Karlika Karlika komentáře u knih

☰ menu

Na hřbetě Itálie Na hřbetě Itálie Harry Clifton

Oblast Abruzza znám, znám jak pobřeží, tak hory, tak zapadlé vesničky a při čtení knížky jsem měla pocit, že tam jsem, cítím vítr, vůně, slyším hlasy... díky moc za tuto knížku!

17.08.2018 5 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Strašně dlooooooooooouuuuuuuuuuhé a nudné. Určitě Dobrý nápad, každá milujeme pana Darcyho, ale mít ho doma... Děj byl jednoduchý, předvídatelný, ale to se od knížek " na pláž" očekává, žádné přemýšlní, jen zábava. A ta mi tu chyběla, zbytečně dlouhé věty, o ničem, co by šlo říci jedním odstavcem je na stránku nebo dvě. Knížku jsem bez problému poslala dál, chybět mi doma nebude.

02.03.2018 2 z 5


Ledová jako sníh Ledová jako sníh Danielle Paige

Krásný obal knížky :-)
Právě kvůli obalu, mi knížku donesl ježíšek. Pustila jsem se do čtení, ze začátku mě to bavilo, čekala jsem co a jak se rozvine a čekala jsem a čekala a najednou byl konec. Hlavní hrdinka mě štvala, rozmazlené děcko, které nekouká kolem sebe. Pomalý zdlouhavý děj, pár dobrých nápadů, ale vše je jen povrchní. Sama bych si knížku nekoupila a myslím, že než vyjde další díl, tak zapomenu, že jsem vůbec něco četla.

02.03.2018 2 z 5


Podvolení Podvolení Michel Houellebecq

Je to moje první kniha od Houellebecqa, tak nemám srovnání a proto mě možná nadchla. Je to zajímavý pohled co a jak by se mohlo stát. Myslím, že ten pohled je trošku zjednodušený, ale není tolik od pravdy, není až tak nereálný. Kolikrát jsme v běžném životě ustoupili, jen abychom měli klid a nevyvolali konflikty a proč to neudělat a netěžit z toho... Je to knížka na kterou myslím dlouho po té co jsem ji přečetla a x-krát posloužila jako téma u vína " co by bylo/bude kdyby".

31.01.2017


Zámek Zámek Franz Kafka

Kafku mám velice ráda, jeho knihy jsou nadčasové a Zámek je pro mě jeho nej kniha, četla jsem x-krát, viděla její zfilmování a vždy tam objevím něco jiného, nového, rozporuplného. Je to knížka, která mě fascinuje, okouzluje a přitahuje...jsem jako můra vábená jasným světlem.

31.01.2017


Za trochu lásky Za trochu lásky František Kožík

Pro mě dva nejlepší spisovatelé v jedné knížce :-) Jeden s neuvěřitelným talentem píše o druhém. Životopis který Vás baví a nenásilnou formou se dozvíte o životě Vrchlického a hlavně nezapomenete! Vychutnávala jsem si každou větu, každé slovo... dospívala jsem s Vrchlickým, odpočívala na plovárně v Chuchli, pociťovala osamění i naplnění... prostě Za trochu lásky šla bych světa kraj...

30.01.2017 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Knížku jsem přečetla téměř jedním dechem, je hodně čtivá a udrží Vaši pozornost. Strašně nerada jsem opouštěla svět víl a moc se těším na jeho pokračování!

30.01.2017


Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Noční klub I a II ... naprostá klasika... čteno nesčetněkrát... když je špatná nálada, vezmu knížku, někde otevřu a čtu... vtipná, vždy mě strhne... jj autor musí být šílenec, ale dokonalý šílenec a knížky nemají chybu... ano je tam hodně krve, much, mrtvol... ale s tím se musí počítat a vychutnat si to! Miluji tento styl humoru a hlavně.... dobro vždy zvítězí!!!! B-)

07.07.2015 5 z 5


Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

..bude skvělé narodit se znovu jako mravenec.... :-) je to prostě SKVĚLÉ!!!! Knížka baví od začátku do konce. Čteno několikrát a vždy se nemůžu odtrhnout, otevřu, čtu a čtu, kouknu na hodiny.. cože už 3ráno?, nevadí, čtu dál...

07.07.2015 5 z 5


Špeky Špeky Rob Grant

Dobrá kniha, zasmějete se, zamrazí vás, hlavně jestli máte sami zkušenosti s nadváhou či anorexii... Kniha do autobusu, tramvaje, metra, na dovolenou...

07.07.2015 4 z 5


Mango, láska a kari Mango, láska a kari Valijah Klásová

Kniha se čte velmi dobře, je to takové lehké letní čtení. Velké plus za recepty a jejich popis, opravdu máte chuť je jít hned vyzkoušet. Ale pořád je to jen dobře napsaná reklama na e-shop. Ale proč ne... hned po přečtení jsem na stránky také zabrousila. Jen za mě jedno velké minus, po přečtení máte pocit, že si okamžitě musíte najít chlapa Pákistánce, protože je prostě nejdokonalejší, všechno ví nejlépe, je ohleduplný, citlivý, přesně ví co si myslíte, rozdává životní moudra na každém kroku, ženu má za bohyni... budu věřit, že je autorka hodně zamilovaná, a nejedná se o nábor manželek pro muslimy.

07.07.2015 3 z 5