KlarisK KlarisK komentáře u knih

☰ menu

Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Nádherná obálka a ještě poutavější příběh, který mě pohltil již na jeho prvních stránkách. Autorka velice čtivě popisuje prostředí, postavy a jejich příběhy. Líbí se mi, jak jsou jednotlivé postavy příběhu propracované. Za každou osobností se skrývá jedinečný životní příběh, který v ní zanechá patrnou stopu. A tak je to s námi i v reálné životě. Amanda je přátelská žena, ale také naivní dobrák. Její postava mi je sympatická až na chvíle, kdy už si říkám, že některé věci snad už nemůže přehlédnout ani slepý. Každopádně někdy slepí jsme ať chceme či nechceme. Postava Maddy mě zaujala ještě více. Tajemná žena, která naslouchá ostatním, ale o své osobě mluví velice málo. Proč?

Některé momenty příběhu jsou předvídatelné, jiné nikoli. Což mě bavilo a do poslední chvíle četby jsem s jistotou nevěděla, jak si Amanda a Maddy v minulosti ovlivnily životy. Závěr knihy je velice zajímavý. Kdo je oběť, kdo je viník? Můžeme beztrestně někomu zničit život? Máme právo vzít spravedlnost pouze do svých rukou? Kolik toho víme o svých sousedech? A můžeme jim věřit? Co kdyby jednoho dne opravdu všechna naše tajemství vyšla na světlo světa? Jak moc by nám jejich odhalení změnilo život?

01.03.2024 5 z 5


Kde jsem se tu vzala Kde jsem se tu vzala Pavlína Čikovská

Kniha se četla lehce, nechyběla romantická linka a velice dojemný a něžný konec, který mě zahřál na u srdce. Líbí se mi, že autorka pohlíží na dárcovství z více úhlů pohledu a to vše velice jemným způsobem pro čtenáře zpracovala.

23.02.2023 5 z 5


Srdcem mojí babičky Srdcem mojí babičky Barbora Linke

Hledání životní cesty mladé Ester není snadné. Lásky, zklamání a rány osudu, které provází silné emoce, rozbité rodinné vztahy, které jsou více než komplikované. K tomu všemu zuří druhá světová válka a lidé žijí v nejistotě z toho, co je čeká...

Děj knihy lehce plyne a velice příjemnou formou přibližuje nejenom příběh Esty, ale také život v období protektorátu.
Oceňuji dobové anekdoty, které jenom dokazují, že lidé neztráceli naději a snažili se zachovat pozitivní zdravou mysl.
„Víra v dobro je úžasná věc, díky víře v sebe a druhé dokážeme cokoliv."

Závěr příběhu se mně líbil po všech stránkách. Tonda, Karel, přisvojené děti... Osud někdy umí zamíchat kartami a těžko někoho soudit a obviňovat po všem, co si zažil. Co je opravdu správné? Nádherná kniha a doufám, že se od nadané autorky dočkáme dalších příběhů.

16.01.2023 5 z 5


Počítám s tebou Počítám s tebou Michaela Červenková

Kniha otevírá téma úzkostné poruchy... Lada každý den svádí boj sama se sebou, může ho vyhrát?

Bohužel ne všichni mají pro psychické problémy pochopení. Když člověk přijde o ruku, pochopí každý jeho handicap. Psychické problémy jsou pro některé více neuchopitelný pojem.

Kniha je čtivá, autorka velice empaticky popisuje emoce hlavní postavy, příběh zpracovává téma úzkostné poruchy, není to proto příběh zalitý sluncem, ale i tak velice zajímavý a přínosný! Můžu jenom doporučit.

03.07.2022 5 z 5


Druhá šance pro Zoe Druhá šance pro Zoe Michaela Schmiedlová

„Dva navzájem propletené příběhy od sebe dělí dvě desítky let. Příběh matky a dcery, Terezy a Zoe, dvou božských cukrářek, jejichž dorty dokážou otevírat srdce. "

Zoe je sympatická slečna, která rozplétá rodinné tajemství... Komu má věřit? Opravdu jí její milování lhali? Myslím si nadčasové téma, protože v každé rodině nějaké to "tajemství" existuje (něco "nevyřčeného"). Vše nemusí být tak, jak se na první pohled zdá... Někdy právě proto, že milujeme, musíme odejít.

„Dnes je první den zbytku tvého života." (Anne Wilson Schaef)
Dnešek už se nikdy nebude opakovat a je pouze na nás, jak ho prožijeme a zapíšeme do svých vzpomínek.
Kniha se mi líbila a mohu ji jenom doporučit ️.

03.07.2022 5 z 5


Jménem mojí sestry Jménem mojí sestry Barbora Linke

(SPOILER) Jsou lidé, kterým se štěstí vyhýbá... Jsou to dobří lidé, pracovití, laskaví a hodní, přesto je jejich život protkán neštěstím. Věřím, že vše v našem životě má svůj význam, ale jsou chvíle, kdy není jednoduché tomu pevně věřit... Třeba období druhé světové války vyvolává otázku... Bylo opravdu tohle vše nutné? Každopádně těžké časy nás mohou mnohé naučit o lásce, porozumění, pomoci druhému a vnitřní síle...

Soňa je sympatická mladá žena, která nemá na růžích ustláno... S příchodem druhé světové války se její život mění a je těžce zkoušena...
Pak jako blesk z čistého nebe štěstí udeří a přinese s sebou lásku... Podstatu bytí, smysl života, sílu, která se nemůže rovnat žádné jiné... Nejprve se ji snaží popřít, protože není žádoucí milovat nepřítele... Ale je nepřítel opravdu nepřítel? Některé věci nebývají tak, jak se na první pohled mohou zdát...

A může to být navždy?
„Myslím, že to plakali andělé, že dva, kteří se milovali, spolu nezestárnou."

Román o lásce, přátelství, rodině a sesterském poutu.... Ester a Soňa jsou dvojčata, jejichž cesty se na nějaký čas rozdělily, ale v srdcích zůstávají jedná druhé navždy...

Moc doporučuji ️️️

13.02.2022 5 z 5


Sestry z Titaniku Sestry z Titaniku Patricia Falvey

Čtivá kniha, více na instagramu: klara.booklover

16.07.2021 5 z 5


Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Klenot mé červené knihovny. Více na IG: klara.booklover

22.06.2021 5 z 5


Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Christiane Ritter

Christiane čtenářům přibližuje krásy arktické přírody. "Posvátné" bílé dny a magické polární noci se závoji polární záře.
"Pak se objevily fjordy, typické severské fjordy, ledovcově zelené vody, z níž trčely strmé černé skály, a z hor jako bílé prapory vlály vodopády."

Vábí mě místo, kde je člověk v tak úzkém spojení s přírodou, kde se "nebe dotýká země". "Možná budou lidé v dalších stoletích cestovat do Arktidy tak, jako se někteří v biblických dobách uchylovali do pouště, aby tam znovu nacházeli pravdu."
Přestože bych v kůži Christiane být nechtěla. Přezimovat v odlehlé chatě. Sama čekat až se muži vrátí z lovu několik dlouhých dní a přitom se obávat, že připluje kerný led a na něm lední medvědi, kteří mě přijdou sežrat. "A když lední medvědi přijdou k chatě, první, co udělají, je, že urazí rouru od kamen."

Vidět Špicberky bych ale jednou v životě chtěla. Doma pro mé nadšení moc pochopení není :). "Já tam nechci, nikdy. Když neumrzneme, tak nás sežerou lední medvědi. Pojedeme do Chorvatska. Polární záře, polární záře, nestačí ti západ slunce?"

21.02.2021 5 z 5


Příliv Příliv Lucie Schánělová

Kniha se čte krásně. Erotické romány nemusím, ale tento je moc pěkně zpracovaný. Obsahuje vtipné i motivační části. Slunce svítí, oceán šumí a písek příjemně hřeje. A právě v tomhle prostředí se odehrává milostný příběh. Knihu mohu jen doporučit a moc se těším na pokračování.

31.12.2020 5 z 5


Teorie mateřství Teorie mateřství Lucie Janauer

Kniha se čte krásně. Autorka píše srozumitelně a mile. Text krášlí moc pěkné ilustrace. Doporučila bych ji hlavně prvorodičkám.

19.11.2020 5 z 5