Leonis Leonis komentáře u knih

☰ menu

Zvedá se vítr Zvedá se vítr Kateřina Surmanová

Uff, tak jsem konečně dočetla. Mám-li být úplně upřímná, nebýt kniha z mého rodného města, odložila bych ji. Příběh jako takový nebyl špatný, ale asi mi nesedlo psaní autorky, netuším. Její druhou knihu, která má vysoké hodnocení, jsem nečetla a po této knize ani nevím, jestli ji někdy číst budu.

Jak jsem již zmiňovala, jelikož se příběh odehrává v Hodoníně, popisy města a nejrůznější detaily, jako je Mléčňák, písecký dort, panelka k jezu apod., mě hřály na duši, a proto hodnotím 3 hvězdami. Za horor bych knihu ale rozhodně nepovažovala.

Autorka se dost opírá o mytologii, možná čtenáři, kteří mají tohle rádi, si zde přijdou na své.

06.01.2024 3 z 5


Magie na vzestupu Magie na vzestupu Ilona Andrews

Vždycky, kdy si myslím, že tohle byl nejlepší díl, přijde další a laťku posune. Tenhle díl ji posunul o tolik, že jestli další kniha bude lepší, nejspíš už to nezvládnu. Jak mnozí psali - napínavé od začátku až do konce, neustálá akce, výborné boje a emočně náročný konec, při kterém nechyběly slzy a ze kterého se budu vzpamatovávat dlouho. Opět nechyběl humor, Currana jsem chtěla vypleskat než se vše vysvětlilo a velmi se mi líbily pasáže s pánem hradu

08.09.2023 5 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Já vám nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Ze začátku jsem si říkala, že to bude super knížka, navíc jsem nikdy nečetla knihy z mafiánského prostředí, takže jsem se těšila na fajn změnu oproti klasickým romanticko-erotickým příběhům. Chemie mezi hlavními hrdiny? V jejich světě, pokud to tak opravdu funguje, asi ano. Za mě? Ani náhodou. Nechápu, jak hrdinku mohl zaujmout totálně egoistický manipulátor. Z jeho chování se mi ježily všechny chlupy. Celkově tady toto chování k ženám ala 16. století mi kazilo veškerý požitek a některé výrazy? Totálně uhasily všechno, co se sem tam ve mně začalo probouzet.
Nevím, kde se vzala Elena jako romantička, jak už tu někteří psali, byla spíše provokativní a nevěděla, co chce. Buď mě její věk minul nebo jsme se jej dozvěděli na konci příběhu. Tím pádem jsem celou knihu nevěděla, jak si ji představovat. Vzhledem k jejímu chování se škála pohybovala v rozmezí od 15-40 let.

Jak jsem psala, jedná se o můj první příběh z mafiánského prostředí, proto nechci být úplně skeptická. Možná, až si přečtu jiné podobné knihy, v této oblasti bude na prvním místě.

Druhý díl si nejspíš v budoucnu přečtu. Jedná se o vedlejší postavu, o které byla mezi krátkými zmínkami asi největší řeč.

09.07.2023 3 z 5


Minotaurus Minotaurus Michaela Burdová

Tyhle knihy jsem četla, když mi bylo nějakých 10 let, a pak jsem si dala re-reading. Nevím, jak bych je hodnotila nyní, ale už podle mé přezdívky (ti, co četli, tak vědí), mě naprosto uchvátily a mrzí mě, že nejsou více čtené a proslavené. Paní Burdová to zkrátka umí. Byla nejoblíbenější autorkou mého dětství a doufám, že ještě nějakých knih se od ní dočkáme.

05.06.2023 5 z 5


Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Mandy Baggot

Prvně musím zmínit, že nechápu hodnocení na DK. Nejedná se úplně o top čtení, ale rozhodně se mi příběh moc líbil, i když mě nenaladil úplně na vánoční atmosféru, ale spíše na zimní zasněženou Francii. Jak už mnozí zmiňovali, autorka dokáže opravdu úžasně vykreslit veškerá místa a památky, také nejrůznější jídla a hlavně kafé. Postavy mi byly velmi sympatické, děj byl optimistický, pohodový. Protože se však v knize žádný velký zvrat nekoná, strhávám hvězdu za větší počet stran.

15.01.2023 3 z 5


Spousta Spousta Brandon Sanderson

Druhá kniha od tohoto autora a jsem zklamaná. Bohužel nedočteno (137. strana), tak nechci hodnotit hvězdami.
První povídka mě bavila. Velmi originální nápad, byla jsem zvědavá, jak se bude příběh dále rozvíjet a celkově se mi líbil.
Při druhé povídce jsem se ale nachytala, jak mi mnohdy myšlenky utíkaly někam jinam a že tak spíš pokujuji po jiných knihách, co bych četla a zjistila jsem, že se vlastně nudím. Kdybych byla alespoň v polovině knihy, nejspíše bych se donutila ji dočíst, ale když mi zbývalo ještě nějakých 220 stran, rozhodla jsem se vyměnit ji.

05.09.2022


V pavoučí síti V pavoučí síti Jakub Hrdoun

Nevím, co si přesně mám o knize myslet. Určitě jsem ráda, že jsem ji přečetla, musela jsem se nad dějem ovšem trochu povznést, znovu bych se k ní ale už nevrátila. Možná je to tím, že už nejsem cílová skupina, kdyby mi bylo kolem 15 let, určitě by se mi líbila víc. Zpočátku jsem se nedokázala vůbec začít, mnohokrát jsem se přistihla, jak mi myšlenky ubíhají jinam. Pak jsem byla ale mile překvapená, jak se děj zamotává, hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, nevadila mi ani cizí jména a jedno české, rozhodně oceňuji autorovu propracovanost a smekám, že v tak mladém věku dokázal příběh promyslet. Jak ale psal Ailee, autor strunu dlouho napínal. Sice jsem knihu přečetla celou, ale ke konci jsem spíše jen prolétla řádky očima, abych ji už dočetla, zjistila, co se stalo a mohla se vrhnout na další. Nevím, zda bude chtít autor pokračovat, jelikož se příběh úplně neuzavřel, ale i s takovým koncem se dá žít, nechává nám prostor pro naše představy a závěry.
Mladší čtenáři, určitě si knihu přečtěte, starší čtenáři také, jen se nejspíše budete muset nad příběhem trochu povznést.

19.08.2022 3 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Tato kniha se opravdu nehodnotí lehce. Jak už tu mnozí psali, očekávala jsem "jen" detektivku, která ale vyústila ve fantasy detektivku s hororovými prvky, což mě nesmírně potěšilo, jelikož tyto žánry čtu. Naopak lidé, kteří nemají takový žánr rádi, budou nejspíše zklamaní, přesto vřele doporučuji k přečtení všem, za zkoušku nic nedáte, i když nejste úplně cílová skupina.

Samotný příběh je opravdu čtivý, velmi dobře promyšlený. Jde vidět, že si autorka dala opravdu záležet i na detailech. Už od první kapitoly jsem věděla, že se mi kniha bude líbit, a to jsem nevěděla, že se příběh propojí s mým oblíbeným žánrem. Co bych možná trošku vytkla, tak jen jsem čekala asi nějaký velkolepější konec. K samotnému "problému" se dostávalo v podstatě celou knihu a až se celá situace řešila, přišlo mi, že to autorka trošku usekla. Ale i tak se mi celý příběh moc líbil a jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

30.07.2021 5 z 5