Na hraně

Na hraně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495102/bmid_na-hrane-0xj-495102.jpg 4 37 13

V lese nad vesnicí Gévaugnac je nalezena mladá dívka, upálená během noci na hranici. Kapitánka Julie Frayssová z policejní stanice v Toulouse dostane rozkaz okamžitě ukončit právě započatou dovolenou, převzít vyšetřování a postup konzultovat s Novakem Marrekem, bývalým kapitánem, který podobné případy se stejným modem operandi před dvěma lety vyšetřoval. Tenkrát mladé dívky vraždil záhadný Spalovač – sériový vrah, který Marrekovi jen o vlásek unikl a dodnes mu nedá spát. Novak býval skvělým detektivem. Je inteligentní, kultivovaný, přemýšlivý. Problém je, že ho posedlost nevyřešenými vraždami dohnala až do psychiatrické léčebny. Od svého selhání totiž trpí bludnými obsedantními představami a jeho mozek občas vytváří falešné jistoty, jež nedokáže odlišit od reality. V přesvědčení, že se Spalovač vrátil, se Novak stane konzultantem policie a pouští se spolu s Julií do vyšetřování. Odlišit realitu od bludů ale nebude tak snadné, jak by se mohlo zdát.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

A vif , 2021


více info...

Přidat komentář

Mihal27
31.07.2023

Knihu som si neskutočne užil, začiatok bol pre mňa taký neslaný nemasný ale potom sa to rozbehlo a strhlo. Julie tak skvelo zapasovala a s Novakem tvorili skvelú dvojicu.
Koniec bol pre mna dosť smutný ale dávam plný počet hviezdičiek.
Určite si ju túto knihu prečítajte. Je skvelá.

Martina1805
27.05.2023 4 z 5

Nemohla jsem se do knihy začíst, ale nakonec jsem byla mile překvapena geniální konec. Ale zase raději sáhnu po svých osvědčených autorech.


ikka
28.12.2022 3 z 5

Já nevím, do půlky to bylo skvělé, ale pak se něco stalo. Jako by ho to přestalo bavit a rychle to chtěl ukončit. To je časté, obzvlášť u thrillerů či detektivek. Jinak bezva příběh, který mne bavil.

konicekbily
24.12.2022 3 z 5

Autor kromě jiného píše scénáře a na stylu psaní je to znát. Zvolil formu krátkých kapitol a uvnitř některých ještě stačí "střihnout" jinam. Snad si myslel, že tím urychlí děj, ale já si to nemyslím. I zápletka byla již mnohokrát použita v jiných příbězích. Průměr.

Majuš333
22.10.2022 5 z 5

'Blud je teorií jednotlivce. Teorie je bludem společenství.'


Je len málo kníh, ktoré v človeku vyvolajú 'zvláštne' pocity... A ešte menej kníh je takých, nad ktorými človek po zaklapnutí knihy ešte veľmi dlho premýšľa. 'Na hraně' je jednou z nich a určite sa k nej budem opakovane vracať.

PS: Prebal knihy je až mrazivý, to oko Vám vidí snáď až do duše...


„Ksakru, pane kapitáne, mám stejnou hodnost jako vy! Přestaňte se mnou jednat jako s elévkou, víc po vás nechci! To snad není nic složitýho, ne?“
Novak se konečně uvolil na ni pohlédnout a nabídl: „Mám s sebou prášky na uklidnění, kdybyste potřebovala.“
Julie nebyla schopná slova.

Zara
11.09.2022 2 z 5

Ad: JustWomen : Že jsem s tím na straně 13 nesekla!!!

Petronela16
11.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Niežeby som nebola spokojná, musím povedať, že áno, len mám asi vysoké nároky, takže podľa toho aj hodnotim.
Kniha ma chytila, cobydup, ale v podstate ma už potom začalo unavovat to stále chytenie páchateľa, ktorý ním aj tak nebol a dookola furt to isté.Uz som sa bála, že páchateľa umiestni autor až do pokračovania.
Neviem, či ešte budem niečo od tohoto spisovateľa,ale nikdy nehovor nikdy.Za mňa priemer.

Nuttelka
07.09.2022 5 z 5

Když mě kniha chytne a nutí mě stále číst dál a dál, aniž bych lelkovala okolo, vím, že je to skvělá kniha. Měla jsem pocit, že ze mě autor dělá blázna, když jsem tápala, co jsem to četla, zda jsem to četla a pochopila správně a ejhle, ono to není takové, jak se na první pohled zdá. Pěkně si se mnou pohrál :-)

JustWomen
07.09.2022 5 z 5

Nečekaně dobré ! Tak zvláštní zápletky, pořád nevíš, co je pravda a co je představa, a opravdu šokující závěr. Ještě pořád o tom přemýšlím a přehodnoduji celý děj.

Knižnítoulky
11.08.2022 5 z 5

Na straně 13 jsem s tím chtěla seknout. Zaplať pánbůh, jsem vydržela, protože dál to začalo být opravdu dobré, z krimi možná jedno z nejlepších. :-)

mikika
30.06.2022 3 z 5

autor je scénárista a je to na knize znát - jako bych sledovala epizodu seriálu Purpurové řeky. s mimořádně nesympatickými hrdiny, ale to je dáno možná i tím, že mě znervózňují psychicky nemocné postavy. ale je klidně taky možné, že to tak autor zamýšlel.

Kizuizi
29.06.2022 4 z 5

Velmi nenápadná knížka, která se mnou drobet „laškovala“. Na jednu stranu mě nezaujala, ale to OKO! Pořád jako kdyby říkalo „přečti si mě, hned teď“. A jak jsem ráda, že jsem tomuhle „volání“ podlehla - to teda byla jízda!
I přes některé ty brutálnější části je to kniha, která nenechá nikoho chladným. Čtivá, napínavá, šokující – to je to správné slovo, které naprosto vystihne všechny mé pocity.
No ano, je to vážně skvělé! Pokud se necháte, stejně jako já, nalákat tím uhrančivým okem, rozhodně si knihu maximálně užijete. A já doufám, že o ní bude zájem, protože by byla velká, hodně velká škoda, kdyby zapadla.

Danago
27.06.2022 5 z 5

Nový francouzský autor a opět pecka.
Název tohoto thrilleru je opravu velmi trefný. Zpočátku se mi zdálo, že čtu tak trochu jinou detektivku, ale přece jen běžnou detektivku. Postupně děj graduje a já příběh hltala a chtěla jsem zjistit , kdo má pravdu , a jak to vlastně všechno je. Na konci jsem lapala po dechu a napadlo mě jediné : tak to je opravdu na hraně. Nerada knihy k sobě přirovnávám, ale tato kniha mi vyrazila dech podobně jako ÚTOČIŠTĚ. Je to úplně něco jiného , tak bych vás nerada mátla, ale na mě děj této knihy zapůsobil hodně podobně. Opravdu jsem v určitých momentech nevěděla , co si mám myslet , co je vlastně pravda a jestli nám to autor nějak rozumně vysvětlí. No vysvětlil, přesto ještě teď , když na to pomyslím mě mrazí v zádech.
Za mě velice povedený thriller, skvělý nápad , dodře zpracovaný a dokázal mě šokovat. A to se nestává zase tak často.