Jménem mojí sestry přehled
Ve válce a v lásce je vše dovoleno. Kamila při úklidu babiččina bytu objeví fotografii odhalující tajemství – babička měla sestru dvojče. Dvojčata Ester a Soňa dospívají v protektorátní Praze. Zatímco Ester sní o tom, že se stane slavnou primabalerínou, Soňa vidí své poslání jako zdravotní sestra. Krátce před válkou jejich vřelý vztah ochladne. Ester i přes nesouhlas rodiny přijímá angažmá v plzeňském divadle a Soňa prožívá první lásky. Ovšem ta osudová nosí německou uniformu.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha zaujala čtenáře svým příběhem zasazeným do doby druhé světové války. Hlavní postava Soňa je mladá dívka, která prožívá složité situace a vztahy. Někteří čtenáři oceňují autorčin styl psaní, který je čtivý a přístupný. Jiní však kritizují nedostatek hloubky a naivitu hlavní hrdinky. Celkově se názory na knihu liší, ale většina čtenářů ji považuje za zajímavý debut s potenciálem pro další příběhy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Jménem mojí sestry mohla líbit?
- Čtenáři historických románů
- Milovníci příběhů o druhé světové válce
- Fanoušci silných ženských postav
- Čtenáři hledající emotivní příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jménem mojí sestry. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 90 komentářůSouvisející novinky - Jménem mojí sestry (2)
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Knižní novinky (45. týden)
07.11.2021
Kniha Jménem mojí sestry v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 314x |
| ve Čtenářské výzvě | 44x |
| v Doporučených | 23x |
| v Mé knihovně | 189x |
| v Chystám se číst | 266x |
| v Chci si koupit | 62x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
dvojčata sestry pátrání v minulosti Protektorát Čechy a Morava (1939-1945) historické romány prolínání minulosti a současnosti české romány věkový rozdíl partnerů (age gap) romány pro ženyBarbora Linke také napsal(a)
| 2021 | Jménem mojí sestry |
| 2022 | Srdcem mojí babičky |
| 2024 | Písmem mojí přítelkyně |
| 2026 | Trojlístek |

91 %
76 %
Jménem mojí sestry
Knihy lákají již svou krásnou obálkou a příběhem, kdy čtenáři musí být jasné, že to nebude jen krásné a radostné čtení.
Jsou nádherným příkladem toho, jak může literatura citlivě a lidsky zachytit vztahy mezi lidmi. Každá z těchto knih přináší čtenáři jedinečný pohled na rodinné i blízké vztahy a dokáže velmi přirozeně vyvolat silné emoce.
S autorkou jsem se setkala poprvé a líbí se mi její jemný, ale zároveň velmi působívý styl.Text je čtivý, autentický a místy až překvapivě hluboký. Čtenář má často pocit, jako by se díval do skutečných dopisů nebo myšlenek blízkých lidí. Právě tato upřímnost a lidskost dělá z knih něco výjimečného.
Každá z knih se dívá na život jedné rodiny z jiného úhlu, z pohledu někoho jiného. Což je velmi zajímavé. Každá kniha doplňuje a dokresluje další detaily. Období války, ve které se knihy primárně odehrávají, jsou obdobím bolestným, ale přesto tam najdete radostné okamžiky, lidsky krásné. Atmosféra je taková opravdová a dokáže čtenáře zastavit a přimět ho přemýšlet o vlastních vztazích, vzpomínkách a emocích. Zároveň se čtou velmi lehce a rychle si k nim člověk vytvoří osobní vztah.
„Jménem mojí sestry“ krásně zachycuje sourozenecké pouto – někdy komplikované, ale vždy silné a opravdové.
Autorka dokáže krásně vystihnout, jak silné může být sourozenecké pouto a jak velkou roli hraje v životě každého člověka. Text působí velmi autenticky, jako by čtenář opravdu nahlížel do dopisů nebo osobních myšlenek. Díky tomu je příběh velmi osobní a čtenář se s ním snadno ztotožní. Kniha zároveň připomíná, jak důležité je vážit si blízkých lidí a vztahů, které nás formují od dětství.
„Srdcem mojí babičky“ má velmi hřejivou a nostalgickou atmosféru. Připomíná moudrost starších generací, jejich zkušenosti i laskavost, kterou často předávají dál.
Volné pokračování historického románu Jménem mojí sestry. Jaké tajemství skrývají deníky Židovky Julie, které Ester dostane do opatrování? Pod tlakem okolností je mladá žena nucena hrát vabank o svou existenci, lásku a štěstí.
Autorka zde krásně zachycuje vztah mezi generacemi a ukazuje, jak důležité jsou vzpomínky, rodinné tradice a životní rady, které si neseme po celý život. Text je plný jemných emocí a často vyvolává pocit klidu, bezpečí a vděčnosti.
A „Písmem mojí přítelkyně“ přináší pohled na velmi blízký vztah založený na důvěře, otevřenosti a porozumění.
Dvě ženy oddělené dobou spojují deníky. Závěrečné rozuzlení románů Jménem mojí sestry a Srdcem mojí babičky. Budoucnost patří těm, kdo v ni věří.
Autorka zde citlivě zobrazuje přátelství a blízkost mezi lidmi, kteří si navzájem sdílejí své myšlenky, pocity i životní zkušenosti. Text je velmi osobní a místy až intimní, což dodává celé knize silnou autenticitu. Čtenář má pocit, že se účastní skutečného dialogu mezi dvěma blízkými lidmi. Kniha krásně ukazuje, jak důležitá je v životě podpora, empatie a možnost někomu se svěřit.
Tuto sérii lze doporučit každému, kdo má rád literaturu zaměřenou na mezilidské vztahy, vzpomínky a emoce. Jsou to knihy, které se čtou s radostí, ale zároveň nutí čtenáře na chvíli zpomalit a zamyslet se nad tím, co je v životě skutečně důležité.