מיכאל מיכאל komentáře u knih

☰ menu

První osoba jednotného čísla První osoba jednotného čísla Haruki Murakami

Přemýšlela jsem, jak knihu ohodnotit. Nejlepší mi přišla Zpověď opice z Šinagawy, ale to je tak vše. Sám Murakami mi na str. 156 dal odpověď:

"Jak už jsem zmínil, šlo o novou knihu autora, kterého čtu celkem rád, v tomhle případě ale bohužel neměl příběh moc zajímavou zápletku. Přeto jsem četl dál, napůl z pocitu povinnosti a napůl ze zvyku. Odjakživa nerad odkládám rozečtené knížky. Třeba to na samém konci ještě vezme zajímavý obrat - jakkoliv bývá pravděpodobnost, že k tomu dojde, reálně jen hodně nízká."

26.09.2022 2 z 5


Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Tak... A teď musím jet na Antarktidu. :)
Úžasná kniha, ráda se k ní budu vracet.

21.12.2020 5 z 5


Podzimní boogie-woogie Podzimní boogie-woogie Jan Švancara

Napínavá brněnská hard-boiled school s legionářským bonusem. Kniha se četla sama, nešla odložit a navíc mám chuť dát si koktejl Tom a sherry. :) Doufám, že pan Švancara bude psát dál.

28.11.2020 5 z 5


Vlčí stopy Vlčí stopy Tanja Askani

Kniha by měla obsahovat varování, že po jejím přečtení budete pociťovat touhu všeho nechat a odstěhovat se za prací do vlčí rezervace. :)

10.09.2020 5 z 5


Doma v NOLA - Přechodná adresa: New Orleans, Louisiana Doma v NOLA - Přechodná adresa: New Orleans, Louisiana Julie Urbišová

Tohle byla paráda! Jako bych tam byla. Je vidět, že město je i pro autorku srdeční záležitost. Jen mi vyvstal menší problém. S historií, jazzem a Mardi Gras poradí Google, za kuchyní se ale budu muset vydat přímo do NOLA. :)

24.08.2019 5 z 5


Čelisti slov Čelisti slov Steven Hall

Velice netradiční kniha. Tohle čtení je jako žralok - chytne Vás a nepustí. A teď si jdu vypít koncept vody. =)

26.06.2015 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Díky Bohu, že se mi dostal do rukou rovnou komplet. Kdybych dočetla jeden díl a ten další ještě nevyšel, nevím, co bych dělala. =)

04.12.2013 5 z 5


Život po arabsku Život po arabsku Emíre Khidayer

Život po arabsku se mi líbil více než první díl. Celá kniha mi přišla ucelenější, navíc v ní lze najít témata, kterými se jiní orientalisté nezabývají. Doporučuji.

17.11.2013 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Včera jsem dočetla, brečela jako želva (bylo mi jasné, jak to skončí, takže jsem posledních 150 stránek vzala prakticky bez přestávky, abych to "měla za sebou") a po přečtení jsem s oteklýma očima uléhala s tím, že tím to skončilo. Druhý den jsem si při vaření vzpomněla na jednu pasáž a (opravdu tenhle výraz musím použít) stáhlo se mi hrdlo. Tahle kniha ve mě zůstane ještě hodně dlouho.

28.09.2013 5 z 5


Tajná zahrada Tajná zahrada Frances Hodgson Burnett

Krásná knížka. Jsem celkem ráda, že jsem jí objevila až teď jako dospělá. Mám dojem, že jako dítě bych jí plně nedocenila. Colinův proslov o kouzlech se stal mojí mantrou.

03.09.2013 4 z 5


Blesková operace izraelských speciálních jednotek Blesková operace izraelských speciálních jednotek Simon Dunstan

Velmi propracované a čtivé, včetně podrobných detailů. Dunstan popisuje vše od okamžiku únosu prakticky minutu po minutě a to jak situaci rukojmích v Ugandě, tak reakci Izraele. Obsahuje mapy a další obrazové přílohy. Zájemcům o tuto tematiku mohu jen doporučit.

27.08.2013