Sestry z Titaniku

Sestry z Titaniku https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469535/bmid_sestry-z-titaniku-1a9-469535.jpg 4 100 34

Jedna cesta jim navždy změnila život Palubní lístek na Titanic se pro nemajetné irské sestry stane životní šancí. Nora bude vychovatelkou v zámožné rodině a Delia přijme místo posluhovačky. Po osudném lodním neštěstí se však Delia ocitne osamocená v New Yorku a souhrou nedorozumění se stane tím, kým měla být její sestra – guvernantkou. Čím více se Delia sbližuje se svou malou svěřenkyní a jejím ovdovělým otcem, tím více se nedokáže odpoutat od lži o své identitě. Může opravdu žít život své sestry? Sestry Nora a Delia jsou tak rozdílné, jako by ani nebyly stejné krve. Něco je však přece spojuje, obě cítí touhu po nezávislosti a dobrodružství. Když jednoho dne drží v rukou palubní lístek na Titanik, je to pro ně nečekaná šance, jak uniknout z neutěšeného života na irské farmě a pokusit se o nový začátek v Americe. Privilegovaná Nora se má stát vychovatelkou v bohaté rodině, zatímco Delia se musí spokojit s místem posluhovačky. Po osudném lodním neštěstí se však Delia ocitne osamocená v New Yorku a souhrou nedorozumění se stane tím, kým měla být její sestra – guvernantkou. Čím více se Delia sbližuje se svou malou svěřenkyní a jejím ovdovělým otcem, tím více se nedokáže odpoutat od lži o své identitě. Je vůbec možné si vypůjčit něčí osud?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Titanic Sisters: A Riveting Story of Strength and Family , 2019


více info...

Přidat komentář

Jana K
včera 3 z 5

Neurazí - nenadchne.

hankapimi
14.09.2023 3 z 5

Taková romantcká letní oddychová jednohubka na dovču. Dobře se čte, jedna ségra Popelka, druhá do sebe zahleděná Marfuša. Však on je život obě trošku srovná...


Terka1975
25.08.2023 3 z 5

Ano, pohádkový příběh, jehož postavy se jen tak mimochodem zrovna plavily na Titaniku. Asi pro čtivost příběhu. Taková letní oddechová jednohubka, ale příjemná.

bábuška
08.04.2023 3 z 5

Do skutečného příběhu zkázy Titanicu je přidán příběh dvou sester z Irska, které se vydávají na cestu do Ameriky "kde zlato leží na ulicích". Delia a Nora, dvě sestry odlišných povah a tudíž i následných osudů mi připadají chvílemi nadnesené, spíš jako z pohádky. Celý příběh až na tragedii lodi Titanic, je taková odpočinková pohádka.

knihovniceS
13.02.2023 5 z 5

Sestry z Titaniku
Krásný příběh dvou sester Deli a Nory začíná v Irsku roku 1912 odjezdem do přístavu, kde se nalodí na Titanik. Střídá se vyprávění obou sester kapitola za kapitolou. Obávala jsem se líčení zkázy Titaniku, které bylo vzrušující, napínavé, ale jen pár stránek.
Další napínavý děj se rozvíjí v Americe. Deli se vydává za Noru, o které je přesvědčená, že zahynula. Neměla to v úmyslu, ale okolnosti tomu pomohly a dobrodružství pokračuje. Román se čte sám, polykáte písmenka a je zase konec. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

Zlatinka.Emilly
05.11.2022 5 z 5

Moc pěkný příběh, stojí za přečtení.

zdehan
19.09.2022 5 z 5

Pšečteno za jeden den moc pěkný příběh.

Noisette73
08.09.2022 5 z 5

(SPOILER) To bylo tak pěkně hladivě napsané, vše jsem si představovala úplně jsem tím žila a zhltla příběh za dva dny. Delia byla moje favoritka, přestože se mi zdálo vše až moc hezké, moc černobílé, tak se mi to líbilo, je to taková Popelka pro dospělé, okořeněná plavbou na Titanicu, která je tam sice letem světem, ale vše podstatné i zajímavé se dozvíte.
Ano, takto by se to asi v životě stát nemohlo, ale zase... někomu kdo je prostě "klikař" třeba i ano, jsou tací lidé, zkrátka mě to bavilo, štěstí jsem přála oběma sestrám, A Delii i toho prince na bílém koni, ale mrzelo mě, že autorky nedala více prostoru oběma sestrám ke sblížení se a hodně mi vadil otevřený konec... To je mučení, ale třeba by někdy mohlo vyjít pokračování, u této knihy bych si to přála moc i když v to nedoufám.

Marika Vanova
13.07.2022 5 z 5

Ani jsem to nečekala, ale Sestry z Titaniku jsou bezva příběh a krásně se to čte.

evineckY
27.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Moc pěkná kniha. Krásně se četla.
Bylo to sice ze začátku jako Popelka, o hodné a zlé sestře, ale vůbec to na čtivosti neubralo.
Pak přišel Titanic - sice letem světem, ale tím začíná dramatično a rozvíjí se příběh..

wotana
17.04.2022 4 z 5

Super odpočinkové čtení, přečteno že dva dny

Starmoon
09.04.2022 3 z 5

Tri krajiny (Írsko, New York, Texas), dve sestry (zámerne protikladné vo všetkom, v čom len môžu), jedna loď snov... A veľa klišé k tomu. Trebárs to, že Deliin pán (do ktorého sa, samozrejme, hneď zaľúbi) je nádherný fešák, jeho dcéra si ju hneď zamiluje, hoci s inými ľuďmi odmieta komunikovať SPOILER a mojim favoritom je milostná scéna, pri ktorej on a ona a vzdychajú svoje mená a vyvrcholia naraz, pričom pre ňu je to navyše prvý sex... Prišlo mi to úsmevné, ako z fantázie stredoškoláčky. A áno, ešte to načasovanie, prvýkrát sa milujú, keď sa jemu stratí dcéra... KONIEC SPOILERU.

A jasné, potom tie klišé o kňazoch a spovedi, to je osobitná kapitola. Lebo čo kňaz, to zachmúrený prísny psychopat, že.

Navyše autorka občas akoby duplikovala postavy (napríklad obe sestry narazia v Amerike na milé staršie gazdiné a protivné závistlivé mladé slúžky).

Tiež sú tu určité faktické chyby, napríklad sestry idú do Ameriky za vdovcom po ich sesternici, ale jej ote ich vôbec nepozná a očividne ani netuší, že niekto taký v ich príbuzenstve je.... A vôbec, tá pravdepodobnosť; vy by ste k straumatizovanému dieťaťu zavolali ako guvernantku ženu z iného kontinentu, ktorú ste nikdy nepoznali, nič o nej neviete, ale pre istotu jej rodine rovno pošlete balík peňazí na kúpu lístka v najdrajšej triede drahej lode, ktorá ešte ani nie je postavená? Fakt pravdepodobné...

Dej však bol dynamický, mal spád, k čomu určite prispeli aj krátke, úderne kapitoly a striedanie dvoch rozprávačiek. Kniha sa čítala rýchlo a dobre, ale obávam sa, že rovnako rýchlo na ňu zabudnem.

martinaandulka
28.02.2022 4 z 5

Moc se mi příběh dvou sester líbil,je to napsané kapitola Delia a kapitola Nora.Je to čtivé ,trochu pohádkov,ale odpočinkové čtení to ano.Doporučuji si román přečíst.

Barča92
08.02.2022 5 z 5

Krásná, čtivá knížka. Velice mě bavila. Doporučuji

marie3541
28.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Od téhle knihy jsem zpočátku nic moc neočekávala. Potřebovala jsem do výzvy knihu vydanou v tomto roce, takže jsem v knihovně sáhla po první, která měla rok vydání 2021. Ale vůbec nelituji. Knihu jsem přečetla velice rychle, krásně a lehce se četla. Když se Nora na začátku utopila, říkala jsem si, to už bude asi nuda a proč se to jmenuje Sestry z Titaniku. Posléze se však ukázalo, že se zachránila a příběh se dál odvíjel......A kupodivu mne překvapil i konec příběhu, očekávala bych úplně něco jiného....

LenaWirus
01.12.2021 4 z 5

Dvě sestry, jedna cesta, která životy obou rozdělí. Kniha Vás nutí přirozeně fandit "hodné" sestře a druhou zatracovat, nicméně příběh ukazuje i to, že člověk se skutečně dokáže změnit. Na druhou stranu pokud vezmeme v úvahu matku sester, někdo se nezmění nikdy. Jedná se o čtivý romantický příběh, hrdinky musí překonat mnoho životních překážek a vzít tzv. štěstí do vlastních rukou. A dokážou si najít cestu i samy k sobě. Při čtení jsem se bavila, toužila jsem po širším rozepsání romantické linky, čehož jsem se bohužel nedočkala. I tak velice milá kniha na dlouhé večery.

josska
18.11.2021 4 z 5

Moc pěkná obálka ale obsah taky,,čtivé,pěkně napsané,příběh dvou sester,Titanic a pak jejich cesta životem,,moc se mě to libilo,odsýpalo to,,,,

zuzana2599
31.10.2021 5 z 5

Po nahlédnutí do komentářů jsem od Sester z Titaniku neměla velké očekávání. Trošku jsem i váhala zda číst nebo nečíst... A udělala jsem dobře, že jsem román četla. Líbil se mi ! Kouzlo tohoto příběhu spočívá ve vysoké čtivosti, příběh se skutečně velmi dobře a lehce čte a já jsem si u něho výborně odpočinula. Je nenáročný, ale ne naivní, hezký, sedl mi.
Nora a Delia, dvě irské sestry, které hledají nový život v Americe. Možná trošku pohádka pro dospělé, ale jejich cesta a osud určitě pohádkový není. Přečtěte si, přátelé !!

AlcaLou
15.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi strašně dobře četla a celkově mne velmi bavila. Těšila jsem se na každou chvíli, kdy zas budu číst. I když bylo od začátku jasné, jakým směrem se kniha asi bude ubírat, plno věcí mne překvapilo, třeba to, že nakonec se vlastně v New Yorku kniha neodehrávala.
Tak trochu nechápu zklamané recenze, že v knize bylo málo z Titaniku, protože kdo četl anotaci, musel vědět, že hlavní zápletka se bude odehrávat jinde.

Dala bych plný počet hvězd, ale jednu dávám dolu za to, že autorka bohužel tak strašne nevhodně načasovala intimní chvíli Delie a Aidana. Vážně byste měli pomyšlení na sex ve chvíli, kdy už 3 dny hledáte ztracenou dceru? To načasování mě vážně zamrzelo.

ydnac
28.09.2021 3 z 5

ODPOČINKOVÁ KNIHA :-)
Delia trávila v rodném domě většinu času s hodným a tichým otcem, matka ji neměla ráda.
Na straně druhé Noru zahrnovala péčí, ale vychovala z ní namyšlenou a povýšenou holku.
Cesta přes oceán do nového života změnila osud jim oběma.
Potopení Titaniku je postavilo před nečekané zvraty.
Našly dobrodružství, lásku, nové přátele, ale i zklamání.
Změnily se jim povahy i chování :-)
Děj byl trošku předvídatelný, ale někdy vůbec nevadí, když víte, že všechno dobře dopadne :-)
Kniha se mi líbila, je to nenáročné čtivo u kterého jsem si odpočinula :-)

Štítky knihy

Titanic (loď) romantika sestry nová identita rok 1912

Autorovy knížky

2021  79%Sestry z Titaniku

Kniha Sestry z Titaniku je v

Právě čtených3x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených11x
Knihotéce151x
Chystám se číst147x
Chci si koupit30x