knihomol1819 knihomol1819 komentáře u knih

☰ menu

Poslední útěk Adama Drechslera Poslední útěk Adama Drechslera Jiří Pehe

Knihu jsem si vybrala,protože se mi moc líbil autorův román Tři tváře anděla. Bohužel jsem se zklamala. V knize je někoĺik dějových linek a to román tříší ,a ta která by mě zajímala nejvíc je jen načrtnutá. Kdyby autor dotáhl do konce co je zde jen naznačeno a to,že chtěl popsat život v jednom bytě v Pařížské ulici na příbězích jejich obyvatel napříč minulým stoletím,tak by to bylo jistě velmi zajímavé. Bohužel se ztratil v nesmyslných popisech myšlenek papouška Žaka,smyšleného goléma a nakonec ve zkuhrání emigranta,který se po sedmi letech od opuštění republiky, divý jak je to tady šedivé,jakoby by byl v cizině roků padesát. A jeho fňukání nad tím,jak přišel vlastní vinou o ženu,kterou miloval a proto nám musí sdělit,že i když byl borec a o další sexualní zážitky neměl nouzi,nikdy už nebyl šťastný. No a konec jsem vůbec nepochopila. Buď se hlavní postava zbláznila nebo snad usla a zdálo se jí ,že se sešla s postavama, které sama vymyslela,těžko říct

17.06.2024 2 z 5


Ester Ester Markéta Prášková

Krásná kniha z druhé světové války opepřená detektivní zápletkou o více než 20 let poté. Do poslední chvíle čtenář neví jak to vlastně všechno dopadlo a tak to ma byt. Opravdu moc pěkná kniha a téšim se na další díla této autorky.

15.06.2024 5 z 5


Bestie v uniformě Bestie v uniformě Lukáš Křišťan

Od detektivky očekávám napětí a buď,že do poslední chvíle nevím kdo je vrah anebo to vím a těším se na to,že mi autor poutavou formou popíše jak na něho pilicie přijde. Tady nebylo ani jedno,celkem rychle je pachatel odhalen a pak už se jen pořád opakují ty samé výslechy. Určitě to byla hrozná tragédie,ale tím jak to bylo věcně popisováno to ve mně nevyvolalo žádné emoce. Možná kdyby děj začal ještě před vraždou rodiny,my měli možnost nahlédnout do jejich životů,třeba i do těžkého údělu vraha...tak by to čtenáře víc chytlo za srdce.

15.06.2024 3 z 5


Host Host B. A. Paris (p)

Tak nevím,asi jsem četla jinou knihu než všichni ti co tady psali komentář přede mnou. Přiznám se,že mě kniha nudila a dočetla jsem ji jen protože jsem od autorky četla všechny její knihy a bohužel musím napsat,že jsou pořád slabší a slabší. Jak pro mne knihy : Za zavřenými dveřmi a v Pasti lží byly fantastické,tak tato kniha se neskutečně táhla. Postavy byly všechny nesympatické,nikdo nepracoval,všichni se jen doma flákali a proto měli čas babrat se ve svých "problémech". Snad jen konec byl trochu překvapivý,ale přiznám se,že už mi byl docela jedno.

09.06.2024 2 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Kniha se četla dobře,ale tím,že ji autorka nezasadila do českého prostředí připomínala všechny ty Lapeny, Paris atd... Zajímalo by mě,jak by se tento příběh vyvíjel u nás. Myslím si,že i tady je už spousta unuděných paniček,ale těžko říct zda i tak naivních.

05.06.2024 4 z 5


Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Od autorky je to prvni kniha,kterou jsem četla a líbila se mi. Zkusím si přecíst i nějakou jinou její knihu. Po této jsem sáhla,protože mám ráda tuto tématiku. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne a jednu hvězdičku jsem ubrala za poslední část. NE mi přišlo méně propracované a takové moc nereálné a trošku jako dívčí románek.

01.06.2024 4 z 5


Jako liči Jako liči Tereza Navrátila

Po precteni teto knizky jsem si uvedomila jak nase vetsinova spolecnost vubec nechape jak se citi lide,kteri jsou jiz od pohledu jini. Samozrejme,ze kazdeho zajima co je za jinakosti toho ktereho cloveka. Ale popisovane situace,kdy se lide chteji s autorkou fotit nebo si na ni dokonce sahnout,jsou pro mne uplne nepochopitelne. Jasne,ze pri osobnejsim setkani kazdeho zajima odkud kdo pochazi,kde se narodil atd...tim si prochazime vsichni v nove skole,v praci atd...ale vzdy zalezi na okolnostech komu se s cim chceme sverit. No nic za mne bych chtela napsat,ze se mi kniha libila,dobre se cetla,necemu jsem se snad priucila a jednu hvezdicku jsem ubrala mozna jen proto,ze uz jsem starsi generace a styl blogeru mi az tak nesedi.

20.05.2024 4 z 5


Dálnice Dálnice Lenka Potůčková

Ja vzdycky jen knihu ohodnotim hvezdickami,ale komentare nepisu. Dnes delam vyjimku,protoze zatim napsane komentare se mi vuci knize zdaji nespravedlive. Nevim kolik let bylo ctenarum a jestli si dokazou predstavit,jak to tenkrat u nas vypadalo. Mne se kniha libila moc,uz proto,ze postavy nebyly jednoznacne cerne nebo bile. I ten otevreny konec mne nezklamal,bud napise autorka pokracovani anebo to zamyslela tak,ze vlastne nikdo nevime co bude dal. Ocenuji to,ze autorka z pribehu neudelala cervenou knihovnu,nejsou vsichni na konci stastni,jak to casto byva. Nepodari se vsem nahradit jednu lasku hned nekym,mnohdy jeste lepsi. Takze za mne kniha,ktera se krasne rychle cte a po precteni je o cem premyslet.

20.05.2024 5 z 5