kaplička kaplička komentáře u knih

☰ menu

Nečekej, až zajde slunce! Nečekej, až zajde slunce! Eva Kantůrková

Kniha byla volně ke stažení a hodila se mi do Výzvy, jinak bych po ní nejspíš nesáhla. Několikrát jsem měla chuť ji odložit, styl psaní je poměrně složitý, formou dopisů, s minimem přímé řeči. Ale zároveň mě to i bavilo a zajímalo, strašně zvláštní kombinace pocitů... Připomenutí temné doby plné zákazů a příkazů a vůle jedinců se s tím vším nějak poprat.

02.02.2021 2 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nečekala jsem, že můj plný počet hvězd přijde hned na začátku roku, ale tady nejde jinak. Krásné pohlazení po duši, smích i pláč "v jednom kyblíčku". Děkuji pane Backmane za upřímný pohled na dnešní svět, za připomenutí toho rovného, vytrvalého a nezlomného cosi, co nikdy nesmíme přestat hledat v lidech okolo ani sami v sobě. A též díky za nového oblíbeného autora do sbírky.

24.01.2021 5 z 5


Křižovatky Křižovatky Jan Cimický

Moje první setkání s panem doktorem Cimickým coby spisovatelem, vcelku milé a příjemné. Určitě se pustím do dalších knih.

29.07.2020 3 z 5


Zvláštní, ale pravdivé Zvláštní, ale pravdivé John Searles

Přesně si pamatuji první myšlenku, která mě napadla po přečtení anotace - mít dítě s někým, kdo je pět let mrtvý, co to je za blbost? Ale ono je všechno trošku (úplně) jinak, než se na začátku zdá. Uchvátil mě autorův styl popisu jednotlivých postav a jejich prožitků, od každodenních všedností po hlubší myšlenky každého z nich, kdy do sebe postupně začíná všechno zapadat a dávat smysl. Už hodně dlouho jsem nedala plný počet hvězd, ale tahle knížka je v mém žebříčku hodnocení rozhodně výjimečná.

24.07.2020 5 z 5


Poslední noc Poslední noc Pavel Kraus

Taky jsem od knížky čekala víc. Autorův občasný humor je sice sympatický, ale to je tak asi všechno. Na detektivku rozvláčné, zdlouhavé, bez spádu...

18.02.2020 2 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Moje první a určitě ne poslední setkání s autorčinou tvorbou. Knížka splnila moje očekávání, i když k padnutí na zadek zase nebyla. Souhlasím s tím, že Radka Třeštíková umí lépe vykreslit ten ženský pohled na svět, ale celkově se mi její styl psaní líbí.

10.06.2018 3 z 5


Tajemství katakomb Tajemství katakomb Tom Egeland

V porovnání s ostatními knihami tohoto autora trošku slabší kousek, opravdu spíš pro ty teenagery. Děj vcelku předvídatelný, ale jsem určitě ovlivněná tím, že mi chyběl můj oblíbenec Bjorn Belto :-)

20.05.2018 3 z 5


Nostradamova závěť Nostradamova závěť Tom Egeland

Mně Egelandův styl psaní vyhovuje a sedí. Nic převratného a světoborného v tom nehledám, taková nenáročná oddychovka.

18.05.2018 4 z 5