Hedunie Hedunie komentáře u knih

☰ menu

Karanténa Karanténa Peter May

Knihu jsem měla "do ucha" a poslouchala se velmi dobře. Vzhledem k tomu, že tuto formu "čtení" používám zejména na usnutí, tak jsem dlouho váhala. Přeci jen téma není zrovna uspávací. Ale nelituji. Sluchátko jsem sebou tahala všude, kde to i jen trošku šlo. Podobnost s pandemií, které jsme byli nejen svědky, ale i účastníky, má příběh úplně jinou váhu. Podobnost s vývojem, opatřeními, chováním postav, no chvilkami až mrazilo. A odborné vysvětlení pro laiky, jak to s těmi mutacemi vlastně je... Tak ač mám Maye zařazeného ve škatulce drsňáků, tak sáhnu po dalších.

26.09.2023 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Lehká oddechová, nemusí se při cteniz moc přemýšlet. Jako letní knížka do ucha dobrý

21.08.2023 3 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Nemám ráda hrdiny a hrdinky, kteří stále pijou a pijou. Proto jsem ani nedočetla Dívku ve vlaku a ani už nečtu Harryho Hola. Ale v tomto příběhu plném zvratů mi to tak nějak nevadilo. Měla jsem jako knihu do ucha, normálně to mám na usnutí a dobrou noc, což teda tady tak úplně nedopadlo. Napětí a nečekané obraty v celé knížce udržely moji pozornost i po policejní hodině .

21.08.2023 4 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

"přečteno" jako kniha do ucha, mám místo prášků na spaní. No a po zaposlouchání do začátku jsem to musela odložit, na dobrou noc se mi to zdálo dost drsné. Ale pochlapila jsem se a nelituji, nakonec napínavé čtení až do konce. Jen moc nechápu některé momenty - vzala si zelený kabát, proč autorka uvádí, že zelený, pro děj to nemá žádný význam a předtím, ani potom se o zeleném kabátu nezmiňuje. No ale jsem trochu hnidopich. Těším se, až si přečtu/poslechnu další.

30.04.2023 5 z 5


Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Tak nevím, knihu poslouchám jako audio. Jsem někde před polovinou. Že by mě to vtáhlo do děje a poslouchala až do rána, to tedy říct nemůžu. Ale na uspání příjemný poslech. Co mi ale vadí a nejspíš kvůli tomu ani nedoposlouchám je popis života východních Němců před sjednocením. Nežila jsem ve východním Německu, ale moc odlišné od života u nás to určitě nebylo. A ten náš život si pamatuju velice dobře a nemůžu souznít s popisem v knize. Já jsem se jako outsider necítila, ani jsem nevzhlížela k úžasnému západu. Pro mě to je dost dehonestující popis tehdejšího života. Já jsem to tak prostě neviděla.

Tak jsem přece jen doposlouchala. Nebylo to zastal špatné, jak jsem zprvu myslela. Ale ten pohled západu na nás:(. "Oni neumí dobře upéct pizzu, musí se to ještě naučit" a podobně hlášky. Proto zvedám hodnocení jen o jednu hvězdu. Ale další díl zkusím sehnat ..

12.04.2023 2 z 5


Dobrý ročník Dobrý ročník Peter Mayle

Poslouchám audioknihy místo prášku na spaní. A zrovna tato audiokniha tuto zástupnost splňuje výborně. Lehký oddychový styl, na usnutí prima. Navíc jsem takový malý frankofil, a tak jsem si užila, na rozdíl od některých, i popis jídel. Jako oddechovou doporučuji, žádnou náročnou literaturu v tom hledat nelze.

13.03.2023 3 z 5


Noční pád Noční pád Nelson DeMille

No zkraje zaujalo, potom to bylo trošku roztahané a nevím jestli to bylo audioknihou, která mohla být zkrácená, ale občas mi unikala souvislost. Závěr překvapivý a originální. Za ten přidám hvězdu. Ale doposloucháno vpodstatě na jeden zátah. Zkusím ještě jiné knihy od stejného autora.

28.02.2023


Dům v Bretani Dům v Bretani Marta Davouze

Tak nevím, mám audioverzi a účel byl vystřídat jiné audioknihy plné napětí a krve. Paní Kolářovou mám ráda, ale tady mi chvíli trvalo, než jsem si zvykla na její přednes. A v polovině mě to už tak nějak přestalo bavit, spíš se děj zvrhnul v popis toho, na co autorka má, kde všude byla, co všechno zná. Nějaký přijatelný děj se vytratil. Tak jsem si našla recenze, zda-li má vůbec smysl poslouchat dal. Nevěděla jsem (kulturní barbar ) kdo je autorkou. Takže už mi nyní je pár věcí více srozumitelných, jako poslech, když nemůžu v noci spát přijatelné, ale jestli doposlouchám nevím. Spíš ne.

29.01.2022


Skleněné peklo Skleněné peklo Thomas N. Scortia

Opět nezklamali. Serie drobných selhání vedoucí ke zhoubnému konci - tak nějak může vzniknout velký průšvih i ve skutečnosti.

03.11.2019 5 z 5


Prométheus v plamenech Prométheus v plamenech Thomas N. Scortia

Další kniha autorů, kteří mě ještě nezklamali.

03.11.2019 5 z 5


Ponorka Ponorka Thomas N. Scortia

Z mého pohledu velice povedená kniha. Přečetla jsem jedním dechem.

03.11.2019 5 z 5


Noční můra Noční můra Thomas N. Scortia

Četla jsem kdysi v minulém století, ale téměř na jeden zápřah. Na svoji dobu dost čtivá knížka.

03.11.2019 4 z 5