Knihoholka Knihoholka komentáře u knih

☰ menu

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Mě to prostě nějak nebaví. Mám pocit, že podobných knih (s podobným tématem) už bylo tolik. Nepřináší to nic nového, není to ani nijak výjimečně napsaný. Už mě začíná tenhle typ literatury nudit, a že tohohle u nás vychází fakt hodně.

08.11.2023 3 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Strašně silná kniha. Skvěle napsaná, krásný styl, postavy propracované, nemůžu dát jinak než pět hvězdiček. A přesto bych si přála, abych ji nikdy nečetla. Tolik utrpení, navíc, pokud se děje dětem, je prostě nesnesitelné. Možná jsem přecitlivělá, ale na mě to prostě bylo moc, až jsem knihu chtěla odložit. Ale počet hvězdiček nechám, bylo by to k autorce nespravedlivé, kniha byla napsána opravdu dobře, kdyby to tak nebylo, člověk by se do toho tolik neponořil a neprožíval s postavami všechno tak silně.

08.11.2023 5 z 5


Nulorožec Nulorožec Petr Stančík

Jsem trochu zklamaná. Po skvělém Mlýnu na mumie to nemělo ten švih.. Děj byl někdy pro mě až příliš přitažený za vlasy, styl se od mumií příliš nelišil, ale zdálo se mi to míň propracované. Nechci říct odflknuté, ale vysokou laťku mumií to zdaleka ani neštrejchlo, bohužel.

24.07.2019 3 z 5


Nebeská tělesa Nebeská tělesa Eleanor Catton

Vynikající, dokonale propracovaná kniha - doporučuji přečíst i vícekrát (i přes její rozsah), vyplatí se to, najdete řadu detailů i souvislostí, které vám napoprvé unikly. Pro mě naprosté zjevení a objev roku. Možná je to i tím, že mi sedlo prostředí, do kterého je děj zasazen, množství zajímavých, skvěle prokreslených postav i popisy krajiny.. Především stojí kvalita knihy na psychologii jednotlivých postav a skvěle promyšlené detektivní zápletce se značně komplikovaným dějem. Za mě jedna z top knih.

30.05.2018 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Tohle je opravdu pro mě literární odpad. Nemá to žádný přesah, obsah i forma jsou nezajímavé, styl je opravdu na úrovni gymnaziální (v lepším případě) slohovky. Člověka až zaráží, co vše u nás může být bestsellerem.. ale zjevně může, své čtenáře (spíš čtenářky) si to najde. Ale nechápu to nadšení, opravdu nechápu - to jste nečetli žádnou opravdu kvalitní knihu?

30.05.2018 odpad!


Zabiják Zabiják Émile Zola

Zolu miluju, četla jsem od něj snad téměř všechno. Tohle je jedna z lepších, moje nejoblíbenější je Mistrovské dílo.

30.05.2018 4 z 5