karoli.c karoli.c komentáře u knih

☰ menu

Údolí Údolí Bernard Minier

Knihy od Miniera miluji a na tuto jsem se několik dlouhých měsíců obzvláště těšila. Začátku a prostřední části knihy nemám co vytknout, ale od konce jsem asi očekávala víc, než jak tomu bylo. Možná jsem jen nebyla na příběh správně naladěná, ale konec mi prostě přišel moc rychlý, rozuzlení případu tam bylo sotva naznačeno, jako by se najednou konec vzal ,,odnikud,,. O hlavním pachateli se tam nepsalo už téměř vůbec nic...Autor této kvality to umí mnohem lépe, si myslím...

02.04.2021 3 z 5


Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Plzeň je mým druhým domovem a v Continentalu jsem několikrát přenocovala. Proto jsem se na příběh velice těšila. Ale... vlastně jsem ani nebyla zklamaná, avšak čekala jsem detailnější a obsáhlejší popis míst a bohužel, každou druhou stránku na mě dýchalo to, jak strašně nesympatická a chladná mi připadá hlavní hrdinka. Dle mého se jí zase takové ohavné příkoří, aby si to pak vybíjela na svých dětech, nedělo :). Za mě Podbrdské ženy byly o mnohem, mnohem lepší..

01.06.2020 3 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Hynek mi byl sympaticky nesympatický. Myslím, že na to, že je autorka žena, se naprosto brilantně dokázala vcítit do duše chlapa. Myslím, že podobně jich smýšlí velká část, ač to často neříkají nahlas :).

05.04.2020 5 z 5


Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Slušný rozjezd, potažmo i střed. Když se děj chýlil ke konci, kousala jsem si nehty zvědavostí, jak to vše dopadne. Konec mne ale ...nenadchl, spíše trochu zklamal. Bylo to najednou vše překotné a působilo to na mne, že autor chtěl ze složitého příběhu jen nějak vykličkovat a uzavřít to.

Autor to, dle mého, umí mnohem lépe.

05.04.2020 3 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Příběh Gerty ve mně zanechal silné pocity smutku a prázdna. Víc asi netřeba komentovat. I když se mi kniha četla hůře (možná kvůli stylu psaní), jednoznačně by ji každý měl mít ve své knihovně.

06.01.2020 4 z 5


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Tato kniha mi na nočním stolku ležela mnoho týdnů, než jsem se do ní pustila. Ani nevím proč se mi do ní nechtělo, asi jsem tušila, že téma bude tíživé, ne lehko vstřebatelné (a já zrovna nechtěla o ničem moc přemýšlet). Nakonec jsem však přečetla jedním dechem. Předurčené osudy 3 generací žen na statku, k udření a v blízkosti mužských tyranů, se mi vryly hluboko do srdce.. Hodnotím 5*

06.01.2020 5 z 5