Tokyo Story

Tokyo Story https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417611/bmid_tokyo-story-nGC-417611.jpg 4 74 26

Alice Wernerová cestuje z Prahy do Japonska s jediným cílem – najít někoho, kdo byl v jejím životě důležitý. Muže, s nímž se seznámila v Praze a do kterého je i po dvou letech stále beznadějně zamilovaná. Jenže najít jednoho člověka v mnohamilionovém Tokiu, když má k dispozici jen křestní jméno, starou fotografii a nedokonalou znalost japonštiny, se jeví být víc než nemožné. Nic ji ale nemůže od jejího úmyslu odradit. Její zběsilé pátrání získá zcela nový směr, když jí do cesty vstoupí nečekaný pomocník. Japonský mladík, který se vrací po studiích v Americe za svou rodinou na Hokkaidó, aby se oženil a převzal otcovu firmu. Ten ji nazývá praštěnou cizinkou. Myslí si o ní, že je šílená a zoufalá. Ale udělá cokoliv, aby byla šťastná. Najde Alice lásku svého života? A může si být jistá, že je to skutečně pravá láska?... celý text

Přidat komentář

veriszv
20.08.2022 4 z 5

Nenáročný příběh, předvídatelný a téměř na jeden zátah. Ale takhle milou jednohubku jsem opravdu potřebovala. Pokud hledáte něco u čeho vypnete a bude vám hezky, tak Tokyo Story by vám mohlo padnout do nálady stejně jako mně. A pokud vás navíc baví Japonsko, tady můžete nasát zase trochu jeho atmosféry.

Karolbookworld
12.03.2022 4 z 5

Tokyo story je kniha , po které sáhnete po těžkém dnu , je to knoha která vám zlepší náladu a přenese na vás atmosméru rušného Tokya .
Věřím , že stejně jako mě vám vykouzlí úsměv na tváři a zlepší vám aspoň jedno odpoledne . Není to kniha nabytá neuvěřitelnou akcí , která by vás napětím nenechala spát, ale to myslím ani nikdo nečeká. Mě zedla náladu a hlavně autorka má moc krásný styl psaní , který se pohodlně čte a vykreslí vám nádherně příběh.
Co se týče postav , tak ty mi také sedly a tak mi nezbývá nic jiného , než ji dát zasloužené 4*


lenkavildomcova
27.01.2022 3 z 5

Dávám 3 hvězdy, za to, že se příběh dobře četl. Byla to taková červená knihovna. Těšila jsem se na knihu o Japonsku a to teda rozhodně nebyla. Mohlo se to odehrávat kdekoliv a jmenovat se třeba Praha story, Paříž story.

janinca
12.09.2021 3 z 5

Nenáročné a předvídatelné čtivo, ale má na obálce srdce, takže se do výzvy počítá….

Daisy21
21.07.2021 4 z 5

Pohodová romantika, byť poměrně předvídatelná. Čtivý styl, příjemné nakouknutí pod pokličku atraktivní země. Až na pár chybek velmi příjemné čtení na dovolenou.

florentinas
03.04.2021 3 z 5

pohodové čtení, super na cestování MHD díky rozsahu knížky. Posledních cca 30 stran mě bavilo nejvíce.

Adele02
17.09.2020 2 z 5

Jsem ochotná přijmout, že ryze romantické příběhy jsou samé klišé, jednoduché postavy a poněkud odhadnutelný děj, ale tohle na mě bylo přesto trochu moc. Postavy na proplesknutí, jak Alice, tak Hikaru jsou absolutně nepoužitelní a za to, co předváděli na konci, bych jim ten konec ani nepřála. Připadalo mi, že se celý příběh točí v bludných kruzích, některé situace vyhrocené na maximum, jiné dost přibarvené, což leckdy působilo až zbytečně, když bylo jasné, k čemu to vede. Vývoj vztahů minimální. Bohužel, ale za mě je Tokyo Story zklamání.

tina9338
16.09.2020 5 z 5

Krasny pribeh ktery Vas dostane do Japonska. Postavy jsou moc hezky popsane, od zacatku jsem se dobre zorientovala. A ta obalka je nadherna. Moc doporucuju jako odpocinkove cteni.

Domen
16.09.2020

Dlouho jsem hledala nenáročnou knihu v prostředí Japonska a hle, našla jsem!
Při čtení má člověk pocit, jako by tam opravdu byl a cestoval s Alice. Působila na mě i dosti reálně a musím se přiznat, že po přečtení jsem se lekla, že už je konec. Mám ji podruhé rozečtenou a těším se na ní stejně jako poprvé. Rozhodně doporučuji, hlavní postavy jsou sympatické a hodně krát jsem se tak upřímně rozesmála... i na veřejnosti v hromadné dopravě a vůbec mi to nevadilo.

LilianaFalcon
19.08.2020 4 z 5

Hezká oddechovka.
Hrozně se mi líbila pointa s Katsuem, pokud by tam ta vsuvka nebyla, nebylo by to tak úplně ono.

Osice
02.08.2020 4 z 5

Právě jsem dočítala knihu o jednom prapodivném japonském manželském páru (Klíč, D. Tanizaki), když Mibaf zveřejnil svůj komentář k této knize. Řekla jsem si, proč ještě chvilku v Japonsku nezůstat:-)

„Jdeš pozdě,“ pronesl obyčejně Katsu s ledovým výrazem.
„Jen o pár minut.“
„Když přijdeš pozdě na vlak, byť jen o pár minut, ujede ti.“
„Ty ale nejsi vlak.“
„Kde bereš tu jistotu, že na tebe budu vždycky čekat?“

Nenáročné čtení, které jsem si užila, ale na které brzy zapomenu. Byly momenty, kdy jsem se musela pousmát. Velmi předvídatelné s dějovými zvraty, které jsou typické pro romantické knihy:-) Škoda, že nebylo v textu víc japonštiny. Zajímalo by mě, jak by kniha vyzněla, kdyby ji psal japonský spisovatel. Mohla by z ní být povedená manga. A nemohla jsem si nepřipomenout bláznivý japonský seriál Nodame Cantabile. Také se v něm hraje na klavír a část děje se odehrává v Praze:-) A teď jsem dostala chuť na ramen. Japonský nemáme, ale korejských máme spoustu… (すみません, můj komentář asi nedává moc smysl.)

Mibaf
31.07.2020 4 z 5

Pokud chcete k letnímu čtení svěží oddychovku, kde je velmi rychle jasné jak se bude děj vyvíjet, pak je tato kniha právě pro vás.

Simikik
21.07.2020 5 z 5

Příjemně čtivé story o síle lidských emocí naplněné Japonskem od začátku do konce. Stačí pár stran a už se dá tušit, jak bude příběh pokračovat. Je to předvídatelné, přesto ale milé čtení. Možná právě ta předvídatelnost mě nutila číst dál a uspokojit si tak svoji touhu po dokončeném příběhu. Současně se autorce daří psát realisticky a uvěřitelně. Řádky příjemně plynou, navazují na sebe a vytváří dojem "teď a tady".

Sabča92
21.07.2020 4 z 5

Tokyo story je krátká jednohubka, která se čte opravdu moc dobře. Děj pěkně odsýpá a nikde se zbytečně nezdržuje. Jedná se o romantický příběh, kdy dívka z Česka odjíždí do Japonska hledat kluka, pianistu, kterého miluje. Kromě bláznivé honičky za láskou ji čeká také objevování Tokia, což je jeden z velkých předností celého příběhu. Právě od Tokyo story jsem dostala přesně to, co jsem před lety od podobné knihy očekávala. Romantiku, humor, poznávání města a oddechovku, která mě bude bavit. A přesně to jsem od knihy dostala. Navíc jednotlivé postavy jsou napsány opravdu reálně a mají zajímavý charakter. Alice je dívka, kterou bych asi nedokázala být. Nedovedu si představit, že bych sebrala odvahu a odjela do tak velké země hledat svou ztracenou lásku. Smekám před ní pomyslný klobouk.

dia.riedl
20.07.2020 3 z 5

Lehká, svižná a milá knížka.

roxy8
04.07.2020

Lehky a prijemny pribeh, dobre se cte. Knizka se mi moc libila, oddechovka na dovolenou a zpestreno japonskymi realiemi.

bara5417
30.06.2020 5 z 5

Díky autorčinu osobitému stylu jsem s ní cestovala Japonskem, cítila jsem se jako v Japonsku, duši obohacující pocit nadále v ní setrvávající i po přečtení, neklamné to znamení krásné literatury. Bylo by jistě nejen mým přáním nadíti se pokračováni.

Lauralex
14.06.2020 4 z 5

KAWAII!
Směsice rámenu, japonského kouzla, zběsilého roadtripu, asijského seriálu a klasické mangy. A tak strašně mi to bodlo. Už dlouho jsem potřebovala něco tak příjemného, lehkého a nepříliš dramatického. Moji potřebu to naprosto splnilo. Ještě teď mám motýlky v břiše.

Možná že kdybych v tomto světě nebyla sama zainteresovaná, což byl i důvod, jak jsem se ke knize dostala, moje nadšení by třeba bylo o něco menší, tohle mi hodně hrálo do nálady a povahy, ale myslím, že i tak by se mi to líbilo, celkově je to tak sympaticky podáno, že se člověk cítí dobře a spokojeně.
A nevím proč, ale celou dobu jsem před sebou viděla seriál My secret romance, úplně takové deja vu.

Plně využitý prostor příběhu, nic nechybělo, ani nepřebývalo a plynulo to krásně po celou knihu, další prodlužování a natahování, leč věřím, že by bylo napsáno stejně hezky a dobře, by tomu jen ublížilo.
Od začátku bylo jasné, jak to dopadne, což je někdy na škodu, ale tady jsem to autorce vůbec nezazlívala, ba naopak, přála jsem si/jim to od prvního setkání. A tady ten konec ani nepůsobí plytce, přesně tak to k tomu příběhu sedí. Jediné mínus, co mě mrzelo, byl ten "dovětek" o Katsuovi, a kdyby to tam nebylo, celý ten příběh a vztah/vztahy by získaly podle mě na větší autenticitě, prožitku a přímočarosti.

Teď mám akorát tak chuť hned sbalit kufry, zarezervovat první letenku, nasednout do letadla a podniknout svoji dobrodružnou cestu po Japonsku (kam se chci už dlouho podívat, moje vysněné místo). V téhle cestě za láskou bych byla totiž ráda o něco déle.
Takže až se někdy budu chtít zase přenést do asijské atmosféry, rozhodně budu moct sáhnout po této knize.

verun.ne
22.05.2020 4 z 5

Krátký a svižný román, o kterém už od začátku tušíte jak to dopadne. I přesto to neubírá na čtivosti a zajímavosti příběhu. Setkání západní kultury s tou východní bude vždy velmi rozdílná. I když se jedná o román, naskytne se několik příležitostí a situací, aby byla nastíněna rozdílná kultura, výchova a dost možná i hodnoty obou kultur, které vedou nejednou k nepochopení. Je to příběh velmi současný. Kdo má rád Japonsko, určitě je to kousek co své místo v knihovně nalezne, na příjemné posezení ke kávě či čaji ideální :)

bagel
18.05.2020 3 z 5

Nenáročný a předvídatelný příběh na jedno posezení.

Štítky knihy

Japonsko

Autorovy knížky

Tereza Macková
česká, 1985
2020  78%Tokyo Story

Kniha Tokyo Story je v

Právě čtených2x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených7x
Knihotéce80x
Chystám se číst43x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x