Karolbookworld Karolbookworld komentáře u knih

☰ menu

Tokyo Story Tokyo Story Tereza Macková

Tokyo story je kniha , po které sáhnete po těžkém dnu , je to knoha která vám zlepší náladu a přenese na vás atmosméru rušného Tokya .
Věřím , že stejně jako mě vám vykouzlí úsměv na tváři a zlepší vám aspoň jedno odpoledne . Není to kniha nabytá neuvěřitelnou akcí , která by vás napětím nenechala spát, ale to myslím ani nikdo nečeká. Mě zedla náladu a hlavně autorka má moc krásný styl psaní , který se pohodlně čte a vykreslí vám nádherně příběh.
Co se týče postav , tak ty mi také sedly a tak mi nezbývá nic jiného , než ji dát zasloužené 4*

12.03.2022 4 z 5


Zrazená Zrazená Kiera Cass

Zrazená přišla okamžitě nařadu po prvním díle a já už takto na začátku prozradím , že jsem spokojená .
Po konci prvního dílu jsem byla opravdu zvědavá , jak si s tím Kiera Cass poradí a už od začátku mi bylo jasné , že to nebude snadné . Udržela si svou čtivost a i prostředí , ve kterém se nově nacházíme popisuje velmi dobře. Vlatně po celou knihu jsem měla úsměv ať kvůli romantické lince nebo kvůli královským intrikám .
Celkově řeknu , že jsem spokojená na to , že jsem myslela , že tato dualogie je propadák , tak jsem teď její velký fanoušek .
Dávám ji sice menší hodnocení 3,5* , ale i tak chci apelovat na všechny , aby se nenechali od knih s špatným hodnocením odradit a zkusily a poznaly .
V tomto případě to pro mě bylo skvělé

08.03.2022 3 z 5


Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Zaslíbená je kniha , na kterou jsem slyšela neuvěřitelně moc špatné názory a skoro žádné pozitivní , i přesto jsem se do ní dlouhou dobu chtěla pustit , neboť mě to strašně lákalo .Když přišla situace kdy jsem nevěděla , po čem šáhnout , Zaslíbená dostala svou šanci a já vám povím , mě se to prostě líbilo.
Vím , že půjdu hodně proti proudu , ale nezlobte se na mě , ale to nebylo vůbec špatné . Kniha jako každá od Kiery Cass byla neskutečně čtivá a i hlavní hrdinka Hollis nebyla vůbec špatná a tak se za ní nečetlo vůbec špatně.
Sice jsem pocelou knihu měla pocit , že toto nemohla napsat Kiera Cass a speciálně u postavy Jamesona , chápete , že tato autorka napsala Maxona ?
Naopak Silas už mi mnohem více seděl a i více se podobal na Maxona . Celou knihu jsem čekala , co přijde tak špatného , že to všichni tak nesnáší , ale nic nepřišlo ba naopak se mi kniha líbila čím dál tím více a ten konec to vystřelil .
Ipřesto dávám ,,pouze´´ 3,7* ale i tak .
Podle mě jsem měla tak malá očekavání , že mě kniha mohla jen překvapit .
Jinak kdo taky už od začátku měl rád postavu Ethana ?

08.03.2022 3 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Asi opravdu půjdu proti proudu , ale bohužel za mě je 3. díl HP nejslabší .
Po recenzích ostatních nastoupila očekávání a ty bohužel zničily můj dojem na tuto knihu.
Předem chci říct , že to vůbec neznamená , že je špatná nebo že mě nebavila , jen mě nenadchla tak , jako předchozí díly bohužel . Chápu proč lidé tento díl milují , ale já zůstávám stále věrná 2. a 5. dílu

07.03.2022 3 z 5


Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Olga Minaříková

Krásná kniha plná spousty zábavných historek dočaskáře , ale zároveň i dost informativní pro někoho , kdo by potencionálně o dočaskářstvím uvažoval .
Strávila jsem s ní jedno krásné odpoledne a můžu jen a jen doporučit , pokud potřebujete rozesmát či si jen zlepšit náladu + ta nádherná obálka bude dělat v knihovně parádu

07.03.2022 5 z 5


Krvavý lístek Krvavý lístek Crystal Smith

Krvavý lístek je originální YA fantasy , které mi vzalo dech .
Kniha je neskutečně čtivá , a její svět neskutečně poutavý . Aurélie jakožto hlavní hrdinka je skvělá , výborně se za ní četlo a upřímně sem ji měla ráda.
Za co knihu teké musím vyzdvihnout jou ty zvraty , nečekané , krásně načasované a dost dobře mířené na city čtenáře. Velké odhalení bylo pro mě dechberoucí a zároveň jsem byla nadšená reakcí Aurélie na jedno odhalení . Takhle by to mělo vypadat .
Celkově jsem byla z knihy nadšená a pokud váháte , už neváhejte .
Velmi doporučuji , získává 4,5*

07.03.2022 5 z 5


Dva tajemství neudrží Dva tajemství neudrží Karen M. McManus

Od autorky jsem četla všechny knihy , ale tato je za mě suveréně nejlepší . Až jsem překvapená , že zde nemá tak dobrá hodnocení , jako její předchozí sestry.
Za mě byla tato kniha proště úžasná , néjenže byla čtivá a poutavá , tak i hlavní hrdinové mi byli velmi sympatičtí a po celou dobu se mi za ně skvěle četlo . Co se týče té detektivní stránky , tak tam autorka neselhala a opět se vytasila s úžasnou autmosférou a mrazivým vyvrcholením.
Nevím , co jiného dodat než to , že u konce mi běhala husí kůže
Získává hodnocení 4,5 *

07.03.2022 4 z 5


Jeden z nás je na řadě Jeden z nás je na řadě Karen M. McManus

Druhý díl Jeden z nás lže byl pro mě hořosladké navrácení do světa mých oblíbených hrdinů z prvního dílu , prostřednictvím novějších mladších hlavnch hrdinů. Bohužel jsem si je tolik neoblíbila , ba naopak jsem si celou knihu přála , aby se to změnila , a já zase měla ty svoje staré hrdiny . Ti v celé knize hrají velkou roli , ale jsou trochu upozaďovaní .
Co se týče detektivní zápletky , ta se autorce tolik nepovedla . V jedničce mi vyvrcholení vzdalo dech , u tohoto dílu jsem to prostě přešla .
I přesto jsem za něj ráda , protože aspoň napravil konec jedničky a dal mi tak odpovědi na otázky .
Celkově to špatné nebylo , ale ani to bohužel nedostálo prvnímu dílu

07.03.2022 3 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Jeden z nás lže je originální YA thriller , který vás nenechá odložit knihu .
Velkým plusem knihy jsou její hlavní hrdinové , kteří jsou opravdu různorodí , a každý si svým způsobem získá vaše čtenářské srdce .
Musím vyzdvihnout úžasnou romantickou linku mezi dvěma hlavními hrdiny , ta byla pro mě dalším důvodem číst .
Vyvrcholení celé knihy jsem neodhadla až do poslední chvíle , a věřte , opravdu vás překvapí , jak to autorka vymyslela , a co na vás celou tu dobu kula .
Hvězdičku jsem ale strhla za konec , který se mi kvůli jedné věci , kterou autorka pravedla , opravdu nelíbil .
Knihu moc doporučuji, pokud jste fanouškem YA thrillerů , či pokud s nimi chcete začít

07.03.2022 4 z 5