Magie na vzestupu

Magie na vzestupu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188484/bmid_kate-daniels-magie-na-vzestupu-b4j-188484.jpg 5 470 60

Kate Daniels série

< 6. díl >

Kate a její druh Curran, Pán šelem, se potýkají se závažnou situací, z níž se svírá srdce. Ve Smečce se mnoho dětí kožoměnců nedožije dospělosti, protože nejsou schopné ovládnout svá vnitřní zvířata. Sice existuje lék, který jim v tom může pomoci, ale tajemství jeho výroby bedlivě střeží evropské smečky a v Atlantě je ho k dostání jen velmi málo. Kate nedokáže přihlížet, když trpí nevinní, ale hrozí, že řešení, jež se jim s Curranem naskytlo, může být ještě mnohem bolestivější. Evropští kožoměnci, kterým už se jednou podařilo nad Pánem šelem vyzrát, ho požádali, aby jako neutrální třetí strana zprostředkoval vyřešení jednoho sporu a zaplatí mu za to právě lékem. Kate a Curran vědí, že musejí nabídku přijmout – v sázce je přežití mladých lidí a budoucnost Smečky –, ale ani na minutu nepochybují, že míří přímo do pasti…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Magic Rises , 2013


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
04.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Kate, Curran a dalších 11 členů smečky jedou do Gruzie, aby ochránili těhotnou vlkodlačku Desandru. Dvojčata, která čeká, mají rozdílné otce, z dvou různých smeček a prvorozený zdědí strategické území v Karpatech. Celou záležitost nevylepšuje ani fakt, že její otec je magor, který s ní doslova obchoduje a své slovo o dědictví by nejraději vzal zpět, ani to, že smečky obou otců jsou znepřátelené a nikomu na ní a jejím životě za mák nesejde.
Kate s Curranem vědí, že jedou do pasti, ale vyhlídka na zásobu panacey je nutí do ní vlézt. Všechny zúčastněné strany se ubytují na hradě místního papaláše, smlouvají, intrikují a hledají způsob, jak se navzájem pobít.
První pokus o vraždu Desandry na sebe nenechá dlouho čekat a nezůstane osamocen. Jedna ze smeček není tím, čím se zdá být, místní papaláš jde po Kate a jeden z alfů uzavřel kontrakt na "ulovení" Currana, který - zdá se - zabírá. A celé to možná bylo úplně zbytečné...
Zajímalo by mě, zda je Pastýř něco jako náš Krakonoš, nebo si ho autoři úplně vymysleli. Kate má nové slovo moci. Mahon překvapil a teta Bé...

x-lee-x
23.09.2023 5 z 5

Když jsem přečetla první díl, byla sem lehce zklamaná. Přemýšlela sem, jestli dál pokračovat. Někdo mi ale napsal, ať dám této knižní sérii šanci, protože je skvělá.
Jsem moc ráda, že jsem ji poslechla. Protože tato série zraje s každým dílem.

Kate s Curranem a částí smečky vycestovali do Evropy. Můžete se těšit na autorčin popis Evropanů a jejich nátury. Do toho strhující příběh, který vás místy nenechá pomalu vydechnout, plus poznáte nové mýtické stvoření. A to není málo na jednu knížku o 320 stránkách.


Leonis
08.09.2023 5 z 5

Vždycky, kdy si myslím, že tohle byl nejlepší díl, přijde další a laťku posune. Tenhle díl ji posunul o tolik, že jestli další kniha bude lepší, nejspíš už to nezvládnu. Jak mnozí psali - napínavé od začátku až do konce, neustálá akce, výborné boje a emočně náročný konec, při kterém nechyběly slzy a ze kterého se budu vzpamatovávat dlouho. Opět nechyběl humor, Currana jsem chtěla vypleskat než se vše vysvětlilo a velmi se mi líbily pasáže s pánem hradu

katallinka
29.11.2022 5 z 5

Tak tohle byla neskutečná jízda. Nejlepší díl! Napínavé od začátku do konce, skvělé nové postavy a srdcervoucí závěr.

Holubicka1
25.10.2022 5 z 5

Můj bože, tohle byla emocionální horská dráha. Nemohla jsem přestat číst, všechno šlo kolem mě a já byla plně ponořená do příběhu, který mě citově vyždímal. Série je skvělá, ale tenhle díl je úplně mimo žebříčky.

Kate a Currana jsou v tomto díle pozváni do Evropy, aby chránili těhotnou kožoměničku před jejím otcem a dvěma bývalými manželi.
Nikdo na druhé straně oceánu není důvěryhodný, všichni intrikaří a jen čekají na příležitost, aby Kate a její partu mohli bodnout do zad. Navíc v pozadí toho všeho se dějí ještě další a mnohém důležitější věci.
Víme, jak je Kate důležitá, že je mocná a taky co vše dokáže její otec . Svět ji vidí, ale jen jako prostého člověka a berou ji jako hračku smečky. Nemůžou se ale více mýlit.

Tenhle díl vás smete a protáhne vás vším. Budete naštvaní, budete řvát, nervy dostanou zabrat, zlomí vám srdce, na některé lidi změníte názor, někomu by jste dali nejraději pár facek. Je to emocionální jízda, plná intrik, tajemství, akce. Tenhle díl vás dostane na kolena.

Damonka12
10.10.2022 5 z 5

Tahle série mě prostě neomrzí, já ten příběh totiž miluju - miluju Kate a Currana, miluju jejich vztah, zapojení mytologie do příběhu a taky samotný svět, který autorka vymyslela.

kolacky
24.09.2022 5 z 5

Asi zatím nejlepší díl. Napínavý, smutný, povzbudivý, drsný. A Bože, ochraňuj Christophera!

Gabux
15.06.2022 5 z 5

#rereading

Pro mě rozporuplný díl. Na jednu stranu ho miluju, ale na druhou stranu mi trhá srdíčko.
S Kate, Curranem a pár dalšími kožoměnci se dostáváme do Evropy, kde opravdové problémy začínají. Není náhoda, že byli pozváni a defakto nesměli odmítnout. Po příjezdu situace v Evropě je všechno jen není příznivá.
Desandru jsem na začátku fakt nesnášela, ale vyklubala se z ní zajímavá postava. Co se týče Hugha, tak ho naprosto miluju. Dokázala bych si ho s Kate představit, co si budeme.
Díl je plný intrik, bojů a smutných chvil. Naši hrdinové odjíždí sice s velkou ztrátou, ale kromě zjevného si odváží ještě další poklad.
K závěru knihy si připtavte kapesníčky.

"Omlouváme se, že jsme vám rozbili kámen."

Pain
04.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Dočteno. Tentokrát se Kate s Curranem a dalšími členy Smečky vydávají do Evropy. Pro lék, který by pomohl dětem kožoměnců. Než vypluli, tak děj nic moc. Ale poté se děj rozjel. Při čtení jsem se bavila a při závěrečném souboji i slzu uronila pro postavu, která se obětovala. Bude mi chybět. :-( Jistě by měla radost, že nakonec získali víc než pár sudů léku...
Desandra mi zpočátku přišla taková na zabití, ale vyklubala se z ní zajímavá postava.
Hugh - přiznám se, že bych si ho s Kate dovedla představit. I když jsem zvědavá, zda vše nedělal na pokyn svého pána. I když asi ve skrytu duše doufám, že se z něj vyklube badass hrdina. :)))
Škoda, že více prostoru nedostal Saiman, Andrea a Rafael.
Líbily se mi postavy Pastýře a gnóma.
Tento díl byl zatím ze všech nejlepší.

Lacie
09.02.2022 5 z 5

Šestka staví všechno, co jsme dosud poznali, na hlavu. Velká láska s Curranem dostává trhliny, Kate žárlí, padouch Hugh je vlastně klaďas k pohledání, těhotná Desandra neskutečná megera... a nebo je to všechno jinak? Děj je hodně zamotaný, jak by také ne, situace v cizině je třaskavá a v sázce je Panacea. Stane se tu zase tolik špatných věcí – jedna smrt, jedno ochrnutí a jedna ztráta ruky jsou vyvážené novým šíleným přírůstkem, který skrývá netušené vědomosti.
Omlouváme se, že jsme vám rozbili kámen :D

Heri76
26.08.2021 5 z 5

Jo, jo, jo. Opět hodně dobrý díl. Po předchozím jen o malilinko, malilinko slabším díle byl tenhle napínavý a nabitý napětím a magií od začátku do konce. Chvílemi jsem Currana nenáviděla a "padouch" Hugh mi byl i sympatický! To jako fakt? To jsem napsala? ANO!
Na scéně se objevují nové postavy, mraky nových postav, za zmínku stojí George, Eduardo, Lorelei a do děje se vrací Rafael, což mě potěšilo.
Teta Bé mé v tomto díle neopomenutelnou roli a získala si moje sympatie. Desandra mi pila krev až do chvíle, kdy se konečně projevila a musím přiznat, že překvapivě.
Derek je stálice, spolehlivý, sympatický a doufám, že v některém z dalších pokračování bude mít více prostoru se projevit.
Christopher. Ach ano, můj ubohý Christopher. Chcete vědět? Tak si tento díl přečtěte!

Knihomolka97
13.08.2021 5 z 5

Autoři drží laťku stále stejně vysoko. Každý díl je jedinečný s originální zápletkou. Ráda se vracím k postavám Kate, Curranovi, Julii, Derekovi a dalším...
V tomto díle mě autoři dokázali fakt naštvat, ALE naštěstí se vše vysvětlilo. :D Jo, Curran vážně nic nedělá bezdůvodně... Těším se na pokračování!!

Luigi1
25.03.2021 5 z 5

Je to moc pěkné a čtivé.

marie2577
11.01.2021 5 z 5

Vřele doporučuji . Kdo má rád fantasy tohle je opravdu to správné čtivo.

denniys
10.11.2020 4 z 5

Teď už vím, že když zvolím další díl této série, nebudu zklamaná. Pořád mě to baví a mám chuť číst dál..pouze jediná výtka : v tomto díle se začal více objevovat jeden nešvar - neustálé opakování a připomínání věcí minulých..

johana3160
01.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Tenhle pribeh se mi libi, setkani s Hughem, jejich “jiskreni” s Kate. I kdyz teda Kate samotna je v tehle knize trochu na hrane s blbkou. Po tom co pro ni Curran udelal by mu mela verit vic. I kdyz nejlepsi bylo v tomhle pripade prvni cteni, kdy si clovek rikal: to jako fakt? Ale o cem by pak autori psali, ze? Nesnasim, kdyz lidi v knihach umiraji a TetyB je skoda. Kazdopadne vsichni dostali pekne na zadek a clovek se muze tesit na dalsi dil:)

Jass
15.10.2020 5 z 5

Zcela subjektivně takhle kniha nepatří mezi mé nejoblíbenější, nejsem si jistá proč, ale změna prostředí mi tak docela nesedla a Hugh mě jako postava vyloženě vytáčí. Na druhou stranu spousta lidí tyhle dvě věci oceňuje, takže se rozhodně nejedná o nějakou závadu, jen osobní preferenci... Sázky jsou tu vysoké a autoři to zvládli naprosto výborně, tenhle díl skutečně bolí. Je zajímavé, jak se jinak vkus posouvá, při prvním čtení mi Desandra přišla až trochu příliš obhroublá a Christopher až trochu moc záhadný a nepochopitelný... Pro obě dvě tyto postavy jsem teď našla zcela nové sympatie, pořád nepatří mezi mé naprosto nejmilejší, ale... člověk zvládne jen určitý počet oblíbených postav... Mnoho mých favoritů v tomto dílu bohužel chybělo - Roman, Julie a o Dali už snad ani nemluvím, protože tu už jsme neviděli od čtvrtého dílu. Celkově mi teda tenhle díl až tolik nesedí, nejsem fanoušek vztahového dramatu a hodně mých oblíbenců chybí, nicméně je to stále solidní pokračování a jeho četbu jsem si moc užila.

Elea
05.09.2020 3 z 5

Kniha se velmi dobře čte, ale - bohužel - jsou všechny díly psané podle stejného scénáře (něco se stane, hrdinové musí zasáhnout, i když nechtějí, vnitřní problémy Kate, atd.), tentokrát to alespoň zpestřil Hugh a dobré také bylo, že se tam moc nevyskytovala Julie, Curran se choval jako absolutní idiot. V pointě příběhu ale hodně skřípala logika.

ydnac
02.09.2020 5 z 5

Hledáte nové fantasy knihy? Tak tuhle si rozhodně nenechte ujít :-) Hlavní hrdinka Kate je super :-) akční, nebojácná,vtipná, drsná, soucitná, prostě moje oblíbená a bavil mě každý díl.

LilianaFalcon
05.03.2020 5 z 5

Tak tenhle díl byl vážně skvělý.
Bylo tam pár oprvadu pěkných zvratů a rozuzlení. No a ten závěr? To bylo snad na 6 hvězdičku.