Zabiják přehled

Émile Zola

Naturalistický román, který pojednává o Gervaise, venkovské dívce, která se spolu s dětmi přestěhuje do Paříže spolu se svým druhem Lantierem. Gervaisa pracuje jako pradlena a začíná se o ní ucházet klempířský dělník Coupeau, kterého si vezme za muže. Později si otevře prádelnu a narodí se jí dcera Nana. Zvrat nastane v okamžiku, kdy Coupeau spadne ze střechy a je dlouho upoután na lůžko. Coupeau si zvykne na nicnedělání a začne pít. Zpočátku chodí na skleničku s přáteli, později pije víc a víc...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2002 , Levné knihy
Originální název: L'Asommoir, 1876

Co říkají o knize uživatelé?

Gervaisa se s dětmi stěhuje do Paříže, kde začne pracovat jako pradlena. Život se jí zpočátku daří, když se provdá za Coupeaua a otevře si vlastní prádelnu. Avšak osud je krutý a po Coupeauově úrazu se jejich životy začnou hroutit. Kniha zachycuje postupný pád Gervaisy a ukazuje, jak alkohol devastuje lidské životy. Naturalistické popisy a realistické zobrazení chudoby činí z tohoto díla silný a emotivní zážitek, který nutí čtenáře zamyslet se nad osudy postav a jejich okolnostmi. Více v komentářích.

Komu by se kniha Zabiják mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají zájem o naturalismus
  • Milovníci dramatických příběhů
  • Ti, kdo chtějí pochopit sociální problémy minulosti
  • Fanoušci klasické literatury
  • Čtenáři hledající hluboké emocionální prožitky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabiják. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

dennydee
07.01.2026

Ona by to byla tak báječná kniha. Ale já nejsem fanda naturalismu. Ty zdlouhavé popisy všeho mě opravdu ubíjely. Takže nedočteno.

všech 302 komentářů

Související novinky - Zabiják (1)

42 nových eknih zdarma ke stažení (srpen)

25.08.2020

Kniha Zabiják v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených3 525x
v Mé knihovně885x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi