Janabib Online Janabib komentáře u knih

☰ menu

Kruté hvězdy Kruté hvězdy Kathryn Harvey (p)

Na mě moc překomplikované. Střídání časových úseků a lidí, byla jsem zmatená kdo ke komu patří a co mají společného. Více by mě bavilo jít chronologicky a postupně sledovat děj.

11.02.2024 3 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Úžasné
Dala jsem 5 hvězdiček, co víc dodat.

05.12.2023 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Velmi dobře napsaná kniha, četla se jedním dechem. Jediné, co mohu vytknout, že už byl příběh hodně překombinovaný. Nepochopila jsem moc proč na závěr skákali do té řeky, no bylo toho víc nereálného. Ale až do konce opět napínavé a nevíte, kdo za vším stojí.

29.07.2023 4 z 5


Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Opět bezvadně napsaná kniha. Sice tam byla místa, která by chtěla dovysvětlit, ale možná je to tím, že nečtu knihy postupně. Napínavé, velmi čtivé, až do poslední chvíle nevíte o co vlastně jde. Kdo je vrah. Za mě všechny knihy od autorky zaslouží přečtení.

25.07.2023 4 z 5


Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

Tak tohle vážně ne. Na doporučení jsem zkusila červenou knihovnu, ale fakt ne. Deset stránek a stačilo. Vrátím se ke svým oblíbeným autorům.

19.07.2023 1 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Za mě kniha moc dobře napsaná nebyla. Daleko výstižnější jsou knihy psané z pohledu vězňů. Jsem velice citlivé povahy a tady mě téma vůbec neoslovilo, ani slza mi neukápla. Jednalo se především o technickou stránku vyhlazování židů, popisování mi připadalo dost nudné. Hlavní osoba mi připadala už od dětství zralá na vyšetření od psychiatra.

19.04.2023 2 z 5


Velké sny Velké sny Sarah Lark (p)

Úžasně čtivá kniha. Moc se mi líbila, asi jedna z nejlepších co jsem kdy četla. Žádné velké drama, všechno dobře dopadlo.

10.04.2023


Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Knihy od Fieldingové jsem četla skoro všechny a moc se mi líbily. Tuhle jsem v půlce vzdala. Neustálé přeskakování mezi postavami a časem, v polovině knihy se dal děj shrnout do pár vět. Pořád se nic nedělo. Rozvláčné a nudné.

04.02.2022 1 z 5


Bílá hrozba Bílá hrozba Ken McClure (p)

Bezva čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Napínavé až do poslední stránky, zajímavé rozuzlení. Prvních pár stránek bylo ale docela zbytečných, myslela jsem, že knihu odložím.

16.01.2022 4 z 5


Pod karmínovým nebem Pod karmínovým nebem Elizabeth Haran

Nádherný příběh, čtivě napsaný. V polovině bylo jasné, jak to dopadne, ale i tak jsem dočetla jedním dechem.

08.12.2021 4 z 5


Zakázaná píseň Zakázaná píseň Laura Walden

Asi nejhorší kniha od této spisovatelky. Naprostá slátanina náhod a nehod. Hlavní hrdinky se chovají dětinský, nevyzrále a úplně nelogicky. Nemohla jsem se dočkat až to dočtu a přečtu si něco pohodového.

06.11.2021 3 z 5


Pod Jižním křížem Pod Jižním křížem Barbara Bickmore

Pro mě jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Určitě v první desítce.

12.09.2021 5 z 5