V pavoučí síti

V pavoučí síti https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328665/bmid_v-pavouci-siti-bc6-328665.jpg 4 40 13

Temná dystopie s prvky fantasy od českého autora, která vás nenechá vydechnout. Královské město – místo plné intrik a chudoby, ve kterém není jednoduché žít, a přežít. Tobiáš už má dost života v bídě. Když dostane nabídku, která by mu pomohla leccos změnit, přijme ji. Stane se členem rozsáhlé zlodějské organizace, která okrádá Královský lom – zdroj bohatství a blahobytu pro hrstku vyvolených. Práce pro organizaci má však i stinné stránky. Stávají se nehody, které spolu zdánlivě nesouvisí. Tobiáš však přijde na to, že je tomu právě naopak. Nebezpečné pátrání ho přivede na stopu temného spolku, který sužuje celé město a má na svědomí bezpráví a bídu…... celý text

Přidat komentář

Leonis
19.08.2022 3 z 5

Nevím, co si přesně mám o knize myslet. Určitě jsem ráda, že jsem ji přečetla, musela jsem se nad dějem ovšem trochu povznést, znovu bych se k ní ale už nevrátila. Možná je to tím, že už nejsem cílová skupina, kdyby mi bylo kolem 15 let, určitě by se mi líbila víc. Zpočátku jsem se nedokázala vůbec začít, mnohokrát jsem se přistihla, jak mi myšlenky ubíhají jinam. Pak jsem byla ale mile překvapená, jak se děj zamotává, hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, nevadila mi ani cizí jména a jedno české, rozhodně oceňuji autorovu propracovanost a smekám, že v tak mladém věku dokázal příběh promyslet. Jak ale psal Ailee, autor strunu dlouho napínal. Sice jsem knihu přečetla celou, ale ke konci jsem spíše jen prolétla řádky očima, abych ji už dočetla, zjistila, co se stalo a mohla se vrhnout na další. Nevím, zda bude chtít autor pokračovat, jelikož se příběh úplně neuzavřel, ale i s takovým koncem se dá žít, nechává nám prostor pro naše představy a závěry.
Mladší čtenáři, určitě si knihu přečtěte, starší čtenáři také, jen se nejspíše budete muset nad příběhem trochu povznést.

SherlyMoony
25.08.2021 5 z 5

Naprosto úžasná kniha! Nejdříve jsem od knihy neočekávala mnoho, ale záhy jsem zjistila, jak jsem se zmýlila. Nemohla jsem od řádek odtrhnout oči, bylo to skvělé. Z části souhlasím s Ailee, že bylo trochu zvláštní, jak má hlavní postava české jméno a ostatní mají jména smyšlená. Na druhou stranu to ale bylo zajímavé.

Jistojistě doporučuji všem! Nemohu se dočkat dalšího příběhu od Jakuba Hrdouna!


Mystic1987
20.01.2021 5 z 5

Kniha byla skvělá. Popravdě jsem nečekala, že mě zaujme, když jsem jí dostala na eshopu jako dárek k mé objednávce, ale musím uznat, že patří teď mezi moje oblíbené. Celou knihu jsem zhltla jedním soustem a když jsem četla konec, tak jsem snad zapomněla i dýchat. Rozhodně doporučuji a těším se na další knihu od tohoto autora, má to v sobě :)

Ailee
19.04.2020 2 z 5

Bohužel nedočteno. Nějak mi nesedla. Když už jsem si zvykla, že jediný hlavní hrdina má české jméno, zatímco všichni ostatní smyšlené, zbývalo mi si ještě zvyknout na děj jako takový, a v tom už jsem neobstála. Nemohla jsem se začíst. Možná příliš mnoho narážek a otázek, aniž by do dvou třetin knihy bylo alespoň trošku něco objasněno. Asi autor napínal strunu moc dlouho, až prostě praskla a zájem se vytratil.

JanaT.
15.04.2020 5 z 5

Tato kniha pro mě byla velice milým překvapením-patří do kategorie těch,které mám nutkavou potřebu dočíst co nejdříve. Prostě baví...

Bediczek
17.05.2018 3 z 5

Na to že je to autorova prvotina je to skvěle napsané a děj čtenáře občas fakt vtáhne. Na druhou stranu jsem občas měl dost hokej ve jménech. Zezačátku román působí trochu jako rychlé šípy, ale dost překvapivá je brutalita. Zápletka je místy dost prekombinovaná na to jak prosté je rozuzlení.

___
02.05.2018

Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl. Vřele doporučuji! Osobně zvažuji koupi dalšího výtisku do knihovny v ložnici aby jsem měl tuto knihu na blízku vždy, když zatoužím ponořit se do onoho úžasného a tajemného světa knih od Jakuba Hrdouna.

hurikan123
27.04.2018 5 z 5

až se divim jak dobrou knihu může napsat český autor - je to prostě boží

dia.riedl
01.01.2018 3 z 5

Je to dobrá kniha, ale na mě zřejmě už moc jednoduchá, přecejenom je pro děti a mládež.
Hodně mi připomínala první díly Hraničářova učně, jen s menším množstvím humoru.
Příběh je originální, spletitý, postavy jsou dobré, ráda bych se s nimi ale víc sžila.
Nicméně smekám před autorem, jsem stejně stará a napsat takhle kvalitní knihu je obdivuhodné. A moc se mi líbí obálka.

lucie9628
09.09.2017 5 z 5

Je to opravdu skvělá kniha, zalíbila se mi hned od první kapitoly.

DariDerek
29.04.2017 5 z 5

Opravdu největší překvapení tohoto roku. Už mám za sebou 53 knih, které jsem přečetla a tahle je největší překvápko. Vůbec bych netušila, že mladý kluk, jakým je autor, dokáže napsat román, jenž mě bude bavit.
Jediné, co mě trochu zaráží je, že v anotaci je napsáno, že se jedná o temnou dystopii s prvky fantasy - jasně, dystopie to je, vláda je totalitní a naprosto mimo, temná možná taky, když si vezmeme, jak se chovali zástupci krále, ale ty prvky fantasy jsem tam nenašla... Ale tohle mi určitě dojem ze čtení nezkazilo.
Pokud vás bude zajímat můj názor trochu rozepsán, tak v záložkách mám recenzi :-)

ivzu77
25.04.2017 3 z 5

Dle informace se má jednat o temný dystopický román. Já jsem až takový dojem po přečtení neměla. Vzala jsem v úvahu, že se jedná o prvotinu dospívajícího autora. Text se četl snadno a rychle. Byla poznat nepropracovanost a nezkušenost autorova psaní. Ale vůbec to neberte jako negativní věc, pouze jako můj názor. Mně vadilo, že jsme byli stále v jednom místě, v jednom městě, v jedné skupině teenagerů, příběh odehrávající se v jednom týdnu. ....
Jinak mám ale kladný pocit a doporučuji.

1TWO3
23.04.2017 5 z 5

Velmi dobře promyšlené. Za mě pět :-)

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie

Autorovy knížky

Jakub Hrdoun
česká, 1999
2017  76%V pavoučí síti

Kniha V pavoučí síti je v

Právě čtených1x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených3x
Knihotéce64x
Chystám se číst60x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x