Jeden z nás je na řadě

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Pokračování bestselleru New York Times Jeden z nás lže. Po Simonově smrti zaplavila Bayviewskou střední vlna jeho napodobitelů. Každý z nich se snažil navázat na úspěch Simonova blogu, nikomu se ale nepodařilo dosáhnout jeho kvalit. Až doteď. Tentokrát se však nejedná o blog. Jedná se o hru, kterou všichni dobře známe. Pravda nebo úkol. Neznámý anonym zneužívá citlivé informace o spolužácích a nutí je vybrat si ze dvou možností. Splnit nelehký úkol, nebo zvolit pravdu, a nechat se tak vystavit veřejnému ponížení. Vzdát se hry není povoleno. První je na řadě Pheobe. Pokud se rozhodne nesplnit úkol, bude muset odhalit pravdu. A ta o ní není vůbec pěkná... Další hráčkou je Maeve. Proč jen nebyla moudřejší? Úkol je vždycky ta lepší varianta... Když si hra vybere Knoxe, úkoly se pomalu začínají zvrhávat... Je vůbec možné, aby někdo zašel ještě dál než Simon?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440886/big_jeden-z-nas-je-na-rade-jP6-440886.jpg 4.2259
Série:

Jeden z nás lže 2.

Žánr:
Literatura světová, Thrillery, Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)

One of Us Is Next, 2020

Nahrávám...

Komentáře (55)

Kniha Jeden z nás je na řadě

Alisce
13. května

Jelikož jsem nejdřív viděla seriál a až potom četla knihy, byla jsem ze začátku pokračování knihy překvapená, že je to dost odlišný příběh. Netflix si s pokračováním poradil po svém, ale obě verze mají něco do sebe. Závěr byl poutavý, nemohla jsem se od něj odtrhnout.

kotoulek
13. května

(+ SPOILER) Za mě teda mnohem lepší díl než první. Postavy byly mnohem sympatičtější než v prvním díle a ani chvilku jsem se nenudila. Strašně moc jsem záviděla Meave Luise a doufala jsem, že spolu skončí.
Byl to opět částečně předvídatelné, ale rozhodně míň než první díl, takže jsem byla docela napjatá až do konce a ten úplnej konec, poslední kapitola, mě docela dostala.

klarka41711
26. února

Jeden z nás lže byla topovka. Tenhle díl byl horší, ale přesto jsem si ho užila. Je pravda že mi trval celkem dost dlouho než jsem ho přečetla, narozdil od prvního dílu, který šel hned. Postavy jsou v téhle knížce lepší než v té první. Oblíbila jsem si ke více. I nápad zněl líp, ale celkem mě mrzelo, že ta hra pravda nebo úkol skončila celkem brzo. Konec nebyl nejhorší, ale zase ne tak dobrý abych si řekla, že tahle kniha je lepší než první. Takže doporučuji, ale nečekejte, že to bude lepší kniha než jeden z nás lže.

Fortuna7
20. února

Za mě zatím nejlepší autorčina kniha. Ze začátku jsem si trochu pletla postavy a do čtení jsem se musela nutit, ale pak se příběh rozjel a já jsem byla neskutečně zvědavá, kdo za tím vším stojí. Pachatele jsem sice odhadla, ale motiv jsem neznala, takže mě čtení bavilo. Když by v 1. polovině knihy byly trochu víc akce, tak snad dám i plný počet hvězd.

MayaBu
08. února

Jsem velice mile překvapená. První díl jsem četla před lety, sice mi přišel relativně čtivý, ale byla jsem dost zklamaná závěrem i předvídatelností. Teď, po zhlédnutí první série adaptace (která měla děj jedničky lehce pozměněný - k lepšímu!), jsem si řekla, než se pustím do druhé série, proč nezkusit i knižní "dvojku"?

Bylo to čtivé, postavy zajímavé a dobře rozpracované (stejně jako vztahy mezi nimi) a sice rozuzlení opět bylo alespoň z části odhadnutelné, ale jsem spokojená. Je pravda, že se děj ve výsledku víc točil právě kolem vztahů než detektivní/thrillerové zápletky, ale mně to přesně padlo do noty.

laniae
17.12.2022

Na Netflixu (jako druhá série Jeden z nás lže)

Kuxka
22.10.2022

Moc se mi to líbilo. Nemohla jsem se dočkat, až mi ta knížka přijde, od dočtení Jeden z nás lže jsem byla jako na trní a pořád jsem kontrolovala, jestli už to nedoručili. Jsem ráda, že se tam občas ještě ukázala Bayviewská čtyřka. Je to stejně čtivé jako první díl, autorka prostě umí, už se jdu poohlížet po dalších jejích knížkách. Jediné, co se mi nelíbilo, byla otevřenost konce. Každopádně můžu jen doporučit!

greenie05
06.07.2022

Líbila se mi úplně stejně jako první kniha. Opravdu dobře se to čte, zajímavý děj a úžasné, propracované postavy. Od autorky si plánuji rozhodně přečíst víc knih.