kakocandrlova kakocandrlova komentáře u knih

☰ menu

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Pod pojmem thriller si představuji něco jiného, ale možná jen nemám v poslední době štěstí na dobré thrillery, přesto se mi knížka líbila a byla velmi čtivá, nic nenáročného.

11.01.2019 4 z 5


Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Pro mě jednoznačně nejlepší kniha roku 2018, fakta jsou nenásilně podaný v zábavný formě, neskutečně čtivá a opravdu hodně zajímavá. Tuto knihu by si měl přečíst každý:)

30.12.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Téma druhé světové války mám obecně velmi ráda, tak jak ho dokázala zpracovat Alena Mornštajnová v knize Hana je obdivuhodné. V knize je skvěle zpracované prolínání více generací a výborně zachycené hrůzy tohoto období.

16.11.2018


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Konečně jsem se dostala k této knize, kterou už mám dlouho na wish listu. Tato kniha mě dostala stejně jako přednáška paní Sosnarové, kterou jsem měla možnost navštívit. Krvavé jahody jsou plné nečekaných situací a nepochopení, ale rozhodně doporučuji.

12.11.2018 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Tuto knihu jsem si tématicky přečetla, jelikož momentálně také studuji v Norsku. Kniha se mi líbila hlavně díky postřehům a pro mě známým věcem z tohoto prostředí. Několikrát jsem četla děj s otevřenou pusou a nevěřila jsem, že se v dnešní době někdo chová tak krásně jako John Erik ( Terezčin manžel), několikrát mi málem ukápla slza, jelikož Tereza Sante dokáže skvěle vylíčit všechno pocity a popsat atmosféru. Jen stále nevím, co si přesně o knížce mám myslet, stále mám v sobě pocit, že Tereza Sante jen dokáže výborně prodat poněkud "podobný/běžný" život člověka, kterých mám kolem mě několik, nerada bych tuto myšlenku rozváděla více, abych moc nespoilerovala.

02.11.2018


Se mnou jsi v bezpečí Se mnou jsi v bezpečí K. L. Slater

Velké očekávání a ještě větší zklamání. Kniha se čte velmi snadno, hlavně poslední část Vás vtáhne tak, že knihu nejste schopní odložit ( což po předešlé nudné větší části bylo vítané). Jak už zde bylo řečeno moc psychopatu na jedné hromadě. Některé pasáže bych klidně vypustila a naopak něco více rozvedla.

02.11.2018


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Tato kniha mě tak příjemně překvapila a zároveň toho tolik dala. Kniha je zpracovaná z dialogů s panem Kolářem, kterého si nesmírně vážím a obdivuji jeho houževnatost, odbornost, názory a zkušenosti, díky nimž perfektně ilustruje problémy a nenásilně nám předává názory o těle, pohybu, nemocech a postoji k životu. Nemyslím si, že by knížka bych náročná pro laiky, sama se neorientuji v tomto oboru a s jazykem a odbornějšími pojmy jsem neměla problémy (popřípadě jsem si je dohledala).

14.10.2018 5 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Jediná kniha, kterou jsem za svůj život přečetla dvakrát...možná kvůli ději a jeho lehce náročnějšímu pochopení nebo díky nádhernému jazyku pana Nabokova. Knížku jsem si vybrala k maturitní četbě, proto jsem potřebovala dokonalé porozumění. Doporučuji i shlédnout film a za mě tato kniha must read.

04.10.2018


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Od této autorky jsem kromě této knihy ještě nic nečetla a musím to napravit. Vypravěčka si mne získala hned od začátku (i když to vlastně skoro všechny knížky s tématem druhé světové války). Děj je čtivý bez nudných pasáží a s výborným zpracováním tématu Holocaustu, o kterém tato kniha pojednává i nepojednává, jelikož je příběh propojen několika dějovými liniemi. Rozhodně doporučuji a těším se na další díla paní Picoult.

04.10.2018 5 z 5