ikka ikka komentáře u knih

☰ menu

Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Nevím jak to popsat, celé to bylo jako nudný americký film. Nevěřila jsem hlavním postavám ženám ani mužům. Nejvíc reálná byla asi Oceane.
Abych nebyla úplně zlá, obchůdek Anouk bych moc ráda navštívila.

08.04.2024 2 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Nemám kočku, ale i tak by mi bylo líto, kdyby zmizely. Kniha se ke mně dostala skrz výzvu a za to jsem ráda, líbila se mi. Kniha je moudrá, ale ne otravným způsobem bez klišé. Je tenká a četla se velmi rychle. Upřímně, svět bez telefonů jsem zažila a klidně bych to vrátila, tedy myslím tím ty mobilní

08.03.2024 4 z 5


A co kdyby to bylo jinak? A co kdyby to bylo jinak? Laura Barnett

Často se mi stávalo, že jsem začala přemýšlet i o svém životě, jestli náhodou existuje ta jiná dějová linka a jak by to asi vypadalo, kdyby se něco stalo trošku jinak. Moc mě to bavilo ani mi nepřišlo, že by to bylo tak moc náročné, jak se často zmiňuje, ale to je možná úhel pohledu. Pro mě to byla zábava a četla jsem ji s chutí. Možná přeci, bych ubrala pár stránek někde uprostřed aby nebyla kniha tak zdlouhavá. Závěrem chci říct, že nelituji stráveného času s touto knížkou a jsem moc ráda, že se mi dostala do rukou. Pokud bude nějaký film, určitě to bude zajímavý.

04.03.2024 4 z 5


Po proudu času Po proudu času Audrey Burges

Originální příběh plný poezie, lásky a magie. Kniha se četla téměř sama, úplně jsem propadla velké i malé Vilce a nechala se unášet slovy, hudbou a proudem řeky, skvělé pro únik každodenní rutiny a šedi.

25.01.2024 4 z 5


Noc zázraků Noc zázraků Elizabeth Berg

Čekala jsem asi víc. Na mne to postrádalo hloubku.

07.02.2023 1 z 5


Na hraně Na hraně René Manzor

Já nevím, do půlky to bylo skvělé, ale pak se něco stalo. Jako by ho to přestalo bavit a rychle to chtěl ukončit. To je časté, obzvlášť u thrillerů či detektivek. Jinak bezva příběh, který mne bavil.

28.12.2022 3 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Ale jo, je to opravdu na odpočinek. V knize je moc hezky popsaný New York. Určitě je to milé čtení na podzim a na dovolenou. Nic náročného.

15.11.2022 2 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Mám ráda jídlo a ještě raději mám jídlo v knize či ve filmu :D Cukrárna v Paříži je fajn odpočinek akorát na podzimní dny. Takže za mne fajn. Jen ty chyby, snad na každé druhé straně byla nějaká šílená hrubka.

15.11.2022 3 z 5


Krvavé stíny Krvavé stíny Jérôme Loubry

Celou dobu jsem přemýšlela kdo je tím zahradníkem, ale velké finále naprosto předčilo mé očekávání. Krvavé stíny byla má první kniha a určitě nebude poslední, mám ráda tento styl a malinko mi připomínal Stephena Kinga. Doporučuji všem co mají rádi tajemno, lesy, vrby a sněhovou vločku.
P.S.: Zdá se mi to nebo jsem opravdu nenašla jedinou pravopisnou chybu? To vždy umocní čtenářský zážitek. Děkuji.

13.11.2022 5 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Chtěla jsem ji přečíst od vydání, ale dostala se ke mně až teď. Neřekla bych, že byla depresivní spíš naopak. Anna se nebála žít svůj vlastní svět a byla celkem statečná. Už nikdy se nebudu dívat na diviznu, přesličku a lípu tak jako dřív.

11.11.2022 4 z 5