Na hřbetě Itálie

Na hřbetě Itálie https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137871/bmid_na-hrbete-italie-7D1-137871.jpg 4 8 2

Jeden rok v horách Abruzza, v horách střední Itálie. Irský básník Harry Clifton strávil se svou ženou rok v opuštěném farním domku ve vesnici vysoko v Abruzzu, v horách střední Itálie. Jeho poetické vyprávění nás nechává nahlédnout do života mladého páru hledajícího klid k tvořivé práci, ale hlavně – a mnohem hlouběji – do života malé horské komunity vzdálené jak upadající církvi, tak abstraktnosti státu, do opravdovosti života, jenž je spjat s drsným prostředím. Vzniká obraz plný zvuků, barev i emocí, s citlivou snahou o pochopení i vlastní přežití – příchod zimy a hlubokého ticha, kouzlo rozkvétajícího jara, jemné a složité předivo lidských vztahů na pozadí historie plné divokosti i svobody, která vypovídá mnohé i o Itálii samotné a o celé Evropě.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , BB art
Originální název:

On the spine of Italy , 1999


více info...

Přidat komentář

gleti
20.07.2019 5 z 5

Autor umí dokonale pracovat se slovy, protože i čtenář, který Abruzzo nikdy nenavštívil, má při čtení pocit, že vesničku i s jejími obyvateli dobře zná. Společně s ním prožívá vše, co mu krásná ale drsná (občas i drsnější) krajina nabízí.

Karlika
17.08.2018 5 z 5

Oblast Abruzza znám, znám jak pobřeží, tak hory, tak zapadlé vesničky a při čtení knížky jsem měla pocit, že tam jsem, cítím vítr, vůně, slyším hlasy... díky moc za tuto knížku!


Štítky knihy

Itálie

Autorovy další knížky

Harry Clifton
irská, 1952
2000  100%Vzdálené tóny naděje
2007  83%Na hřbetě Itálie

Kniha Na hřbetě Itálie je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x