Kde jsem se tu vzala

Kde jsem se tu vzala https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499507/bmid_kde-jsem-se-tu-vzala-3xr-499507.png 4 19 10

Příběh německé dospívající dívky, která se tajně vydá do Prahy pátrat po svých kořenech. V neznámém městě se pokouší hledat pravdu. Berta je patnáctiletá německá dívka, která už delší dobu tuší, že před ní její rodiče cosi tají. Když se její obavy potvrdí a ona zjistí, že na svět přišla díky vajíčku anonymní české dárkyně, rozhodne se pro riskantní cestu do Prahy. V neznámém městě se pokouší hledat odpovědi na otázky, které s nástupem puberty nabývají na důležitosti.... celý text

Přidat komentář

Danago
26.01.2024 3 z 5

Skvělé téma, bohužel je vidět, že autorka není vypsaná. Zpracování je poměrně slabé. Určitě je to lepší slohová práce, ale to co téma nabízelo, je zde nevyužité. I když možná pro laiky je to fajn. Přesto pto mě je dej místy nevěrohodný, trochu moc uspěchaný. Velká škoda,toto téma nabízí hodně.
Asi bych knihu doporučila nenáročným čtenářům , možná mladým dospělým vzhledem k tomu, že hlavní hrdinkou je patnáctiletá dívka.

Bublinka.
11.09.2023

Zabrousila jsem zase jednou úplně mimo můj obvyklý žánr, ale nelitovala jsem toho ani na minutku. Autorčino pojetí složitého tématu se mi zamlouvalo, kniha se dobře četla, děj hezky plynul. Posuny v ději a střídání dějových linek v jednotlivých kapitolách udržovalo trochu napětí a hrozně mě bavilo. Každá z postav byla něčím zajímavá, žádná nebyla úplně černobílá. Trochu jsem se bála náročnosti tématu a případné "stravitelnosti", ale kniha by, podle mého názoru, byla dobře čitelná i pro člověka, který o IVF a všem okolo neví prakticky nic.


sporran
28.05.2023 3 z 5

Pěkný počin autorky prostřednictvím platformy pointa.cz. Připojuji se k předchozím komentářům. Zajímavé téma dobře pojaté. Jen si neumím dost dobře představit, že patnáctiletá dívka vyrazí na vlastní pěst do neznámého velkoměsta v cizí zemi. To opravdu není moc uvěřitelné.

Dámaskloboukem
28.04.2023 4 z 5

Příběh mě uchvátil skvěle vycizelovaným začátkem - čtenářská lahůdka.
Autorka si pro svou první knihu vybrala dobré téma: biologičtí kontra genetičtí rodiče.
Dej pěkně plyne, v postavách se lze snadno zorientovat, kapitoly jsou krátké.
Trosku mi vadilo přerušení dějové linky a její znovu navázání náhlým setkáním celé německé rodinky v Praze.
Knihu hodnotím pozitivně.

Nerevar42
27.04.2023 5 z 5

Příběh má spád a styl autorky je velice čtivý. Kniha hezky splétá dohromady několik dějových linek souvisejících s hlavní hrdinkou. Díky tomu je možné na problematiku umělého oplodnění nahlížet z více úhlů. Hlavní postavy jsou dobře vykreslené, nechovají se černobíle, jejich vnitřní motivace dává smysl a díky tomu si je čtenář může dobře zapamatovat. Kniha je zajímavá i na druhé přečtení. Snad se dočkáme dalších titulů od této začínající autorky.

fruitbueno
03.03.2023 3 z 5

Nenáročné čtení, ze kterého jsem bohužel nebyla až tak odvázaná jako ostatní zdejší čtenářky. Silné a stále aktuálnější téma identity dětí, které tak trochu jsou i nejsou rodičů. Hlubší stopu ve mně text ale nejspíš nezanechá.

KlarisK
23.02.2023 5 z 5

Kniha se četla lehce, nechyběla romantická linka a velice dojemný a něžný konec, který mě zahřál na u srdce. Líbí se mi, že autorka pohlíží na dárcovství z více úhlů pohledu a to vše velice jemným způsobem pro čtenáře zpracovala.

hutter
12.01.2023 5 z 5

Neobyčejný debut, moc pěkný román, zajímavé téma i vývoj postav, díky za emotivní zážitek.

monika75385
11.12.2022 5 z 5

Právě dotčeno a jsem nadšená. Oddychová knížka, opravdu moc hezky napsaná. Od všeho trochu. K zamyšlení, co je v životě důležité, něco pro zasmání, trochu té mé oblíbené romantiky, ale i slza ukápla dojetím. Doporučiji a těším se na další knížky autorky.

Wisha
09.12.2022 5 z 5

Právě jsem dočetla a musím otřít slzu dojetí z oka, a to mě jen tak něco nerozbrečí :-) Vážně krásná knížka, člověk se hned vtáhne do děje a zajímá ho, jestli svou biologickou matku opravdu najde, nebo nenajde. Je tam i naprosto sladká romantická linka, což je pro mou čtenářskou zkušenost klíčové, takže jsem naprosto spokojená :-)
Moc pěkné oddychové čtení s hlubokým zamyšlením na závěr, donutí vás zapřemýšlet se o životě jako takovém a tak nějak pocítit vděčnost nad vlastními dětmi, pokud je máte (já mám dvě a hned jak jsem to dočetla, musela jsem je jít pomuchlat).
Krásné čtení!