JanieLarkin JanieLarkin komentáře u knih

☰ menu

Vlhká místa Vlhká místa Charlotte Roche

Knížku jsem sice četla až po tom, co jsem byla v kině na filmu (dvakrát!), ale dle mého názoru je stejně dobrá - samozřejmě film je ochuzený o některé věci, které v knize dávají větší smysl. Každopádně mě knížka přišla fakt zábavná, a rozhodně ne zas tak šokující, jak se z ní většina lidí snaží dělat.

29.06.2015 5 z 5


Baader Meinhof komplex Baader Meinhof komplex Stefan Aust

Autorovi knihy musím přiznat, že skvěle zvládl být objektivní a popsat vše tak, aby si čtenáři a čtenářky mohli, nebo spíš museli udělat vlastní názor.

29.06.2015 5 z 5


Plán N Plán N Simon Urban

Neoslovila mě nějakým zásadním způsobem, ale námět je rozhodně zajímavý a s některými myšlenkami jsem se vážně dokázala ztotožnit. (Jenom jsem celou dobu doufala, že to dopadne dobře!...)

23.06.2015 3 z 5


Můj přítel Leonard Můj přítel Leonard James Frey

Ještě nikdy jsem u čtení nějaké knížky tolik nebrečela a zároveň má knížka jeden z nejkrásnějších konců - i když rozhodně ne veselej.

19.06.2015 5 z 5


Milion malých střípků Milion malých střípků James Frey

První a jediná kniha o drogách, která neláká na cool život plnej tancování na Davida Bowieho (například) a zajímavejch zážitků, ale doopravdy může někoho od drog odradit. A pokud jde o to, jak je kniha napsaná - ještě nikdy se mi nestalo, že bych se mohla tak moc vcítit do prožitků knižní postavy a opravdu tu bolest cítit, jako jsem to zažila při čtení téhle knihy.

19.06.2015 5 z 5


Excentrici v přízemí Excentrici v přízemí Vojtěch Lindaur

Všechno co vím o české hudbě 80. let, která za něco stojí, jsem se dověděla z této knihy.

19.06.2015 5 z 5


Jak být ženou Jak být ženou Caitlin Moran

Jediné, čeho ohledně zakoupení a přečtění téhle knížky lituju, je, že jsem si jí nemohla přečíst o spoustu let dřív, protože by mi to ušetřilo spoustu nesmyslných starostí, obav a problémů. Jak už zde bylo nasáno, není to "bible feminismu", a ani se o to nesnaží. Je to prostě jen vtipná knížka, u které si určitě aspoň jednou řeknete "Přesně tak! Konečně to někdo napsal!" :)

16.06.2015 5 z 5


(V)hodné tělo (V)hodné tělo Eve Ensler

Další silná kniha, stejně jako při čtení VM člověk zažije spoustu emocí - ať už protože čte o něčem, co zná z vlastní zkušenosti, nebo protože čte o něčem, o čem dosud neměl tušení. Doporučuji k přečtení všem, kteří mojí pocit, že je s jejich tělem něco špatně (a samozřejmě i těm, kteří vědí, že není).

16.06.2015


Vagina Monology Vagina Monology Eve Ensler

Čtení téhle knihy je pro mě vždycky zážitek, a zvlášť když si uvědomím, kolik lidí tahle kniha, resp. hra ovlivnila, a kolik životů mohla zlepšit, nebo dokonce zachránit, nemůžu jí nebrat jako jednu z nejdůležitějších knih, co jsem kdy přečetla. Myslím, že by si jí každej měl přečíst, protože situace, která byla v době napsání hry v USA, je tady pořád.

16.06.2015 5 z 5


Nestydaté plavky Nestydaté plavky C. D. Payne

Celou dobu jsem čekala na ten doslov a vážně jsem se dočkala! Možná i pro tuhle skutečnost (nechci nic prozrazovat) mě ta knížka tak bavila, stejně jako všechny ostatní od CD Paynea.

16.06.2015 5 z 5