Helen.Kuc Helen.Kuc komentáře u knih

☰ menu

Hasičské pohádky Hasičské pohádky Zuzana Pospíšilová

Moc se to nepovedlo. Ilustrace se mi nelíbily. Příběhy sice o hasičích, ale bez nápadu. Spíš podivná vyprávění, nežli pohádky. Ani děti nebavily.

Chtělo by to nakladatelstvím nařídit, aby upřednostňovala kvalitu před kvantitou.

07.10.2023 1 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

2,5* - Radka má skvělý a neotřelý styl psaní, baví mě. Příběh v knize mě zklamal. Čekala jsem víc. Nicméně charaktery postav vykreslila Radka bravurně. Marek byl totální hovado. S Dášou jsem soucítila.

07.10.2023 2 z 5


Můj sexy šéf Můj sexy šéf Renáta Navrátilová

Tahle autorka se pomalu začíná řadit na seznam mých oblíbených. Ebook jsem zhltla během jednoho dne. Je vtipná, svěží, člověk se zasní, zároveň si přijde i na poměrně hluboká témata. Za poutavou obálku dávám bod a chválím práci grafika - obálka fakt zaujme, i když je trošku zavádějící - lechtivou literaturu od knihy rozhodně nečekejte. Na své si v této knize přijdou romantické duše jako já. Víc takových knih.

02.10.2023 5 z 5


To je celá Aisling To je celá Aisling Emer McLysaght

Totální hrůza. Oddechovky mám ráda, ale za tohle bych vydavatele normálně zfackovala. Úmyslné natahování příběhu, spousta keců naprosto o ničem. Obrovské zklamání. Preferovala bych méně knih na trhu - za to o vyšší kvalitě.

19.06.2023 5 z 5


Krátké pohádky pro unavené rodiče Krátké pohádky pro unavené rodiče Michal Viewegh

Kdybych byla nakladatel, knihu bych nevydala. V současné době je knižní trh zahlcen spoustou nekvalitních knih a tahle je jedna z nich. Nechápu, jak je možné, že to napsal Michal Viewegh. Nemluvím o tom, že za knihu jsem dala lehce přes 300Kč a je v ní nedokončená předmluva - chyba redakce, někde jim vypadla stránka. Obsahově kniha nenadchne, není ani pro děti, ani pro dospělé. Dočetla jsem jen díky krátkému rozsahu.

19.06.2023


Tančím s láskou Tančím s láskou Jana Karasová

Velmi povedená knížka. Jen mi tam nesedělo pár detailů. Dominik je dříč a neskutečný talent. Myslím si, že je dobře, že kniha vznikla. Dominik měl co vyprávět.

14.11.2022 4 z 5


Nejdražší suvenýr Nejdražší suvenýr Petra Jirglová

První kniha od této autorky a určitě poslední. Naprosto nereálný příběh, spousta nečekaných náhod přitažených za vlasy. Prvních sto stran nuda. Předvídatelný příběh. Charaktery postav se jen dost těžko dali uvěřit. Navíc se měnili, jak se to autorce hodilo. Ze zlatokopky se stala pracovitá, hodná a věrná ženuška. Z totálního ňoumy playboy. Autorka si taky nepohlídala časovou posloupnost. Snaží se navodit, jak dlouho není hlavní postava Romana v Mexicu, aby odůvodnila jeho únáhlený sňatek se sex bombou, pak se čtenář dočte o měsíci, ale v tu dobu už je postava Romana se svou manželkou v Praze. Stejně tak je úplně mimo, že by i druhý sňatek uzavíral ten samý kněz, u kterého bylo první uzavření maželství neplatné. Autorka ve spoustě ohledů podceňuje čtenáře.

03.07.2022 odpad!


Svědivá kunda aneb Už ani nejsem nasranej Svědivá kunda aneb Už ani nejsem nasranej Lucia Klein Svoboda

Nechápu, absolutně nechápu, jak něco takového může někdo vydat...

03.12.2021 odpad!


Most přes řeku Léthé Most přes řeku Léthé Valja Stýblová

Silný a krásný příběh.

28.11.2020 5 z 5


Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Od světového bestselleru jsem tedy očekávala víc. Ale místy je dost napínavá a strhující, ale ten konec je velmi nepravděpodobný... navíc je v textu pár nesouvislostí a pár věcí není vysvětleno.

27.11.2020 3 z 5


Setkání v soumraku Setkání v soumraku Renáta Navrátilová

Napínavé čtivo. Nutí číst dál a dál. Myslím si, že se jedná o velmi vydařenou knížku. Žadná těžká literatura. Spíš romantická oddychovka, ale napínavá.

27.11.2020 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Nic moc kniha.
Relativně čtivá, ale místy dlouhé nudné pasáže. Dočetla jsem jen z principu. Do třetího dílu už nejdu.

27.11.2020 2 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Kniha je vcelku zajímavá. Hlavně začátek dost strhne, ale od poloviny kvalita upadá. Pořád se to opakuje, ale docela se mi líbila a Myshu obdivuji. Je to úžasná žena.

26.11.2020 3 z 5