jamellinka jamellinka komentáře u knih

☰ menu

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Ani nevím, jak dlouho jsem neměla v ruce takhle čtivou detektivku. Od začátku mě to vtáhlo a za pár hodin bylo přečteno. Skvělé! Mám ráda knihy Roberta Bryndzy a tohle bylo podle mě ještě o chlup lepší. Doufám v další díly a moc se na ně těším!

26.01.2021 5 z 5


Mělas to vědět Mělas to vědět Jean Hanff Korelitz

Místy není úplně snadné "pročíst se" přes začátek, ale určitě to stojí za to! Teď navíc jedu nový seriál od HBO a těším se, jak se scénáristi poperou se zfilmováním knižní předlohy!

13.11.2020 5 z 5


Čtyři strany mince Čtyři strany mince Lukáš Záleský

Nejsem úplně skalním fanouškem Stephena Kinga (na mě je místy možná až moc drsný), ale určitě budu fanouškem Lukáše Záleského :) Tohle je totiž opravdu velmi zdařilá prvotina a jedinou výtku bych měla k délce knihy. Takhle jsem bez dechu četla a četla...a vždycky byl prostě až moc rychle konec povídky. Hrozně ráda bych si proto od tohohle autora v budoucnu přečetla nějakou pořádnou "bichli", protože věřím, že dokáže takhle mistrně pracovat se slovy i napětím i v mnohem delším textu. Držím mu palce!

15.07.2020 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Doslova jsem hltala celou předchozí sérii s Erikou Fosterovou, ale co Robert Bryndza předvedl v Kanibalovi (a postavě Kate Marshallové!), to je zase o level výš. Skvěle promyšlený příběh hlavní hrdinky, který vás zas a znovu překvapuje (párkrát jsem doslova zírala s otevřenou pusou), perfektní zápletka, propracované a často velmi detailní líčení (mnohdy trochu nechutných a morbidních) scén, kdy mi běhal mráz po zádech... Těším se na další knihu a jsem zvědavá, kam se bude tahle nová postava posouvat dál!

06.11.2019 5 z 5


Malé sladké lži Malé sladké lži Caz Frear

Tak tahle knížka je výborná od začátku (nádherná obálka) přes prostředek (spousta překvapivých zvratů) až do konce (rozuzlení). Obálka má nápad, vtip, je krásně barevně vyladěná, zkrátka zaujme na první pohled. Takže nejprve jedna velká pochvala do nakladatelství (a grafikovi) - s tímhle si fakt vyhráli! Palec nahoru, knížka se v knihovně opravdu vyjímá! Skvělá obálka je ale jen jakýsi "bonus", díky kterým Malé sladké lži snad upoutají co nejvíce pozornosti a čtenářů. Protože jestli si je nějaký thriller poslední doby zaslouží, jsou to právě Lži! Pokaždé, když už si myslíte, že jste něčemu přišli na kloub...přijde autorka s otočením děje o 180 stupňů. Během více než 400 stran tak můžou všichni amatérští Sherlockové (jako třeba já) začínat se svými odhady hezky znovu a znovu, pěkně od začátku. A proto přece takovéhle knížky čteme, no ne?

24.04.2019 5 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Kniha úplně mimo můj klasický žánr (na "romány pro ženy" nejsem), ale nemůžu než pozitivně hodnotit! Není to totiž ani zdaleka klasický román pro ženy, vůbec ne! Má prvky detektivky, je čtivý, děj postupně plyne a graduje... Zkuste to! V žádném případě nebudete zklamaní! Muži, ženy, ... kdokoliv.

14.11.2018 5 z 5


Modrá Modrá Lucy Clarke

Po autorčině novince Stíny nad zálivem, která se mi hrozně líbila, jsem si honem šla přečíst i její další knížky a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Naopak!

19.06.2018 5 z 5


Tajemství skotské krve Tajemství skotské krve Jan R. Hrdina (p)

Ještě nedávno by mě nenapadlo, že budu číst historickou knihu z oblasti Skotska od českého autora...a že se mi bude tak líbit! Skvělý trailer mě ale přesvědčil, rozhodně nelituji. Pokud si chcete přečíst něco oddechového a zároveň ale hezkého i napínavého, určitě jděte do Tajemství skotské krve! Nebudete litovat!

13.06.2018 5 z 5


Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Občas mě sice už při čtení nějaká ta možná souvislost napadla a vážně se pak i potvrdila, ale i tak je kniha napínavá a plná zvratů až do poslední stránky. Přečetla jsem ji jedním dechem téměř za den a všem doporučuji!

07.06.2018 5 z 5