Nečekej, až zajde slunce!

Nečekej, až zajde slunce! https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311821/bmid_necekej-az-zajde-slunce-bgV-311821.jpg 3 4 2

Je obětí, nebo je viníkem? Je jeho trest zasloužený? Ublížil rodině, když trval na svých principech? Lze ďábla obelstít? Tyto a další otázky řeší Josef, hlavní hrdina politického románu Evy Kantůrkové, v dopisech určených dceři. V komentářích k nim se dozvídáme více o situacích, postavách a činech v nich zmiňovaných. A také o době od poloviny padesátých do konce osmdesátých let minulého století.... celý text

Přidat komentář

pavel9410
06.02.2021 5 z 5

Zacatkem jsem se musel docela prokousavat, rozhodne to neni zadna lehka literatura. Pak se to ale zlomilo a vubec jsem se od knizky nemohl odtrhnout. Fascinujici zaznam doby. Nemyslim tim jenom realie, ale dopad na psychiku, na to, jak lidi mysli, chovaji se.

Precetl jsem v ramci vyzvy (diky za ni). A taky dik knihovne za eknihy zdarma. Od Kanturkove si urcite jeste neco prectu.

kaplička
02.02.2021 2 z 5

Kniha byla volně ke stažení a hodila se mi do Výzvy, jinak bych po ní nejspíš nesáhla. Několikrát jsem měla chuť ji odložit, styl psaní je poměrně složitý, formou dopisů, s minimem přímé řeči. Ale zároveň mě to i bavilo a zajímalo, strašně zvláštní kombinace pocitů... Připomenutí temné doby plné zákazů a příkazů a vůle jedinců se s tím vším nějak poprat.