Hasičské pohádky

Hasičské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309334/mid_hasicske-pohadky-PtD-309334.jpg 4 39 13

Hasiči se vždycky snaží, aby i ten nejžhavější průšvih měl dobrý konec, a tak si svoje pohádky rozhodně zaslouží. Víte, že prvním hasičem byl vodník Vodička? Budete se možná divit, kdo další ještě přiloží ruku k dílu, když jde o hašení požárů. V těchto pohádkách mají kromě hasičů svoje místo taky vodníci, zvířátka a hasičská auta. Ti všichni dětem připomenou, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. A kdo má všechny neplechy s ohněm na svědomí? Dejte si pozor na čerty a na skřítka Ohnivce. Veselé počtení!... celý text

Přidat komentář

Helen.Kuc
07.10.2023 1 z 5

Moc se to nepovedlo. Ilustrace se mi nelíbily. Příběhy sice o hasičích, ale bez nápadu. Spíš podivná vyprávění, nežli pohádky. Ani děti nebavily.

Chtělo by to nakladatelstvím nařídit, aby upřednostňovala kvalitu před kvantitou.

Knihomolka506
11.07.2023 5 z 5

Ke knížce abych nevěděla, co napsat se opravdu stalo poprvé...
Pomohl komentář níže, Luciluc děkuji :)
Osobně momentálně neprocházím žádných podobným obdobím, hasiče jsem jako malá holka nemusela, ale ze školy jsem o nich něco věděla.
Pohádky hlavně jejich hrdinové, kterými jsou kromě hasičů různá zvířata např. pes mi připomněly knihu ze "série" Tlapková patrola, kterou jsem nedávno četla a měla i to štěstí vidět film s hlavními hrdiny.
Poučné, krátké, zabavily na hodinku :)


Luciluc
13.06.2023 3 z 5

Knížka čtená dceři. Pohádkám se nedá upřít edukativní charakter, ale někdy mi to připadalo do děje nepřirozeně našroubované. Mně osobně pohádky moc nezaujaly. Dceři, která má teď hasičské období, se ale líbily. Ilustrace průměrné, kapitoly tak akorát dlouhé na čtení na dobrou noc, my jsme četly vždy alespoň dvě pohádky za sebou. Hodnotím třemi hvězdičkami, jinak máme knihy z vydavatelství Bambook rády.

adela2316
30.01.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila, příběhy jsou jednoduché, hezké. Ideální délka pohadky na čtení na dobrou noc.

kikies
24.03.2021 5 z 5

Poučné pohádky moderního typu vhodné i pro menší děti. Ideální pro malé milovníky IZS. Krátké, srozumitelné, místy zábavné - syn na ně nedá dopustit a čtení baví nás oba.

Atlantis
12.02.2021 3 z 5

Hasičské pohádky určitě nejsou kniha, která by vešla do dějin literatury, je to opět takové neslané nemastné. Jednotlivé pohádky neurazí, ale v žádném případě nenadchnou, ilustrace jsou podivnou směsicí počítačem tvořených obrázků a působí tak lehce nevhodně a uměle. Jsem přesvědčený o tom, že za rok nebudu vědět, že bych tuto knihu četl.

Andrea85
15.01.2021 3 z 5

Zajímavé nápady, ale často se opakující slovní spojení a někdy situace přitažené za vlasy.

Ishir
03.01.2020 3 z 5

Dobré pohádky.

jasmína
06.03.2019 5 z 5

Některé pohádky komentovala i dcerka - třeba větu - Hasiči nikdy nespí - nějak pochopila, že nespí ti, co mají službu, ale ne že by nikdy nespali -, což mě potěšioo, že u čtení přemýšlí. Pohádky se jinak líbily, máme knihy od paní Zuzany Pospíšilové rády.

Ignis
06.11.2018 3 z 5

Můj první dojem u většiny pohádek byla chuť volat "Ale takhle to nefunguje!" a vysvětlovat synovi co a jak je špatně. Ale jsou to pohádky, takže není za každou cenu potřeba se držet reality a když se od toho člověk oprostí, ocení i občasný humor, který se tam vyskytuje. Na druhou stranu některé pohádky i přesto zůstanou takové ne úplně povedené a některé obraty se pořád opakují, což člověk zjistí hlavně při opakovaném čtení a začne to lézt na nervy, plusem je nenásilnou formou poučení, co dělat a nedělat s ohněm, jak volat hasiče apod. Každopádně syn je miluje.

Bustedka
24.03.2018 4 z 5

Z mého pohledu poučné pohádky - a to oceňuji nejvíc ze všeho. Protože děti se dozví, jaké telefonní číslo mají hasiči, že není radno dělat si z nich srandu a posílat je na zbytečný výjezd, že nesmíte rozdělávat v lese otevřený oheň apod.
Určitě dají tyto pohádky dětem víc, než Sněhurka, Růženka apod.

burbot
26.06.2017 1 z 5

Z pohádek na mě čiší snaha něco napsat za každou cenu. Ani ilustrace nejsou extra zajímavé. Pro mě zcela zbytečná kniha.

evasamankova
17.11.2016 4 z 5

Milá kniha s mnoha příběhy o hasičích. Některé jsou povedené více, jiné méně, ale celkově jde o sympatické čtení.