Noční pád

Noční pád https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193101/bmid_john-corey-nocni-pad-tBk-193101.jpg 4 132 33

John Corey série

< 3. díl >

Za soumraku na pláži na Long Islandu se Budb Mitchell a Jill Winslowová oddávají milostným radovánkám a vše si natáčejí na kameru postavenou tak, aby zachytila každý lechtivý detail. Noční oblohu však najednou ozáří obrovský výbuch. Zatímco se policejní vozy ženou k místu neštěstí, dvojice popadne kameru a mizí. 1. vydání. Pět let po nehodě je pád letu 0800 připsán mechanické závadě. Pro Johna Coreyho a Kate Mayfieldovou z elitní protiteroristické jednotky tím však případ není uzavřen. S podezřením na snahu o ututlání případu vycházející z nejvyšších kruhů a v rozporu s rozkazy se rozhodnou získat důkaz, který odhalí pravdu o tom, co se opravdu stalo s letem 0800 – videokazetu zachycující milostné hrátky na pláži a poslední okamžiky letadla odsouzeného k záhubě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Night Fall , 2004


více info...

Přidat komentář

Gore159
12.05.2023 1 z 5

..začátek dobrý zbytek slabota veliká...

Hedunie
28.02.2023

No zkraje zaujalo, potom to bylo trošku roztahané a nevím jestli to bylo audioknihou, která mohla být zkrácená, ale občas mi unikala souvislost. Závěr překvapivý a originální. Za ten přidám hvězdu. Ale doposloucháno vpodstatě na jeden zátah. Zkusím ještě jiné knihy od stejného autora.


tami1
26.01.2022 3 z 5

Trochu zdlouhavé a tak nějak mi přišlo, že se John dostává k informacím lehce. Prostě po pěti letech a hlavně s ohledem na to, jaký mají všichni zájem aby vše zůstalo utajeno, je těch dostupných důkazů nějak moc.
Perfektní závěr.

smardice
17.09.2021 4 z 5

Tak trochu jiná detektivka - americká fixe dle skutečné události s vtipným drsňákem, sexem a závěrem, který popisuje začátek mnohem větší skutečné katastrofy.

ThomasRuhe
30.08.2021 4 z 5

Jak DeMille připouští, jeho kniha je fikcí opírající se o skutečnou událost, pád letadla společnosti TWA v roce 1996. Kniha je vlastně z velké části detektivkou do které vložil svou postavu Johna Coreyho. Ten se celou dobu přehrabuje v pět let starém a uzavřeném případu. Je to hodně popisné, ale to mi nijak nevadilo. Zvědavý jsem byl jak skloubí opravdový výsledek vyšetřování se svou fikcí v závěru, no a ten zvládl skoro geniálně, když využil další skutečnou katastrofu...
Povedený román tak za 80%.

likaf
01.03.2021 5 z 5

Skvělý díl. John Corey je velmi zábavný. Děj napínavý s neočekávaným závěrem.

janina66
20.10.2020 3 z 5

(audio a výborně namluvené)
Docela se mi to líbilo. John Corey mě moc bavil takovým suchým humorem. Místy trochu zdlouhavé. Klasická americká nálada v knize. A konec mě teda dostal.

termitovo
14.10.2020 1 z 5

Ze začátku to vypadalo napínavě. Pak to tak nějak nikam nevedlo, jen vzrůstalo moje znechucení nad americkým patosem. No a konec, tomu jsem nechtěl věřit, že to někdo napsal. Ale američani takový jsou :-(.

blackstorm666
16.09.2020 3 z 5

Taková oddychovka,dobře se to čte.A John Corey,jeho smysl pro humor mě baví.

Dajine
17.05.2020 2 z 5

Aspoň, že ten hlavní hrdina je fakt vtipný.

Mateo67
12.01.2020 2 z 5

A to jako vážně?!

zd0981
27.07.2019 2 z 5

Tak nevím, proč jsem to vlastně četl. No, kvůli vtipným(?) hláškám titulní postavy a jeho policajtských druhů asi ne, kvůli čuňačinkám také ne, ostatního tam bylo pomálu. Připadá mi, že si autor s látkou kterou rozpracoval nevěděl rady a nechtělo se mu ten nalík ručně popsaného papíru vyhodit jen tak, tak to donesl k nakladateli...

albert19
21.11.2018 5 z 5

Je to asi první kniha zmíněného autora, ale pro mě moc pěkné počteníčko od začátku až do konce. Budu si hlídat další knihu od něj. Doporučuji

Ales.BD
06.11.2018 2 z 5

Příliš velká dávka americké paranoii a strašení terorismem. Konec mi nepřipadal šokující, spíše se mi zdálo, že znehodnotil to málo, co na příběhu bylo pozitivní.

Jaruš7
03.08.2018 4 z 5

Noční pád - let TWA 800 - 212 pasažérů a 18 členů posádky - 5 let před pádem Dvojčat - skutečnost, a je snad dobře, že i takhle se dá zprostředkovat pohled na minulost.
Citace : "Nelson DeMille se se svým literárním géniem a talentem pro stupňování napětí pouští do zachycení jedné z nejzáhadnějších tragédií současnosti - letu TWA 800. V jeho kariéře je tou nejpovedenější a nejnapínavější knihou právě Noční pád."
Dan Brown, autor románu Šifra mistra Leonarda"

Načtená Igorem Barešem má vliv na představivost, a tak pocit, že Francis Unquhart ( Dům z karet), je opět na scéně v roli Johna Coreyho je neskutečně silný.
I hlas má své fluidum, zvlášť když jsou za ním ztvárněné Osobnosti hodné obdivu v záporném měřítku.
Dvojí zážitek.

Ondrej Bukva
13.01.2018

Agata Christie mala podobný prípad ako Vražda v Orient exprese. Ibaže podozriví z vraždy nastúpili na Titanic a Poirot nemohol záhadu vyriešiť. Údajne sa po takomto vývoji príbehu stratila, skryla v pobrežných dunách a rukopis zničila. Nelson DeMille sa nenechal zaskočiť. Príbeh dotiahol do konca.

gingilla
04.01.2018 2 z 5

Kulisy farebne, stavnate...ale ten koniec?!
Chcem verit, ze to bolo zamerom odzaciatku a nie len nejaky deus ex machina, co autorovi pomohol v tazkej chvili, ked uz nevedel, kam z konopi...

Skripi
25.09.2017 3 z 5

dalo sa to vypočuť :)

trudoš
10.09.2017 3 z 5

Noční pád mohl být skvělým thrillerem. Vážně. Jenže to by Nelson DeMille nesměl být poseroutka a místo tun konspiračního balastu dotáhnout alespoň nějakou jím nadhozenou teorii do konce. Pustit se do rozkrývání skutečného zločinu a těsně před koncem rozkopnout pískoviště s odůvodněním, že takový je prostě život, to mi vskutku nevoní. Nehledě na fakt, že prakticky veškeré hrdinovo rozvleklé pátrání stojí celou dobu na vodě, přičemž chybí to nejzákladnější - logické opodstatnění. Autor se po celou dobu tváří tajemněji, než všechny hrady v Karpatech, ale vysvětlení co, kdo a proč ze sebe nevymáčkne ani za zlaté prase. Já to vlastně chápu, zcela oprávněně se bojí sklouznutí do osidel laciného braku, kterému se každý vysměje, jenže v mém případě tohle vědoucí pomrkávání a mlžení mělo přesně opačný následek. Neotevřel jsem přece román pod dojmem literatury faktu, ale skutečně jen pro kouzlo napínavého thrilleru. A i když je závěr silný, pachuť nezvládnuté koncepce mi zůstala v mysli dodnes.

Bilky
09.06.2017 4 z 5

Po dlhšom čase celkom originálne krimi, aj keď samozrejme ani tu nechýba klišé, tak časté v tomto žánri. Osamotený vlk proti celému systému. Cynizmom naplnené hlášky starého psa z FBI. A samozrejme sex náš každodenný. Skrátka a dobre, celkom slušné nadviazanie na americkú drsnú školu, či skôr škôlku, lebo toho sexu a sexizmu tam zas toľko nebolo ;)

Samotný príbeh má niekoľko amplitúd a veru som sa pristihol, že niektorá odbočka ma nudí. Zato charaktery aj životné osudy hrdinov boli vykreslené veľmi uveriteľne. Záver, ktorý tu niektorí užívatelia tak pranierujú bol pre mňa naopak veľmi podarený a nebojím sa napísať priamo až rovno - originálny. A to aj napriek tomu, že niektoré indície ma k nemu viedli už od polovice románu. Čiže záverom len toľko, že z knihy sa neodpadáva, nečíta sa sama (ako je tu dobrým zvykom tvrdiť) a nepadnete z nej na zadok, ale ani na hubu. Proste je to remeselne zručne napísane dielo s jemne nadštandardným vykreslením postáv, solídnou zápletkou a origoš koncom. Ďalším plusom sú ftipné a sarkazmu plné hlášky hlavného hrdinu.

ODPORÚČANIE:
Čítať v úplnej tme alebo len so zavretými očami: Niektoré komentáre prítomných užívateľov vyzrádzajú pointu a aj obálka je dosť polopatistická, keďže zobrazuje jednu z vyšetrovaných variant. 75%

Štítky knihy

letecké katastrofy

Autorovy další knížky

Nelson DeMille
americká, 1943
2013  77%Ostrov Antrax
2014  72%Noční pád
1994  82%Generálova dcera
2013  87%Hra se lvem
2001  80%Zlaté pobřeží

Kniha Noční pád je v

Právě čtených2x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených10x
Knihotéce115x
Chystám se číst41x
Chci si koupit6x
dalších seznamech4x