Kočí357 Kočí357 komentáře u knih

☰ menu

Parabible Parabible Alexandr Flek

Úžasná kniha, autor využívá techniky, kdy mozek si více pamatuje, když jsou zapojeny emoce a já se velice smál a připadalo mi parabiblické jako z dob totality, kde se na demokracii pouze hraje, no počkat...

Účel parabilbe je parafrázovat narativ bible, aby se tak mohla bible dobře chápat v její originální přeložené verzi, proto je u každé stránky ukázán originální text z bible.

Jako ateista jsem si knihu užil, jako idealistickou pohádku, kde dobro zvítězí nad zlem, ale také, že k dobru patří určité vlastnosti, bez kterých to dobro nefunguje.

31.08.2021 5 z 5


Ekonomix: Jak funguje (a nefunguje) ekonomika Ekonomix: Jak funguje (a nefunguje) ekonomika Michael Goodwin

Řekl bych, že jako základ pro pochopení světové ekonomiky, je to vynikající kniha, protože vysvětluje situace a problémy vtipně a metaforicky. Je ale dobré si pamatovat, že popularizovaná věda, je vždycky nějakým způsobem zaujatá, což téhle knize nevyčítám, protože u těchto knih je to vždycky pravidlo a nejde obejít. Jako podporovatel levice cítím, že kniha měla levicový nádech a proto je dobré si odnést vědomostní základy, která vám kniha dala a pokračovat už ve složitější literatuře :)

23.05.2021 5 z 5


Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Pseudověda

21.04.2021 odpad!


Proč muži lžou a ženy pláčou Proč muži lžou a ženy pláčou Allan Pease

Pseudověda

21.04.2021 odpad!


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Můžu napsat jedno: mějte u pr**le, přečtěte si to a zeptejte se sami sebe, jestli s knihou souhlasíte.

01.06.2020 5 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Na dnešní situaci (pandemie) velmi tématická :).

24.03.2020 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Krásná bajka, která ukazuje, že "pravý" komunismus nemůže nikdy fungovat, protože v praxi prostě nefunguje, takže z velitelů se stanou oportunisté. Zajde to tak daleko, že sami se stanou kapitalisty. Takhle stejně dopadla Čína ;).

04.05.2019 5 z 5


Svět podle Prota / Na světelném paprsku Svět podle Prota / Na světelném paprsku Gene Brewer

Kniha, která mi otevřela tak trošku oči. Ke všem lidem a zvířatům se chovám k nim naprosto jako k rovným a nemám žádné předsudky a tak mě mají za to rádi, ale pokud si ten člověk nezaviní předsudek sám.

"Drogovou závislostí bude lidská společnost trpět pořád, pokud život bez drog nezačne být pro všechny, koho se to týká, přitažlivější."

"Nedávejte vinu za své problémy politikům. Oni jsou jen odrazem vás samotných."

"lidí s oblibou šidí sami sebe eufemismy, aby mohli dělat, jako že nejedí jiná zvířata: ne kráva, ale „hovězí", ne ovce, ale „skopové". Mezi bytostmi u nás tohle vždycky spolehlivě vyvolává smích."

06.08.2017 5 z 5


Profesionální voják - příběh vojáka Profesionální voják - příběh vojáka Steven McLaughlin

Autor knihy vám dá naprostou představu toho jak to vše prakticky funguje v armádě.

18.05.2017 5 z 5


Co řekli naši velikáni o Židech Co řekli naši velikáni o Židech František Komurka

Náhodou zajímavá kniha, která mi prozradila, jak byli kritičtí naši největší spisovatelé o Židech. Škoda, ale těch propagandistických žvástů co se v knize nachází a čtenáře přímo nutí demagogicky nenávidět jakéhokoliv Žida.
No, ale kniha měla i další účel, spřátelit Němce a Čechy za doby Protektorátu (cituji, abychom byli vděční za očistu od židů).

18.05.2017 4 z 5