Kapkaa Kapkaa komentáře u knih

☰ menu

Vražedná pole Vražedná pole Haing S. Ngor

Skvělá kniha? Rád bych řekl, že ano. Nicméně skutečnost, že to byla realita, mi to nedovoluje říct. Velmi silná četba, ze které mi bylo až smutno, jak se může něco takového stát.
Neskutečné zvěrstvo co tamní režim nastolil a ještě neskutečnější, že osvobození nebylo o nic lepší.

21.03.2024 5 z 5


Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR Eduard Stehlík

Kniha, která popisuje zážitky jednoho vojáka ze speciálních sil nabízí pohled do ,,zákulisí,, a ukazuje jak může vypadat kariéra v armádě.
Knížka je dle mého názoru určená spíše pro lidi, kteří buď to prošli nebo jsou v naší ,,moderní,, armádě. Těmto lidem budou mnohem bližší témata, které kniha popisuje a bude to pro ně více poutavé.
Nicméně i tak se ve druhé části knihy ze čtenářovo strany může dostavit lehká letargie, z těch všech historek, které jsou si všechny dost podobné.

24.04.2023 4 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Po dlouhé době se mi do ruky dostalo opět něco od ,,krále,, hororů Kinga a já se na jeho dílo velice těšil.
Outsider se v první třetině knihy trochu přetvařuje a vy můžete nabít zdání, že se jedna o detektivku, což se v pozdější části změní a autor se dopracuje k tomu co umí nejlépe a to je horor s nadpřirozenem.
Kniha má dobrý nápad, dobré postavy a velice zajímavou postavu outsidera. O to víc mě zamrzelo vyvrcholení knihy s již zmíněným antagonistou, které je nijaké a tak nějak vyšumí do prázdna.

19.04.2023 4 z 5


Dobrodruh z paneláku Dobrodruh z paneláku Lukáš Matějček

Jak zhodnotit dílo, které není autobiografický cestopis a ani román. Je tak od každého trochu a bohužel v žádné z těchto kategorií není dotažen do konce.
Já sám nejsem fanoušek a čtenář autobiografických cestopisů nicméně tohle dílo mě zaujalo svým románovým zpracováním. Bohužel románová část o lásce hlavního hrdiny k ženě, která má očividně nějaký problém, je nejslabší částí celé knihy.
Celá zápletka o lásce působí naroubovaná na tvrdo a moc do zbytku knihy nesedí.
Co se týče částečně autobiografického cestování hrdiny, to jest mnohem lépe zpracované a podíváte se s ,,hrdinou,, do zajímavých koutů světa či zajímavých situací. Bohužel i tahle část má svá hluchá a nezajímavá až nudná místa.
Celkově knihu mohu doporučit, nicméně má svá ALE. Párkrát jsem knihu musel odložit a odpočinout si od ní, abych jí dočetl.

08.03.2023 3 z 5


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Vlk, další počin zajímavého spisovatele, který umí napsat velice čtivou záležitost. Od knihy jsem se nemohl odlepit stejně jak u předchozích dílů. Je to zapříčiněno stylem psaní a budováním napětí. To pan autor opravdu umí. Bohužel už je to druhá kniha kde dost uspěchal konec, který přijde z čista jasna a tak trochu, vlastně vůbec, se nedozvíme motivaci pachatele. Proč? To si budete muset přečíst sami.

29.12.2022 4 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Stejně jako první díl jsem to přečetl pohlcen během pár večerů a byl jsem nadšen. Nicméně je to malinko slabší než první díl. Nejvíc mi překvapivě vadila hlavní postava Mia, která SPOILER! je furt na dně a přijde mi spíše ufňukaná, čekal jsem nějaký posun oproti jedničce, ale bohužel.

03.11.2018 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Už dlouho jsem nečetl takhle pohlcen.
Celé se to krásně a rychle čte.

03.11.2018 5 z 5


To To Stephen King

Tato kniha se hodnotí těžko. Na jednu stranu tento román zbožnuji na druhou mu nemůžu odpustit pár věcí.
Příběh je poutavý a hlavní postavy jsem si zamiloval a to nejenom ty dětské ale hlavně TO. Nicméně kniha má problém s tím, že je moc dlouhá. Tím nechci říct, že 1000 stránek je k nepřečtení, četl jsem i tlustší bichle, ale v tomto případě jsou některé pasáže moc dlouho natahované. A samotný konec knihy byl podle mě grandiózní, nicmémě jak už tu někdo psal je tam úchylná část, která dost překvapila a né každý jí asi zkousne.
Jinak kniha se čte moc dobře a dokáže být během nočního čtení i strašidelná. Já si tuto knihu dal mezi nejoblíbenější.

03.11.2018 5 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

King jak má být. Jeho povídky mě nehorázně baví. Nejslabší byla asi hned ta první (1922) , ale i ta byla zábavná. A nejlepší povídka Prodlužování času odehrávající se v Derry a pomrkávající po románu IT, který též doporučuji.

03.11.2018 5 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Kniha se rychle čte a je zábavná. Nicméně po pár dnech se vám vypaří z hlavy.

03.11.2018 3 z 5