Jandel Jandel komentáře u knih

☰ menu

Vědomé milování Vědomé milování Diana Richardson

Opravdu nejlépe číst spolu s partnerem. Kniha mi dala naprosto nový pohled na běžnou sexualitu. A přitom je to tak jednoduché, už v názvu obsažené - ta vědomost.

22.01.2017 5 z 5


Tantra ve městě Tantra ve městě Barbara Carrellas

Pro mě jedna z knih ke změně postoje k sexualitě a sexu samotném.

22.01.2017 4 z 5


Lovec hlav Lovec hlav Edgar Wallace

Kniha mě vtáhla na dva temné zimní večery. Nebudu nic spoilovat, ale ke konci sem se nechala pěkně nachytat a rozuzlení jsem opravdu nečekala. Příběh, který mi určitě zůstane v paměti, doporučuju!

22.01.2017 5 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Rozhodně skvělá kniha. Tolik faktických informací na pozadí nenásilného příběhu (nebo naopak?). Že jsou lidi schopni běhat i 16 h v kuse jsem věděla, ale že je i v Údolí smrti .... Doufám, že časem uvidím při běhání více usměvavých lidí, nejlépe i naboso.

22.01.2017 5 z 5


Jak utéct času? Nestárněte! Buďte zdravější a šťastnější Jak utéct času? Nestárněte! Buďte zdravější a šťastnější Bruce Grierson

Kniha mi docela zbourala tabu ohledně "seniorů". Vlastně jsem do té doby žila v představě pouze nemohoucích stařečků a stařenek. Je to opravdu inspirativní kniha, která dává pocit/naději, že nic není v životě ztraceno a člověk může dokázat opravdu cokoli. A to hlavní co si z toho odnáším, je dělat věci, ze kterých mám radost a baví mě; a to nejlépe po celý život. Střední část knihy jsem však upřímě přeskočila, pro mě až moc biologických detailů, kterým jsem stejně zcela nerozuměla.

22.01.2017 3 z 5


Posílení vlastního já Posílení vlastního já Peter Lauster

Knihu jsem přečetla během několika dní. Na většinu z rad a pohledů jsem už přišla dříve sama. Ale i tak jsem našla v knize velmi zajímavé pasáže, třeba o lásce. Během čtení mě to donutilo, znovu se zamyslet nad některými otázkami života. Umím si představit lidi, pro které může být kniha obtížná, nebo v ní neuvidí tu krásu.

18.09.2016 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Skvělá kniha, díky níž jsem se dozvěděla přijatelnou formou o historii a poměrech v Afgánistánu.

03.09.2016 5 z 5


Rošangol Rošangol Jaromír Štětina

Jsem zatím v půlce knihy a nevím jestli ji dočtu. Asi mám až moc velkou představivost a empatii, takže příběh ve kterém matky postupně udělají ze svého syna mrzáka, na mě působil velice silně. Neodsuzuji je, ale číst to prostě nemůžu.

29.08.2016


Zázračné zdraví: Návod k jinému myšlení Zázračné zdraví: Návod k jinému myšlení Clemens Kuby

Kniha mi přišla do rukou v pravou chvíli, díky tomu pro mě byla čitelná. Některé z rad jsem už znala, jiné jsem vyzkoušela, na další možná přijde čas, jiné mě mě zatím nezaujaly - nebo mi spíš připadají "hodně mimo". Je to metoda, kterou vnitřně cítím jako správnou. Mám i vlastní zkušenost, kdy jsem si s nemocí dokázala poradit sama; byla to však dlouhá asi roční cesta. Ke knize bych se měla určitě ještě vrátit.

29.08.2016 4 z 5


Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Jako poměrně mladý člověk nechci udílet rady, ale....
Tohle je jedna z knih, kterou by si měl přečíst každý, kdo chce správně fungovat v nějakém vztahu. Kniha pojmenovává věci a situace, které tak nějak instinktivně cítíme, ale nedokážeme se o nich bavit; nemáme pro ně prostě slova a vhodná pojmenování.
Nejlépe číst knihu společně s partnerem, po částech, vracet se k ní. A nejlépe na základě ní rozvíjet vlastní debaty o vztazích, jak už v páru, nebo s kamarády.
Je možné, že ne se vším jsem v knize úplně souhlasila, nebo si z každé části něco odnesla, ale to snad ani nejde. :-)

29.08.2016 5 z 5


Příšerně nahlas a k nevíře blízko Příšerně nahlas a k nevíře blízko Jonathan Safran Foer

Četla jsem na knihu recenzi v respektu a po více než roce na ni konečne došlo a už od prvních stránek jsem cítila, že mě čeká něco vyjmečného.
Autorův sloh není většinový a předvidatelný a kniha se mi tak dobře četla. Příběh mě plně vtáhl a ja jsem nedočkavě čekala jak se vyvine.
Na pozadí se člověk dozvídá například o historii budovy Empire state buildingu, New Yorku, ... Rozhodně kniha na kterou budu vzpomínat a doporučovat!

21.08.2016 5 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Škoda jen, že mi v hodinách literatury byla prozrazena zápletka... :-) Ale i tak mě kniha strhla, vtáhla a určitě si ji ještě přečtu v anglickém originále.

20.08.2016 5 z 5


Novinářka na Divokém východě Novinářka na Divokém východě Petra Procházková

S pani Procházkovou jsem se poprvé setkala před rokem, kdy jsem se neplánovamě ocitla na její přednašce. Od té chvíle mi bylo jasné, že se o této ženě musím dozvědět víc. Od prvních stránek jsem byla ke knize připoutaná a často jsem si musela dohledavat doplňující informace. Historické období po roce 1989 se totiž vyučuje ani ne na 30% škol a já jsem ráda, že jsem si diky knize rozšířila obzor v této i geografické oblasti.
Kniha je skvěle psaná, logicky rozdělená; má formu otázek, na které Procházková postupně odpovídá, což mi v tomto příadě příjde jako idealní řešení.

20.08.2016 5 z 5


Demian Demian Hermann Hesse

Myslenky v knize a cely pribeh Sinclaira jsou mi blizke a myslim ze muzu rict, ze je zazivam taky. To, ze urcite situace autor popisuje (napriklad, ze kdyz se chceme s nekym setkat, tak staci usilovne myslet a "osud"/"nahoda" nas s nim drive ci pozdeji nejakym zpusobem spoji) jim jen dodava na vyznamu a pravdivosti. Nicmeme napriklad z hlediska prani si (praju si, aby se mi neco stalo) mi prijde lepsir kniha: Jak si spravne prat od Pierra Franckha.

20.08.2016 4 z 5