Kubino Kubino komentáře u knih

☰ menu

Pozornost - Skrytá cesta k dokonalosti Pozornost - Skrytá cesta k dokonalosti Daniel Goleman

Kniha je poměrně zajímavá, navazuje a opírá se o předešlý titul "Emoční Inteligence". Kniha obsahuje poměrně dost příběhů a příkladů z "praxe". Pro mě se poslední část četla docela blbě jinak se mi to víceméně líbilo a něco jsem si z toho vzal. Knihu bych doporučil hlavně lidem, kterým se líbila Emoční inteligence, ve stejném duchu se nese i tato kniha. Je místy zajímavá a místy nudná. Nebyl jsem zklamaný, ale ani nadšený. Asi to nebyla kniha pro mě.

24.09.2014 3 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Nádherný příběh, který mě ani nevím proč bavil hned od začátku, což se mi u knih moc nestává. Japonsko a vše kolem něho mám moc rád, tak mi i toto přišlo moc lákavé přečíst, zvlášť když o Gejšách jsem nevěděl lautr nic. Kniha se moc dobře čte, je to hezky vyprávěno. Jedinou kritiku bych vnesl o poslední čtvrtiny knihy kdy "SPOILER" - Hacumomo se nadobro zbavily a už si to celý poklidně šlo téměř bez chyby. Pro mě nejlepší části bylo jak se postupně vypracovávala na gejšu a všechny strasti kolem toho (konkurence, naschvály od Hacumomo).
Příběh i hezky končil, chtělo se mi nakonci brečet ani nevím proč...připadal jsem si po jejím přečtení jako osvícený. Knihu určitě doporučuju každýmu. Je napínavá, dobrodružná, romantická. Co se mi líbilo a zároveň i nelíbilo bylo, že autor/vypravěčka hned oznámí, jak to s danou situací/osobou dopadlo. Takže když se stane něco důležitého, hned víme v tom okamžiku, jaký následky to má. Což čtenáře zbavuje dalšího napětí. Přesto je to krásně a řekl bych až originálně vyprávěno.

Podíval jsem se ještě na film, v den, kdy jsem dočetl knížku. Film špatný nebyl, byl hezky natočený, hezká atmosféra, hudba, ale vynechali dost věcí z knihy, a poměrně i důležitý věci krom toho důležitý momenty si předělali po svém. Moc mě nějak nebral. Kniha si mě ale za to získala.

Proto radím, nejdřív si přečtěte knížku a když budete mít chuť tak si dejte i film.

25.08.2014 5 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig

Výborná, čtivá kniha, která mě donutila se zamyslet nad tím co a proč jím, donutila mě se nad tím zamyslet a podniknout kroky pro šťastnější život. Neslibuju někomu převratné změny, jsem teprv na začátku, minimálně kniha stojí za to, aby si ji kadý přečetl.

31.07.2014 5 z 5


Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Velice zajímavá knížka pojednávající o Jobsovém životě, dozvíte se spoustu informací, které vás zajímaly a o kterých jste nevěděli, knihu bych doporučil pro ty, co zajímá pozadí společnosti Apple. Spoustu vtipných historek.

11.07.2014 4 z 5


Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Docela mě překvapilo co jsem to četl, přišlo mi, jakoby to psal někdo jiný a z donucení. Pro fandy Univerza Metra slušný, pro ostatní docela odpad. Nudil jsme se od začátku o konce, nic moc hlavní postavy, pořád se různě přeskakovalo, na Metro i málo anomálií / příšer. Metro 2033 ve všech ohledech mnohem lepší kniha. Byl jsem zklamaný a do četby jsem se musel nutit.

11.07.2014 2 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Nejlepší série co jsem dosud četl, nejdřív jsem viděl filmy a když jsem se dozvěděl o knihách tak jsem je musel přečíst. Na rozdíl od filmu jsem si k postavám udělal pouto. Konec mě docela překvapil, jak se děj zdál být lineární, přesto dokázal překvapit a odbočit. Velice doporučuju, prožíval jsem to, přijde mi, že tahle kniha je kniha, která ve Vás něco na konci zanechá. Velice dobře se to čte, utíká to. Na můj vkus je ale děj trochu urychlený - celkově celá série na 1000 stránek mi nepřijde moc, přesto jsem se neskutečně bavil a zhltal jsem všechny díly. Jsem zvědav na filmové podání třetího dílu. Určitě si tohle znovu někdy přečtu.

17.03.2014 5 z 5


Soumrak Soumrak Dmitry Glukhovsky

Docela dost zajímavá kniha, 2 dějové line, mírný hororový nádech, jen ten konec - wtf ?

17.03.2014 4 z 5


Kruh nenávisti Kruh nenávisti Keith R. A. DeCandido

Jak píšou ostatní, když tuhle přeskočíte, vůbec se nic neděje.

17.03.2014 2 z 5