti textu. Urcite doporucuji :)

Lucka154
17.05.2020

Tahle knížka nás zaujala na první pohled svým názvem a krásnými ilustracemi. Tak jsme ji koupili. Dcerka ji přečetla za pár dní (a to je u ní výkon). Prý je o příšerkách, které se kamarádí s lidmi a je to velká legrace. Pokud chcete pro své dítě (1. - 4. třída) knihu, která ho bude opravdu bavit, tak nákupem téhle knížky neprohloupíte.

Štítky knihy

strašidla česká literatura podzemí dobrodružství pro děti od 6 let města moderní pohádky

Autorovy další knížky

Michaela Fišarová
česká, 1971
2012  93%Nikolina cesta
2017  95%Kamínek
2020  89%Kanálníčci: Strašidla z podzemí
2015  99%Náš dvůr má tajemství
2019  94%V bříšku

Kniha Kanálníčci: Strašidla z podzemí je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce7x
Chystám se číst8x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x