Mango, láska a kari

Mango, láska a kari https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210466/mid_mango-laska-a-kari-A2Y-210466.jpg 4 38 11

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, i přes pochybnosti svého okolí, otevřít si v Čechách obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě zkomplikuje láska? Kniha Mango, láska a kari začíná přáním mladé manažerky Wali otevřít si obchod s indickým kořením. Na cestě za vysněným cílem musí překonat svou počáteční nedůvěru vůči indické kuchyni, ochutnat do té doby neznámá jídla a k tomu všemu ji ještě zaskočí její city k přitažlivému Pákistánci Shahidovi. Příběh je doprovázen množstvím chutných receptů, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Autorka zde představuje známější, ale i pro našince zcela exotická jídla, prodchnutá vůní garam masaly, kardamomu – královny koření a mnoha dalších exotických chutí.... celý text

Lucie_1986
Lucie_1986
29.04.2023 5 z 5

Davam plny pocet hvezd. Knizka me nadchla jak svou beletristickou, tak kulinarni casti. Pribeh vychazi z autorcina osobniho zivota a jejiho pratelstvi s pakistanskym muzem (velice by me zajimalo pokracovani ). Recepty jsou naprosto top, knihu mam sotva par dnu a dva jsem jiz vyzkousela a jako milovnice indickych pokrmu a casta navstevnice ind. restauraci musim potvrdit jejich naprostou autenticnost.

Marla
Marla
17.11.2022 5 z 5

Velice příjemné čtení vonící kořením a dobrým jídlem. Moc jsem si knížku užila.


Kory98
Kory98
09.11.2022 3 z 5

Zvláštní knížka - chvíli román, chvíli kuchařka, což by samo sobě asi nevadilo. Ale příběh mě moc nezaujal, hlavní hrdinka byla zvláštní, přišlo mi, že pořád na něco čeká. Sympatické mi na ní bylo jen to, že si otevřela internetový obchod s indickým zbožím, začala se učit vařit a neměla předsudky vůči jiným národům. Ale něco jiného je žít s Pákistáncem v Čechách a něco jiného v Pákistánu. Abych to završila, tak nejvíce mě na knize zaujaly recepty na indickou kuchyni.

BuchtaMaková
BuchtaMaková
14.01.2019 5 z 5

Zajímavý příběh, dobře a srozumitelně popsané recepty. Jednoznačně však chybí obrázky u receptů. Je to spíše příběh s recepty než kuchařka.

Vivienca
Vivienca
19.12.2018 5 z 5

Zajímavé počtení pro každého, kdo má rád Indii a všechno kolem. Některé historky ve mně vyvolaly úsměv neboť mi připomněli vlastní zážitky z dob pobytu v zahraničí. Pěkně popsané recepty, a i když ne všechny jsou pro mě proveditelné, mám pár oblíbených, ke kterým se pravidelně vracím. Na můj vkus příliš mnoho receptů, klidně mohl být delší příběh a receptů méně.

Baushka
Baushka
23.11.2018 3 z 5

Dvě hvězdičky jsou málo, tři zase moc... Velmi oddychové nenáročné čtení. Děj pro mě splynul do: Tak dlouho ho využívala, až ji začal mít rád. Něco z receptů ale vyzkouším.

Chesterton
Chesterton
06.01.2018 4 z 5

Viděla jsem skvělý film Láska na kari a omylem jsme si myslela, že jde o knihu, podle které byl film natočen. Nejde. Nicméně je to také kniha inspirovaná pravdivým životním příběhem a lze vyhledat tyto internetové stránky.
Je velice barvitě psaná a opravdu jsem dostala chuť si nějaké jídlo uvařit a už jsem i jeden pakistánský krámek navštívila. zatím jsem zkoušela jen směsi koření.
Asi se ke knize ještě vrátím a třeba o dovolené něco zkusím uvařit.

alnahu
alnahu
03.10.2016 3 z 5

Manažerka Wali si touží otevřít obchod s indickým kořením, navštěvuje různé indické restaurace, kde ochutnává různá indická jídla. Kniha je proložena spousty indických receptů. Mě příliš neoslovila .

Karlika
Karlika
07.07.2015 3 z 5

Kniha se čte velmi dobře, je to takové lehké letní čtení. Velké plus za recepty a jejich popis, opravdu máte chuť je jít hned vyzkoušet. Ale pořád je to jen dobře napsaná reklama na e-shop. Ale proč ne... hned po přečtení jsem na stránky také zabrousila. Jen za mě jedno velké minus, po přečtení máte pocit, že si okamžitě musíte najít chlapa Pákistánce, protože je prostě nejdokonalejší, všechno ví nejlépe, je ohleduplný, citlivý, přesně ví co si myslíte, rozdává životní moudra na každém kroku, ženu má za bohyni... budu věřit, že je autorka hodně zamilovaná, a nejedná se o nábor manželek pro muslimy.

Ankavi
Ankavi
08.10.2014 5 z 5

Velmi příjemné překvapení. Kniha se četla jedním dechem. Ačkoli mám vždy ze vztahů českých dívek s cizinci hrůzu, kupodivu mně to v tomto příběhu nevadilo - asi proto, že se hlavní hrdina choval velmi sympaticky. Čtivý příběh jedné lásky v počátcích, protkaný vůní exotických receptů a koření. milá jednohubka, která potěšila.

bookcase
bookcase
02.09.2014 5 z 5

Mám ráda knížky z "moťácké" edice Příběhy psané s chutí a zároveň nevyhledávám knihy, jejichž hrdinky se zamilovávají do exotických cizinců. Pár jsem jich sice přečetla, ale vždy jsem si ťukala na čelo, jestli jsou ty holky, s prominutím, normální, protože to skoro nikdy nedopadlo dobře.
Byla jsem tedy zvědavá, jak se toto citlivé téma vyvrbí v téhle knížce.
Je napsaná čtivě, příběh vypráví přímo Wali. V knížce se snoubí láska, přátelství a vášeň pro exotickou kuchyni.
Wali má můj obdiv, že se dokázala vymanit ze zajetých kolejí stereotypního života a šla za svým vysněným cílem, ke kterému vedlo hodně překážek.

Autorovy další knížky

Valijah Klásová
česká, 1978
2014  72%Mango, láska a kari
2019  75%Život s chutí kari – Kari s chutí života

Kniha Mango, láska a kari je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě15x
Knihotéce10x
Chystám se číst22x
Chci si koupit10x